Κοινωνία

Είδηση "βόμβα": Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην καταβληθεί το δώρο Πάσχα

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μην καταβληθεί το δώρο Πάσχα από τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταίκούρας, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού.
Eρωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ, εάν στα επικείμενα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων εξετάζεται και η αναστολή του Δώρου του Πάσχα ο υπουργός απάντησε : «Αξιολογείται».


Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο αφορά αποκλειστικά τον ιδιωτικό τομέα, καθώς στο δημόσιο δεν καταβάλλονται δώρα.
Να σημειωθεί ότι η καταβολή των δώρων στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι αρμοδιότητα του κ. Σταϊκούρα αλλά του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.


Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για την στήριξη των επιχειρήσεων. 


Ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι κάθε ευεργέτημα, όπως η αναστολή υποχρεώσεων, η μείωση ενοικίου ή η ενίσχυση της ρευστότητας, προϋποθέτει  να μην γίνει καμία απόλυση, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει διάταξη από τον υπουργό Εργασίας για απαγόρευση απόλυσης εργαζομένου όπου έχει ανασταλεί λειτουργία επιχείρησης.
Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως υπάρχει μηχανισμός στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τη μείωση του τζίρου, ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις για μέτρα προστασίας των επιχειρήσεων.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εσωτερική Ασφάλεια 0

Φωτιά στην Ευρώπη: Μυστικός εθνικιστικός στρατός της Βρετανίας ενώ στην Γερμανία έχουμε “Aφγανικό στρατό” κατά των εχθρών του Ισλάμ

Επερχόμενη σύγκρουση κοινωνιών στην πολυπολιτισμική Ευρώπη που αντιμετωπίζει επίσης ανεργία και ανασφάλεια; Η πρώτη...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Ρωσία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από τις ΗΠΑ-Ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35S εναντίον Ισραηλινών και Αμερικανικών F-35 με Ρώσους πιλότους;

Από ώρα σε ώρα η ισραηλινή επίθεση ενώ “ακροβολίστηκε” ο ιρανικός στόλος για να μην καταστραφεί εντός Ναυστάθμων καθώς...