Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Καλή αρχή-Το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας αγόρασε από ελληνικά ναυπηγεία μη επανδρωμένο σκάφος Rafnar (Βίντεο)

Το πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας παρέλαβε το πρώτο μη επανδρωμένο σκάφος της εταιρείας Rafnar. Πριν από λίγες εβδομάδες παραδόθηκε στο πολεμικό ναυτικό της Ινδίας το πρώτο μη επανδρωμένο Rafnar που κατασκευάστηκε παγκοσμίως. 

Το σκάφος αυτό ευρίσκεται στο δυναμικό του Λιμενικού μας  Σώματος και των Ειδικών Δυνάμεων, ενώ χρησιμοποιείται και από Ισραήλ, Σουηδία κά.

Η εταιρεία είναι ξένη και έχει επενδύσει στην χώρα μας εδώ και τέσσερα χρόνια με θεαματικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του επιχειρησιακού τμήματος της εταιρείας Rafnar κ. Παντελή Στούμπη, τα συστήματα που κουβαλάει το συγκεκριμένο μη επανδρωμένο σκάφος αξίζουν τουλάχιστον 500.000 ευρώ.

Το σκάφος κινείται για όλων των τύπων τις αποστολές και ημέρα και νύκτα, ενώ διαθέτει πλήθος ειδικών καμερών ημέρας και κυρίως νυκτός που αναβαθμίζουν κατακόρυφα την αποτελεσματικότητα του.

Έχει αυτονομία 50 ώρες χωρίς ανεφοδιασμό και διακοπή οπουδήποτε, ενώ η κατασκευή του υλοποιείται αποκλειστικά σε ελληνικά ναυπηγεία.

Το σκάφος αυτό έχει την δυνατότητα να μεταφέρει πλήθος οπλικών συστημάτων, με προεξάρχων αυτόνομο αυτόματο πυργίσκο με πολυβόλο 12, 7, σύστημα εκτόξευσης μικρών αντιαρματικών πυραύλων, σύστημα βομβίδων, ενώ μεταφέρει μια επίλεκτη ομάδα υποβρυχίων κομάντος οπουδήποτε με δυνατότητα πλεύσης μέχρι 8 μποφόρ.

Τι σημαίνει μη επανδρωμένο σκάφος για την Ελλάδα στο Αιγαίο

Τα μη επανδρωμένα σκάφη (USV) αποτελούν μία τρομερά οικονομική λύση για την Ελλάδα, ενώ διαθέτουν μεγάλες δυνατότητες. Ο χειρισμός τους γίνεται από επίγειο σταθμό αποτελούμενο από 2 με 3 άτομα. Τα σκάφη αυτού του τύπου αναλαμβάνουν αποστολές περιπολίας, μειώνοντας το ρίσκο ανθρώπινων απωλειών με τρομερά αποτελέσματα.

Μιλάμε για το μέλλον στο σύγχρονο πόλεμο από μη επανδρωμένα σκάφη, τα οποία διασυνδέονται με εναέρια μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη, Φρεγάτες και άλλα πολεμικά πλοία, επιτηρώντας μεγάλες σε έκταση περιοχές στο Αιγαίο.

Οι νέες συνθήκες όμως που διαμορφώνει η τουρκική πλευρά με την μαζική παραγωγή μη επανδρωμένων επιθετικών σκαφών, οφείλουμε να δώσουμε μια απάντηση με μερική αγορά από τις ΗΠΑ ανάλογου σκάφους, με παράλληλη ενεργοποίηση της εγχώριας πολεμικής μας βιομηχανίας η οποία διψάει για αμυντικά προγράμματα. 

Τέτοια σκάφη στα χιλιάδες νησιά, μικρονήσους και βραχονησίδες στο Αιγαίο, εξοπλισμένα με μικρούς πυραύλους, αιωρούμενα πυρομαχικά και μικρά drone επιτήρησης, θα αποτελούσαν μια πραγματικά τρομερή απειλή για το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, και ειδικά για την Ταξιαρχία Πεζοναυτών στην Φώκαια της Σμύρνης.

Μιλάμε για το μέλλον στο σύγχρονο πόλεμο από μη επανδρωμένα σκάφη, τα οποία διασυνδέονται με εναέρια μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη, Φρεγάτες και άλλα πολεμικά πλοία, επιτηρώντας μεγάλες σε έκταση περιοχές στο Αιγαίο.

Τα φυλάκια μας σε διάφορα νησιά, θα αποκτήσουν έναν πραγματικό αποτελεσματικό φύλακα, ο οποίος θα επιτηρούσε σε αποστάσεις 60 χλμ. ενώ πολλά συμβάντα θα τα προλαβαίνουμε, ειδικά σε καταδιώξεις λαθρεμπόρων που έχουν γεμίσει το ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Τέτοια μη επανδρωμένα σκάφη, μπορούν να εξουδετερώσουν αποβάσεις ομάδων σε απόκρημνες και αθέατες ακτές, να κτυπήσουν στόχους πάνω σε μικρονήσους, και γενικά να προκαλέσουν πανικό στον εχθρό σε κάθε πολεμικό σενάριο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...