Κοινωνία

Απαγόρευση κυκλοφορίας: ''Mπλόκα'' σε αεροδρόμια, ΚΤΕΛ, διόδια - Κλειστές οι παραλιακές ζώνες

ΕΛΑΣ και το Λιμενικό να πραγματοποιούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα συστηματικούς ελέγχους.Eλέγχονται ήδη οι παλιές και νέες εθνικές οδοί, οι παράδρομοι, οι σταθμοί των ΚΤΕΛ και των τρένων, όπως και όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.


Κλειστές οι παραλιακές ζώνες

Την ίδια ώρα, πέρα από την τριπλή απαγόρευση (συναθροίσεις σε κατοικίες, εκκλησίες και έξοδος στην ύπαιθρο), σε παράταση της καραντίνας σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο προχώρησε χθες η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να στεγανοποιήσει τους οικισμούς αυτούς, ενώ σε ισχύ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα παραμείνει η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις παραλιακές ζώνες και τους ανοιχτούς, δημόσιους χώρους, ώστε να μην επιχειρηθεί η «άλωσή» τους τις ημέρες των γιορτών, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών.

Για το λόγο αυτό, παρατείνεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης μέχρι και τις 20 Απριλίου, ενώ ανάλογος περιορισμός θα ισχύσει για αρκετά σημεία και στο παραλίμνιο μέτωπο του Δήμου Ιωαννιτών μέχρι και τις 27 Απριλίου από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το πρωί της επομένης και όλο το 24ωρο τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Παράταση στην καραντίνα

Για λόγους περιορισμού της εξάπλωσης του κορoνοϊού, παράταση της καραντίνας στη δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας του Δήμου Καστοριάς ανακοινώθηκε χθες και για 10 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 24 Απριλίου, ενώ μέχρι τις 27 Απριλίου παρατείνονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από τις 31 Μαρτίου, στους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος και Νεστορίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, αλλά και τους Δήμους Ξάνθης και Μύκης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Στον αντίποδα, ολοκληρώνεται σήμερα η περίοδος καραντίνας στα χωριά Εχίνος στην Ξάνθη και Φούστανη στην Πέλλα, κλείνοντας τον κύκλο της μάχης τους με τον κορονοϊό. 

Γιατί είναι λάθος η ανοσία της αγέλης 

Φαίνεται ότι μετά από λοίμωξη με τον Covid-19 θα έχουμε κάποια μορφή ανοσίας. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουμε από τους άλλους κορoνοϊούς, αυτή η απάντηση της ανοσίας θα κρατήσει ένα χρόνο. 

«Δεν φαίνεται ότι θα έχουμε μεγάλη ανοσία στον πληθυσμό» τόνισε ο κύριος Τσιόδρας αναφερόμενος και σε άλλες χώρες που ακολούθησαν διαφορετικές στρατηγικές από τη δική μας. Όπως είπε, εκτιμά ότι η δική μας στρατηγική ήταν σωστή καθώς πέρα από το ότι βοηθήσαμε το σύστημα να οργανωθεί, δώσαμε την ευκαιρία για να βρεθεί μια αποτελεσματική θεραπεία ή ένα εμβόλιο. 

Σταδιακά χτίζεις ανοσία, κυρίως όταν αφήσεις τα νεώτερα άτομα να εκτεθούν, ώστε να δημιουργηθεί ένα τείχος ανοσίας στον πληθυσμό. Ωστόσο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έσπευσε να επισημάνει ότι «οι τελευταίοι για τους οποίους θα αρθούν οι περιορισμοί είναι οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ή όσοι έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ