Πιο συγκεκριμένα, από το βήμα της Βουλής, ο κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε άγνοια για το «αν θα ανοίξουν τα σχολεία», τα οποία παραμένουν κλειστά από τα μέσα Μαρτίου.
«Δεν ξέρω αν θα ανοίξει το σχολείο, αλλά αν ανοίξει θα έχουμε καμπάνια για τους γονείς και τους μαθητές σίγουρα» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε: «Για να ξεδιπλώσουμε μία στρατηγική εξόδου, τέτοια, ώστε να είμαστε ασφαλείς, θα πρέπει πρώτα να έχουμε τη γνώμη των ειδικών και μετά να μπορέσουμε να στοχεύσουμε στα κοινά. Δεν μπορεί να ανοίξει κανείς για παράδειγμα αύριο το σχολείο, χωρίς να έχει προηγηθεί μία καμπάνια».
Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου, γεγονός το οποίο θέτει σε κίνδυνο τη σχολική χρονιά.
Ερωτηθείς, τέλος, για το ενδεχόμενο άρσης των έκτακτων μέτρων για την COVID-19, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για μια «αργή και μακρόσυρτη» επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ ξεκαθάρισε ότι προς ώρας δεν εξετάζεται «χαλάρωση» των περιορισμών στην κυκλοφορία των πολιτών.
Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020
Μέχρι σήμερα, δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία για τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε πάντως ότι οι στόχος είναι να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις όσο πιο κοντά στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.
«Δεν έχει αλλάξει κάτι από αυτά που λέμε το τελευταίο διάστημα. Σταθερή επιδίωξη είναι να μην μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στον Ιούνιο. Στόχος είναι οι Πανελλαδικές να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου ιδανικά»
Όσον αφορά την εξεταστέα ύλη, η αρμόδια υπουργός υπενθύμισε ότι μειώθηκε και περιορίζεται «στη ύλη που έχει διδαχτεί μέσα στη φυσική, σχολική τάξη». Το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 27% - 28%, ανάλογα με το μάθημα.