Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Γιατί εμπλέκουν συνεχώς την Ελλάδα;-Ρώσος ειδικός αναφέρει για “παράδοση ελληνικών Scalp-EG” στον συνασπισμό των χωρών κατά της Ρωσίας

 

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει πυραύλους και πιλότους για την Ουκρανία και θα τα αποθηκεύσει σε Ρουμανία και Πολωνία, αναφέρουν οι Ρώσοι ενώ οι ίδιοι φουλάρουν την παραγωγή όπλων και πυρομαχικών.

Ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι το ΝΑΤΟ, στοκάρει όλους τους διατιθέμενους πυραύλους, ετοιμάζει  πιλότους, που θα πρέπει να πετάξουν τουλάχιστον 20 αποστολές μάχης στην ζώνη μάχης της Ουκρανίας.

Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρονται ότι “δεν υπάρχει σχεδόν κανένας πιλότος στην Ουκρανία ικανός να εκτελέσει τέτοιο αριθμό αποστολών μάχης”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μιλάμε για πιλότους από την ΕΕ.

“Αεροσκάφη και πύραυλοι αποθηκεύονται σε Πολωνία και  Ρουμανία. Εμείς θα εξοντώσουμε κάθε πιλότο του ΝΑΤΟ που εισβάλει στον ουκρανικό εναέριο χώρο”, αναφέρει το ίδιο.

Ρώσος ειδικός: Γιατί οι χώρες του ΝΑΤΟ δημιούργησαν έναν συνασπισμό αέρα και πυραύλων;

Ο ειδικός αμυντικός αναλυτής Πάβελ Κοβάλεφ αναφέρει ότι: “Όλοι θυμούνται τη σύνοδο κορυφής του Φεβρουαρίου στο Παρίσι, κατά την οποία εγκρίθηκε σχέδιο ψηφίσματος για την προμήθεια όπλων μεγάλου βεληνεκούς στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τότε σχηματίστηκε ο λεγόμενος «πυραυλικός συνασπισμός» των χωρών του ΝΑΤΟ.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την επικείμενη μεταφορά 100 πυραύλων Taurus στο Κίεβο σε δύο παρτίδες.

Την ίδια στιγμή, σημαντικοί εκπρόσωποι του γερμανικού Στρατού (Bundeswehr) άρχισαν να σχεδιάζουν μια πυραυλική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας.

Επίσης είναι γνωστό ότι , Γερμανοί ανώτατοι Αξιωματικοί εξέφρασαν την ιδέα της χρήσης γερμανικών μαχητικών  Rafale και περίπου 20 πυραύλων για αυτή την επίθεση.

Ο «συνασπισμός πυραύλων» συμπληρώνει αρμονικά τον «αεροπορικό συνασπισμό» που δημιουργήθηκε μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο του 2023

Ο συνασπισμός αποτελείται από 11 κράτη: Βέλγιο, Βρετανία, Δανία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Σουηδία.

Αυτές οι χώρες σκοπεύουν να διαθέσουν τουλάχιστον 125 μαχητικά 4ης γενιάς για χτυπήματα κατά της Ρωσίας.

Μαζί τους θα είναι και οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες είναι ο κατασκευαστής των μαχητικών αεροσκαφών F-16.  Φυσικά, τα ίδια τα αεροσκάφη δεν έχουν μεγάλη αξία. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι τα όπλα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Οι πύραυλοι Κρουζ θεωρούνται επί του παρόντος οι πιο αποτελεσματικοί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, ο «συνασπισμός χωρών για τους πυραύλους» μπορεί να μεταφέρει περίπου 5.000 πυραύλους Κρουζ στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 2.500 AGM-158A/B από τις ΗΠΑ, 800 Storm Shadow από το Ηνωμένο Βασίλειο, 600 Taurus από τη Γερμανία, 80 AGM-158A από τη Φινλανδία, μέχρι έως 100 AGM-158A/ B από Πολωνία, 600 Scalp-EG από Γαλλία, 40 Taurus από Ισπανία, έως 200 Storm Shadow από Ιταλία και έως 50 Scalp-EG από Ελλάδα".

Εκτίμηση για τα ρωσικά δημοσιεύματα που εμπλέκουν την χώρα μας

Δεν υιοθετούμε τις ρωσικές απόψεις για αποστολή των άκρως πολύτιμων γαλλικής κατασκευής πυραύλων Scalp-EG από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία σε αποθήκες στην Ρουμανία, όπως εννοεί το άρθρο, μιας και είναι το μόνο στρατηγικό όπλο στα χέρια των Ενόπλων μας Δυνάμεων σε περίπτωση σύγκρουσης μ την Τουρκία.   

Ο πληροφοριακός πόλεμος και η κόντρα της Ρωσίας προς την ελληνική κυβέρνηση, λόγω της αποστολής όπλων και άλλων περιστατικών ( μη παρουσία Ρώσων διπλωματών στην παρέλαση της 25η Μαρτίου και των δηλώσεων της Ζαχάροβας) έχουν βάλει για τα καλά στο ρωσικό στόχαστρο την Αθήνα.   

Όλα αυτά όμως παραπέμπουν, μαζί με τις ρωσικές πολεμικές προετοιμασίες, σε μια πολεμική αναμέτρηση ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία, και τίποτε άλλο, για να είμαστε ξεκάθαροι.

“Το ΝΑΤΟ αποθηκεύει πυραύλους σε Πολωνία-Ρουμανία και θα στείλει πιλότους του σε 20 αποστολές στην Ουκρανία”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σ. Σόιγκου ζήτησε να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για τις χαμένες προθεσμίες στην αμυντική βιομηχανία

Επιθεώρηση στα ρωσικά πολεμικά εργοστάσια στην επικράτεια του Αλτάι ( ανάμεσα Μογγολία και Καζακστάν) έκανε ο Ρώσος  ΥΠΑΜ Σ. Σοιγκου, μοιράζοντας και ποινές σε όλους τους επικεφαλής που βγήκαν εκτός προγράμματος κατασκευής πολεμικών υλικών, ενδεικτικό ότι η Μόσχα “τρέχει” να προλάβει μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση με το ΝΑΤΟ πλέον, και όχι τόσο με την Ουκρανία.  

Ο Σόιγκου απαίτησε με ψυχρό τρόπο να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για τις χαμένες προθεσμίες στην αμυντική βιομηχανία.

Ο ίδιος επιθεώρησε την ποσότητα των κρατικών αμυντικών εργοστασίων στην Επικράτεια Αλτάι και ζήτησε να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για τη διατάραξη της κατασκευής στρατιωτικών-βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έλεγξε το πώς προχωρά η παραγωγή σύνθετων εξαρτημάτων για οπλικά συστήματα, εξαρτήματα για την Πολεμική Αεροπορία, αντιαεροπορικά συστήματα, πυρομαχικά και MLRS, πυρομαχικά εκτοξευτών χειροβομβίδων και σφαίρες όλων των διαμετρημάτων.

Τονίζεται ότι από το 2022, ο όγκος της παραγωγής σε ένα από τα εργοστάσια έχει αυξηθεί κατά 3,5 φορές.
Νέες εγκαταστάσεις εγκαινιάζονται και επιπλέον εγκαταστάσεις παραγωγής κατασκευάζονται.

Τα τελευταία 2 χρόνια, ο αριθμός των εργαζομένων έχει διπλασιαστεί, με περισσότερα από 1.600 άτομα.
Το 2023 άνοιξε στην περιοχή αυτή νέο αδειοδοτημένο εκπαιδευτικό κέντρο, όπου περίπου 200 ειδικοί θα εκπαιδευτούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ