Στρατός Ξηράς
Ενημερώθηκε στις:

Θέλουμε επειγόντως μικρά και ευέλικτα drones στα νησιά μας-Η βολή του UAS SARISA με πύραυλο τύπου Hydra 70 ήταν η αρχή

Ως γνωστόν, την Τρίτη 25-4-2023, η SAS Technology έγραψε μια νέα σελίδα στην ιστορία της ελληνικής αλλά και της διεθνούς αμυντικής βιομηχανίας, ολοκληρώνοντας με επιτυχία εναέρια βολή του UCAV SARISA με ρουκέτα 2.75’’ τύπου Hydra 70 και ειδικότερα τον τύπο FZ-90 κατασκευής της Thales Belgium..

Η βολή πραγματοποιήθηκε σε πεδίο βολής  που ανήκει στην γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν ανάγκη την κατασκευή από ελληνικά χέρια, ( ιδιώτες) αλλά και την κρατική αμυντική βιομηχανία, μικρών και ευέλικτων drones, για να πετύχουμε ειδικά στα νησιά μας, αυτό που ονομάζεται απόλυτος αιφνιδιασμός των εχθρικών δυνάμεων σε κάθε σενάριο απόβασης τους, οπουδήποτε...οποτεδήποτε.   

https://youtu.be/JelvyIks9yw?t=5

Τα μεγάλα σε μέγεθος UCAV, θεωρούνται σημαντικά, μόνο σε κοινή δράση με αεροσκάφη της πολεμικής Αεροπορίας, ενώ δεν έχουν επίσης τα αναμενόμενα αποτελέσματα σε ''βαριά'' πεδία μάχης, όπως φαίνεται και στην Ουκρανία.

Τα μικρά ευέλικτα drone μαζί με τα αιωρούμενα πυρομαχικά, τα οποία φέρουν ελαφρύ οπλισμό θα είναι κυριολεκτικά  αδύνατον να εντοπιστούν από τον εχθρό, ο οποίος ειδικά στο Αιγαίο δεν θα καταλάβει από του ήρθε η επίθεση.

Ο αριθμός των ακτών μας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και το μέγεθος τους, κάνουν απαγορευτική την διασπορά των δυνάμεων μας σε κάθε ένα  από αυτά, σε κάθε σενάριο αποτροπής αποβατικής ενέργειας, την οποία θα επιχειρούσαν πιθανόν οι Τούρκοι σε κάθε ενδεχόμενο μελλοντικής ελληνοτουρκικής συρράξεως.

Αν δημιουργήσουμε μικρές αυτόνομες ομάδες από 4-6 άτομα με ειδικά οχήματα εκτός δρόμου, εφοδιασμένα με αιωρούμενα  πυρομαχικά και μικρά drones με ελαφρούς πυραύλους, τότε θα μπορούσαμε να προκαλέσουμε αιφνιδιαστικές επιθέσεις σε ισχυρή και αριθμητικά τουρκική αποβατική ενέργεια, προκαλώντας πανικό, αφού η παρουσία αυτών των μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων δεν θα γίνονταν αντιληπτή, παρά μόνο όταν αυτά θα εκτόξευσαν το μικρό αλλά φονικό φορτίο τους.

Η χώρα μας έχει άνω των 3000 νησιά και νησάκια στο Αιγαίο, τα οποία λόγω της δεδομένης καταστάσεως δεν μπορούν να έχουν από μία φρουρά από στρατιώτες, να τα φυλάσσει.

Για αυτό και η χρήση σύγχρονων μέσων όπως τα οπλισμένα UAS σε συνδυασμό με ευέλικτα τμήματα, θα μπορούσε να καλύψει μεγάλες αποστάσεις,επεμβαίνοντας και στο πιο απομακρυσμένο νησί με τρομερή ταχύτητα , κατά των οποιαδήποτε εχθρικών δυνάμεων.  

Στο σχέδιο αυτό θα μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη και τα υποβρύχια μας, που θα μπορούσαν υπό τεχνικές προϋποθέσεις, να γίνουν η βάση τέτοιων εναερίων οχημάτων, όπως και τα ταχέα σκάφη του Πολεμικού μας Ναυτικού .     

Σύμφωνα με ειδικούς, το μέλλον μας δείχνει ότι θα δούμε σε μερικά χρόνια μητρικά σκάφη, τα οποία θα εξαπολύουν δεκάδες αιωρούμενα πυρομαχικά ή UAS, που θα κατευθύνονται ταυτόχρονα στον ίδιο στόχο, ενώ κάτι τέτοιο θα είναι πρακτικά μη αναστρέψιμο για τον εχθρό .

Οφείλουμε  να προσαρμόσουμε αυτή την τεχνολογία των αιωρούμενων πυρομαχικών και των μικρών και ευέλικτων  UAS, σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες, για να διασφαλίσουμε ότι το ελληνικό Αρχιπέλαγος που είναι διάσπαρτο από νησιά, θα έχει μια πραγματικά αποτελεσματική άμυνα, έναντι σε κάθε επιβουλέα, όπως είναι οι Τούρκοι που ζητούν επίμονα να διώξουμε τον ελληνικό στρατό από το Ανατολικό Αιγαίο, κάθε στιγμή με κάθε δήλωση Αξιωματούχου τους  . 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...