Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου εξέτασε αίτημα του Πολεμικού Ναυτικού για υπόδειξη χώρου μόνιμου ελλιμενισμού πολεμικού σκάφους στο λιμένα Πυθαγορείου και Καρλοβάσου, αναφέρει ΜΜΕ.
"Το Ταμείο απέρριψε το αίτημα υπόδειξης χώρου για μόνιμο ελλιμενισμό σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ,όπως αναφέρθηκαν, στους λιμένες Πυθαγορείου και Καρλοβάσου, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.
Όπως αναφέρθηκε στην σχετική απόφαση δεν υπάρχει υποδομή ενεργούς ισχύος 130 kw για την υποστήριξη των εν λόγω πλοίων, ούτε μελλοντικά υπάρχει σχεδιασμός ενεργειακής αναβάθμισης τέτοια ισχύος.
Παράλληλα, ενέκρινε τον κατά περίπτωση ελλιμενισμό πολεμικών σκαφών, όπως άλλωστε γίνεται αξιοποιώντας τις υφιστάμενες παροχές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.
Σύμφωνα με το Ταμείο αν υπάρχουν λόγοι εθνικής άμυνας που καθιστούν αναγκαίο τον ελλιμενισμό τέτοιων σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού στους παραπάνω λιμένες, το Δ.Σ σε επόμενη συνεδρίαση του θα επανεξετάσει το θέμα σχετικά", ανέφερε το ίδιο.
Ελληνικά υποβρύχια μη επανδρωμένα οχήματα αλλάζουν την ισχύ του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού μας
Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα παραλάβει και νέα υποβρύχια drones που ήδη σχεδιάστηκαν κι ετοιμάζονται για κατασκευή, παρέχουν στο Πολεμικό μας Ναυτικό πλήρη υπεροχή και κάτω από τη θάλασσα.
Στόχος η δημιουργία δύο Στόλων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο ενόψει και εξορύξεων
Η νέα Δομή του Πολεμικού Ναυτικού μας έχει στόχο την δημιουργία δύο Στόλων. Ένας με έδρα τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και ο Στόλος της Κρήτης με έδρα τη Σούδα.
Ο Στόλος της Σαλαμίνας, θα επιτηρεί το Αιγαίο ενώ τα πλοία από τον Ναύσταθμο της Σούδας θα αναλάβουν την επιτήρηση στην Α. Μεσόγειο, μίας πολύ επιφορτισμένης περιοχής.
Οι διαδικασίες αναμένεται να τρέξουν άμεσα. Κι ο απώτερος στόχος είναι η δημιουργία δύο Στόλων. Αιγαίου και Μεσογείου, με τον πρώτο να έχει έδρα την Σαλαμίνα και τον δεύτερο την Σούδα. Μάλιστα, η πρόβλεψη είναι να μπορεί να υποδέχεται και πολεμικά πλοία μεγάλου εκτοπίσματος, ακόμη και αεροπλανοφόρου.
Αυτά τα σχέδια θα εκτοξεύσουν την ισχύ του Πολεμικού Ναυτικού μας ακυρώνοντας στην πράξη τα σχέδια για την παράνομη τουρκική " Γαλάζια Πατρίδα" την οποία ούτε ξέχασε, ούτε φυσικά ακύρωσε το τουρκικό καθεστώς.
Η δημιουργία «Στόλου Μεσογείου» και η αναβάθμιση του Ναυστάθμου Κρήτης, μέσω της δημιουργίας πλήρους εγκατάστασης θα «χτυπήσει» τον τουρκικό ναύσταθμο του Ακσάζ, Ανατολικά της Ρόδου, στα μικρασιατικά παράλια και η Τουρκία θα αισθάνεται μία μόνιμη θαλάσσια πίεση.
Για όλα αυτά έχουμε ανάγκη υποδομών τις οποίες δεν έχουμε δυστυχώς, για αυτό οφείλουμε να τρέξουμε για να πετύχουμε όσα δεν έγιναν εδώ και 12 και πλέον χρόνια στο Αιγαίο ενώ οι Τούρκοι μας απειλούν όχι μόνο για να μην επεκτείνουμε την ΑΟΖ μας, αλλά και κατά ελληνικών νησιών και βραχονησίδων.