Τσιόρδας
Κοινωνία

31 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας - 495 συνολικά

Στα 495 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν τρεις άνθρωποι, δύο στην Αθήνα και ένας στην Κοζάνη, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Νέα κρούσματα είναι 31 και 84 έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης. Ενενήντα άτομα νοσηλεύονται, τα 20 διασωληνωμένα. Ο κ. Τσιόδρας έκανε έκκληση στους πολίτες να μην πλημμυρίζουν τα νησιά.

Αναφορικά με την χλωροκίνη, είπε πως πρέπει να συνταγογραφείται αποκλειστικά και μόνο στους ασθενής που το λαμβάνουν. «Παγκόσμιο φονιά» χαρακτήρισε την γρίπη που πλέον είναι σε κάθοδο. «Ας είμαστε ενωμένοι σε αυτή την κοινή προσπάθεια», κατάληξε ο κ. Τσιόδρας.

Αυτό το σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη. Δεν κυκλοφορούμε. Στην καλύτερη περίπτωση πάμε για περίπατο ή τρέξιμο μόνοι μας. Κάποιοι συμπολίτες μας θεωρούν πως είναι διακοπές. Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Αττική και σε πόλεις. Η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι όχι. Η πολιτεία γνώριζε, γνωρίζει και θα γνωρίζει ποια οχήματα παιρνούν τα διόδια. Από όλους εμάς εξαρτάται αν η κυβέρνηση θα πάρει και άλλα μέτρα.

https://www.youtube.com/watch?v=sl0EL_MnIRM&feature=emb_title

Αυστηρή προειδοποίηση προς όλους τους πολίτες απηύθυνε για ακόμα μια φορά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε δεν πρόκειται για άσκηση αλλά για πραγματική μάχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Κάποιοι συμπολίτες μας δεν το τηρούν και νομίζουν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή το εξοχικό, είπε ακόμα. Η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Θα τονίσω ότι από εμάς και την συμπεριφορά μας θα εξαρτηθεί αν η κυβέρνηση θα πάρει πιο δραστικά μέτρα.

Από αύριο θα επιτρέπεται η μετάβαση μόνο στα νησιά για τους μόνιμους κατοίκους. Για να βγάλει κάποιος εισιτήριο θα πρέπει να δείχνει την φορολογική του δήλωση.

Απαγορεύεται ο απόπλους των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. Εκτάκτως αύριο Σάββατο θα είναι κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές. Απαγορεύονται όλες οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εσωτερική Ασφάλεια 0

Φωτιά στην Ευρώπη: Μυστικός εθνικιστικός στρατός της Βρετανίας ενώ στην Γερμανία έχουμε “Aφγανικό στρατό” κατά των εχθρών του Ισλάμ

Επερχόμενη σύγκρουση κοινωνιών στην πολυπολιτισμική Ευρώπη που αντιμετωπίζει επίσης ανεργία και ανασφάλεια; Η πρώτη...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Ρωσία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από τις ΗΠΑ-Ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35S εναντίον Ισραηλινών και Αμερικανικών F-35 με Ρώσους πιλότους;

Από ώρα σε ώρα η ισραηλινή επίθεση ενώ “ακροβολίστηκε” ο ιρανικός στόλος για να μην καταστραφεί εντός Ναυστάθμων καθώς...