ΕΡΤ1
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα λαμβάνει και η ΕΡΤ λόγω πανδημίας

Έκτακτα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού, λαμβάνει η διοίκηση της ΕΡΤ, εν μέσω της εξάπλωσης του Covid-2019 στην Ελλάδα.

Άλλωστε, τις προηγούμενες ημέρες, επιβεβαιώθηκε και το πρώτο κρούσμα του θανατηφόρου ιού ανάμεσα στους εργαζόμενους του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η διοίκηση της ΕΡΤ έδωσε εντολή για υποχρεωτική απομάκρυνση του προσωπικού που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, ορίστηκε κατ’ οίκον εργασία για εκατοντάδες εργαζόμενους, ενώ εντατικοποιήθηκαν οι καθαρισμοί όλων των χώρων της εταιρείας» αναφέρεται, σε σχετική ενημέρωση.

Παράλληλα, από το πρωί της Κυριακής πραγματοποιούνται εργασίες απολύμανσης στις κτιριακές εγκαταστάσεις και τα οχήματα της ΕΡΤ και της ΕΡΤ3.

Και προστίθεται: «Με στόχο την όσο το δυνατόν μικρότερη συγκέντρωση εργαζομένων στους ίδιους χώρους, αποφασίστηκε η δραστική περικοπή του αναγκαίου προσωπικού για την παραγωγή των ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων, όπως και ο πλήρης διαχωρισμός του σε τέσσερις ανεξάρτητες βάρδιες, οι οποίες θα εργάζονται σε διαφορετικούς χώρους και γραφεία, προκειμένου τα μέλη τους να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους».

Αποφασίστηκε δε, σ’ όλες τις δημοσιογραφικές εκπομπές να υπάρχει στο εξής μόνο ένας παρουσιαστής, ενώ όπου απαιτείται ταυτόχρονη παρουσία εργαζομένων και καλεσμένων, θα τηρούνται αυστηρώς οι αποστάσεις ασφαλείας (σ.σ. δύο μέτρα).

«Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, η ΕΡΤ θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων της, διασφαλίζοντας παράλληλα την απρόσκοπτη ροή του ραδιοτηλεοπτικού και διαδικτυακού περιεχομένου της και επιτελώντας την αυτονόητη θεσμική αποστολή της που σήμερα -περισσότερο από κάθε άλλη φορά- είναι η διαρκής, νηφάλια και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΡΤ.

103 νέα κρούσματα

Το απόγευμα της Κυριακής, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την ύπαρξη ακόμη 103 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα να διαμορφώνεται σε 331.

Την ίδια ώρα, οι νεκροί αριθμούν σε τέσσερις, καθώς το πρωί της Κυριακής κατέληξε ένας 53χρονος από την Κοζάνη. Είχε προηγηθεί ο θάνατος ενός 66χρονου από την Ηλεία, ενός 90χρονου από την Πτολεμαΐδα και ενός 67χρονου από τη Ζάκυνθο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ