Χαρδαλιάς, Λάρισα
Κοινωνία

Ένταση στη Λάρισα - Χαρδαλιάς σε Ρομά: ''Μείνε στο σπίτι σου'' - Βίντεο

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τσιόδρα και Χαρδαλιά στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα, με τον κ. Χαρδαλιά να απαντά στους Ρομά "να μείνουν σπίτια τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναστάτωση προκλήθηκε στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, όπου μετέβησαν το πρωί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την COVID-19, Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν οργισμένοι για την απόφαση της κυβέρνησης να τεθεί η συνοικία σε κατάσταση καραντίνας, με αποτέλεσμα μερίδα εξ αυτών να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Χαρδαλιά.

«Θα πάρουμε ό,τι μέτρα χρειάζεται. Μείνε σπίτι σου» απάντησε - μεταξύ άλλων - ο ίδιος, απευθυνόμενος σ’ έναν εκ των κατοίκων, ο οποίος τον προσέγγισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος οικισμός τέθηκε σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό ενός 32χρονου άνδρα με κορονοϊό.

Κατόπιν ελέγχων που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ακόμη 20 κρουσμάτων, ενώ έως αυτή την ώρα έχουν διενεργηθεί συνολικά 380 τεστ, τα αποτέλεσμα των οποίων αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Μεταξύ των μέτρων που αποφασίστηκαν περιλαμβάνεται το κλείσιμο όλων των λαϊκών αγορών στη Λάρισα και τη μίσθωση ξενοδοχείων για τη διαμονή των ευπαθών ομάδων και των κρουσμάτων.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πέραν του οικισμού στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, σε καραντίνα έχει τεθεί και η δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κουτσόχερο, η οποία βρίσκεται 15 χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα, αλλά και άλλες όμορες περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνολικά, όπως εκτίμησε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, τα έκτακτα μέτρα φαίνεται ότι αφορούν τουλάχιστον 3.000 κατοίκους. Μάλιστα, η απαγόρευση εισόδου - εξόδου δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές του νομού, ανάλογα με τις επαφές των κρουσμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 32χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λάρισας.  

Υπενθυμίζεται πως οι Ρομά "έσπασαν" την καραντίνα από την πρώτη κιόλας στιγμή, καθώς έστησαν γλέντι χθες στη Λάρισα και τα "έχωσαν" σε Τσιόδρα και Χαρδαλιά. Σε σχετικό βίντεο που η λήψη του έγινε σήμερα τα ξημερώματα, δηλαδή ενώ είχε ξεκινήσει η καραντίνα στην περιοχή με κυβερνητική απόφαση, Ρομά γλεντούν ανενόχλητοι αγνοώντας επιδεικτικά την κρισιμότητα της κατάστασης!

Αυτό εξάλλου είχε πει πολλάκις τόσο ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης που σε πρόσφατη δήλωσή του είχε μιλήσει για “ιδιαίτερο τρόπο διαβίωσης” και είχε παραδεχθεί πως “οι γάμοι δεν έχουν σταματήσει… και οι γάμοι των Ρομά σημαίνουν τρεις μέρες με γλέντια και νταούλια». 

Τα μηνύματα από κατοίκους της Νέας Σμύρνης έρχονται σαν… βροχή το τελευταίο διάστημα ακριβώς για τον ίδιο λόγο, γιατί σε μία πόλη που τηρεί ευλαβικά τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, δίπλα στις πόρτες τους αντιμετώπιζαν τέτοιες συμπεριφορές.
 
Οι κάτοικοι από μέρες καταγγέλλουν ότι ενώ τηλεφωνούν στην αστυνομία, η απάντηση που λαμβάνουν είναι πως “δεν μπορεί να κάνει κάτι”. Έτσι, ένας εξ’ αυτών αποφάσισε να μεταδώσει “ζωντανά” στα social media το γλέντι σήμερα τα ξημερώματα, προκαλώντας την άμεση επέμβαση των περιπολικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ