Στρατός Ξηράς
Ενημερώθηκε στις:

Τι θα γίνει όταν ο "ΗΝΙΟΧΟΣ" συναντήσει το όπλο laser "ΠΟΣΕΙΔΩΝ";-Αναβαθμίζουμε το δικτυοκεντρικό σύστημα των αρμάτων μάχης Leopard 2A6 HEL για συνεργασία με ελληνικά drones

Την Τετάρτη 07 Δεκ 22, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρείας Rheinmetall Electronics, σχετικά με την αναβάθμιση των συστημάτων ΗΝΙΟΧΟΣ των αρμάτων Leopard 2A6 HEL, αναφέρει σε ανακοίνωση η γενική διεύθυνση εξοπλισμών.

Πρόκειται για γνωστό σύστημα «ΗΝΙΟΧΟΣ» “σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου) μέσω του οποίου υλοποιείται συντονίζονται όλες οι μονάδες μεταξύ τους ενώ στην προκειμένη περίπτωση η όλη διαδικασία αφορά επικοινωνία και με μη επανδρωμένα συστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι ακριβώς επιδιώκει το ΓΕΣ με το σύστημα ΗΝΙΟΧΟΣ και τα πιο σύγχρονα άρματα μάχης

Το σύστημα ΗΝΙΟΧΟΣ βρίσκεται εγκατεστημένος επί οχημάτων Μ577 και τροχοφόρων M/S 240 GD. Ο εφοδιασμός με τον ΗΝΙΟΧΟ νέας γενιάς των επιλαρχιών μας θα φέρει τρομερά  αποτελέσματα στο μελλοντικό πεδίο μάχης.

Ο ΗΝΙΟΧΟΣ δίνει άλλη διάσταση στο θέμα διοίκησης και ελέγχου των ιλών-ουλαμών μιας ελληνικής επιλαρχίας μέσων αρμάτων, αφού δίνει σε πραγματικό χρόνο άμεση μετάδοση όλων των απαραίτητων πληροφοριών για την εκτέλεση της αποστολής.

Για τη μετάδοση αυτών των δεδομένων ο νέος ΗΝΙΟΧΟΣ διαθέτει μεγαλύτερη ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων και είναι ακόμα πιο ασφαλής σε παρεμβολές και ηλεκτρονικό πόλεμο.

Αυτή η προοπτική θα δώσει άλλο αέρα στις μονάδες τεθωρακισμένων, ενώ θα δίνει ζωντανή εικόνα στο πλήρωμα , για όλη την κατάσταση του πεδίου, με την ενσωμάτωση πληροφοριών και από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, που θα απογειώσουν τις δυνατότητες των ελληνικών αρμάτων μάχης στο σύγχρονο πεδίο μάχης.

Η ηλεκτρονική αναβάθμιση των επιλαρχιών μας, όπως μας δείχνει και ο πόλεμος της Ουκρανίας είναι κάτι τρομερά σημαντικό, αφού θα μας δώσει την δυνατότητα εντοπισμού, χερσαίων και εναερίων απειλών, δίνοντας στα ελληνικά πληρώματα την δυνατότητα αντίδρασης.

Επίσης η “επικοινωνία” και ο διαμοιρασμός κρίσιμων πληροφοριών των μονάδων μεταξύ τους, θα δώσει άλλο “αέρα”  στα πληρώματα να λάβουν τις ορθές αποφάσεις και να δράσουν από κοινού και όχι αποσπασματικά.
Οι κύριες απειλές ενός σύγχρονου άρματος μάχης σε πολεμικές επιχειρήσεις είναι τα σύγχρονα αντιαρματικά, τα (οπλισμένα) μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, τα ελικόπτερα και φυσικά τα μαχητικά αεροσκάφη.

 

Τι θα γινόταν αν ο ΗΝΙΟΧΟΣ συναντούσε τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ( όπλο leser) 

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και ημέρες, η εταιρεία Soukos  έχει δημιουργήσει μια ρομποτική πλατφόρμα laser με το όνομα «Ποσειδώνας», η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορες χερσαίες πλατφόρμες μέχρι πολεμικά σκάφη διαφόρων κλάσεων, με στόχο την εξουδετέρωση των τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων.

Πρόκειται για μια ελληνική τεχνολογική επανάσταση, εφόσον γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά, αφού τροχοφόρα οχήματα του στρατού και πολεμικά σκάφη θα μπορούν να “ κατεδαφίζουν” τουρκικά UAV από συγκεκριμένες αποστάσεις, ακυρώνοντας το “καλό χαρτί” των Τούρκων σε οποιαδήποτε ελληνοτουρκική πιθανή σύγκρουση σε στεριά και αέρα.

Ο Στρατός Ξηράς παρέλαβε σήμερα άλλα 20 μηχανήματα-ειδικοποιημένα οχήματα Μηχανικού καθώς και υλικό γεφυροσκευής αξίας 8.990.200 ευρώ

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ ΚΑΠΟΤΑ», η τελετή παραλαβής 20 Μηχανημάτων - Ειδικοποιημένων Οχημάτων Μηχανικού, καθώς και υλικού γεφυροσκευής, από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, μέσω χρηματοδότησης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2022 (αξίας 8.990.200,00 €), της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία προστίθενται στα 36 Μέσα Μηχανικού που έχουν ήδη παραληφθεί μέσω του προγράμματος.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, o Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και o Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ «ΘΗΣΕΑΣ») Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...