Κοινωνία

Προσωρινή διαταγή για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που εκδίδει τις εφημερίδες “Μακεδονία” και “Θεσσαλονίκη”

Την δέσμευση των περουσιακών στοιχείων της “Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής” αποφάσισε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης μετά από αίτηση των εργαζομένων.
Συνολικά 55 εργαζόμενοι που διεκδικούν δεδουλευμένα 10 μηνών έχουν προσφύγει στα δικαστήρια καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας που εκδίδει τις εφημερίδες “Μακεδονία” και “Θεσσαλονίκη”.

Η αίτηση θα εκδικαστεί στις 4 Νοέμβρη. Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που κέρδισαν σήμερα οι εργαζόμενοι η περιουσία του δημοσιογραφικού συγκροτήματος δεν μπορεί να μεταβληθεί.

Στις αρχές του 2014 η Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική είχε λάβει επιδότηση 12 εκατ. ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλές της προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και στη συνέχεια εντάχθηκε στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Η απόφαση για την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ελήφθη την περασμένη Παρασκευή στην εργασιακή συνέλευση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...