Κοινωνία

''Έσπασαν'' την καραντίνα οι Ρομά! - Έστησαν γλέντι χθες στη Λάρισα - Τα ''έχωσαν'' σε Τσιόρδα- Χαρδαλιά

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο και τις τοπικές αρχές προκειμένου να καταρτιστεί ένα σχέδιο δράσης. 

Ήδη βρίσκονται σε καραντίνα ο οικισμός των Ρομά Νέας Σμύρνης και η περιοχή γύρω από τον οικισμό και η δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κουτσόχερο, περίπου 15 χλμ έξω από την Λάρισα, καθώς από την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι ο 32χρονος Ρομά είχε επαφές με διαμένοντες στην δομή. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιχνηλάτηση δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλες περιοχές στην Λάρισα που πρέπει να τεθούν σε καραντίνα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Larissa Net, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, κάποιοι Ρομά φωνάζοντας στο Νίκο Χαρδαλιά, ζητούσαν να μάθουν το λόγο που μπήκε ο οικισμός σε καραντίνα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να τονίζει χαρακτηριστικά: «Να μείνετε σπίτι και να μην κάνετε τίποτα άλλο».

Βίντεο ντοκουμέντο  

 

Τις ιδιαίτερες συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αρχές σε ότι αφορά την έξαρση κρουσμάτων κορoνοϊού σε Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, αποτυπώνει με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το onlarissa.gr.

Στο βίντεο που η λήψη του έγινε σήμερα τα ξημερώματα, δηλαδή ενώ είχε ξεκινήσει η καραντίνα στην περιοχή με κυβερνητική απόφαση, Ρομά γλεντούν ανενόχλητοι αγνοώντας επιδεικτικά την κρισιμότητα της κατάστασης!

Αυτό εξάλλου είχε πει πολλάκις τόσο ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης που σε πρόσφατη δήλωσή του είχε μιλήσει για “ιδιαίτερο τρόπο διαβίωσης” και είχε παραδεχθεί πως “οι γάμοι δεν έχουν σταματήσει… και οι γάμοι των Ρομά σημαίνουν τρεις μέρες με γλέντια και νταούλια». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μηνύματα από κατοίκους της Νέας Σμύρνης έρχονται σαν… βροχή το τελευταίο διάστημα ακριβώς για τον ίδιο λόγο, γιατί σε μία πόλη που τηρεί ευλαβικά τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, δίπλα στις πόρτες τους αντιμετώπιζαν τέτοιες συμπεριφορές.
 
Οι κάτοικοι από μέρες καταγγέλλουν ότι ενώ τηλεφωνούν στην αστυνομία, η απάντηση που λαμβάνουν είναι πως “δεν μπορεί να κάνει κάτι”. Έτσι, ένας εξ’ αυτών αποφάσισε να μεταδώσει “ζωντανά” στα social media το γλέντι σήμερα τα ξημερώματα, προκαλώντας την άμεση επέμβαση των περιπολικών.

Δείτε το βίντεο: 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές