Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Δεν είναι μόνο τα Rafale και τα F-35! - Τα δύο πρώτα καινούργια M-346 θα πετάξουν προς τη νέα τους «φωλιά» στην Καλαμάτα εντός Μαΐου

Στο διάστημα 10 με 15 Μαΐου φτάνουν στην Ελλάδα τα πρώτα δύο ολοκαίνουργια Μ-346, τα νέα υπερσύγχρονα εκπαιδευτικά αεροσκάφη στα οποία θα εκπαιδεύονται οι Ίκαροι της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Σύμφωνα με το newpost και τον Κώστα Σαρικά, Τα δύο καινούργια M-346 ολοκληρώνουν αυτές τις ημέρες τις τελευταίες τους δοκιμές στις εγκαταστάσεις της Ιταλικής κατασκευάστριας εταιρείας Leonardo και αναμένεται να πετάξουν προς τη νέα τους «φωλιά» στην Καλαμάτα.

Νέα εποχή στην εκπαίδευση των Ικάρων

Τα καινούργια εκπαιδευτικά Μ-346 έρχονται να αντικαταστήσουν τα γερασμένα πλέον Τ-2Ε Buckeye τα οποία έγραψαν ιστορία στην εκπαίδευση των Ελλήνων Ικάρων για σχεδόν πενήντα χρόνια καθώς αποτελούν τα κύρια εκπαιδευτικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας από το 1976 με τη HAFνα αποτελεί παγκοσμίως πλέον τον τελευταίο χρήστη.

Τα δύο Μ-346 που έχουν βαφτεί στα «χρώματα» της Πολεμικής Αεροπορίας ολοκληρώνουν τις πτητικές τους δοκιμές και θα βρίσκονται στην Ελλάδα πριν τις εκλογές, με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ετοιμάζει ειδική τελετή για την υποδοχή τους.

https://www.youtube.com/watch?v=mm8b-6sikF0&ab_channel=PentapostagmaTV

Το πρόγραμμα κινείται ταχύτατα και ήδη το προσωπικό της 120 ΠΕΑ εκπαιδεύεται στον νέο τύπο αεροσκάφους. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, 20 τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Leonardo στο Μιλάνο της Ιταλίας για να εκπαιδευτούν στην υποστήριξη κάθε συστήματος του αεροσκάφους, ενώ έξι ιπτάμενοι ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους στους προσομοιωτές της Elbit Systems στο Ισραήλ. Με την άφιξη των δύο Μ-346, οι ιπτάμενοι θα συνεχίσουν την εκπαίδευση τους στην Καλαμάτα από το προσωπικό της εταιρείας ώστε να γίνουν και οι ίδιοι εκπαιδευτές.

Με την άφιξη των Μ-346, η εκπαίδευση των Ελλήνων Ικάρων περνά στη νέα εποχή. Οι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας θα προετοιμάζονται για τη μετάβαση στα F-16 Viper, τα Rafale και τα F-35 μέσα από μία υπερσύγχρονη πλατφόρμα που προσφέρει άκρως ρεαλιστικές επιχειρησιακές συνθήκες, συνδυάζοντας τα μοναδικά πτητικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους με την τεχνολογία αιχμής στο έδαφος και τον αέρα. Παράλληλα, ένα πλέγμα από διασυνδεδεμένους προσομοιωτές και σταθμούς εκπαίδευσης στο έδαφος θα δίνουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε σύνθετα σενάρια με συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροσκαφών, μονάδων επιφανείας και χερσαίων δυνάμεων.

Την ίδια ώρα στην Καλαμάτα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες μετατροπής της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο. Κατασκευάζεται ήδη τον κτίριο εκπαίδευσης όπου θα εγκατασταθούν και οι σύγχρονοι εξομοιωτές ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί το κτήριο ανεφοδιασμού. Επιπλέον σε εξέλιξη βρίσκονται άλλες εργασίες για την υποδοχή και φιλοξενία των M-346 οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και κατασκευή υπόστεγων για τα συνολικά 10 εκπαιδευτικά τα οποία θα παραληφθούν το επόμενο διάστημα. Στόχος είναι να ξεκινήσει άμεσα η εκπαίδευση των καινούργιων ιπτάμενων χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...