Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Έτοιμη η πρώτη “φουρνιά” Ελλήνων εκπαιδευτών στα Rafale-"Εφιάλτες στο δρόμο με τις Λεύκες" βλέπουν οι Τούρκοι

Η ομάδα Ελλήνων πιλότων-εκπαιδευτών των μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000EG της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας διεξάγει τώρα τα τελευταία της στάδια της εκπαίδευσης της στα αεροσκάφη Rafale στην γνωστή γαλλική αεροπορική βάση Mont-de-Marsan.

Προς το παρόν, 2 αεροσκάφη Rafale BG και 1 EG έχουν παραδοθεί στην ελληνική πολεμική αεροπορία με το επόμενο RAFLALE  EG να παραδίδεται τον επόμενο μήνα.

Το δικινητήριο, δελταπτέρυγο μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, γαλλικής κατασκευής, που καλύπτει όλο το φάσμα των επιχειρησιακών αποστολών, θα προκαλέσει πανικό και τρόμο στους Τούρκους όταν το αντιμετωπίσουν στο Αιγαίο, και αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Όπως όλα δείχνουν τίποτα δεν έχει παρεκκλίνει από το χρονοδιάγραμμα και πολύ γρήγορα θα περατώσουν την ομολογουμένως πολύ δύσκολη εκπαίδευση οι Έλληνες πιλότοι-εκπαιδευτές, που γνωρίζουν πλέον σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των μαχητικών Rafale.

Τα τεχνικά εγχειρίδια που αφορούν το υπερσύγχρονο Γαλλικό μαχητικό, αποτελούν προϊόν εντατικής εκπαίδευσης και των τεχνικών μας, ενώ ειδικοί τεχνικοί της κατασκευάστριας εταιρίας Dassault αλλά και της Armee De L’Air έχουν λύσει κάθε απορία που αφορά τα αεροσκάφη αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ελληνική πολεμική αεροπορία θα διαθέτει δώδεκα ιπτάμενους-εκπαιδευτές στα μαχητικά Rafale, οι οποίοι θ8α αποτελέσουν τον βασικό πυρήνα της πρώτης Ελληνικής Μοίρας αυτού του τύπο μαχητικών.
Ταυτόχρονα με γοργούς ρυθμούς θα προχωρά και η εκπαίδευση των τεχνικών που θα αναλάβουν τη συντήρηση των καινούργιων μαχητικών.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, εντάχθηκε στο οπλοστάσιο της ΠΑ το 2021 με τη σύμβαση 013Γ/20, με την οποία η ΠΑ προμηθεύτηκε 18 αεροσκάφη. Πιο συγκεκριμένα, θα παραδοθούν 14 μονοθέσια Rafale EG και 4 διθέσια Rafale DG.

Μπορεί να καλύψει πολλαπλούς ρόλους ταυτόχρονα (omnirole), επιτρέποντας τη διεξαγωγή διαφορετικών αποστολών κατά την ίδια πτήση. Διαθέτει 14 σταθμούς ανάρτησης και μπορεί να μεταφέρει έως και 9,5 τόνους εξωτερικών φορτίων.

Δύναται να φέρει έναν μεγάλο αριθμό όπλων, όπως τον πύραυλο αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς Meteor, τους πυραύλους MICA EM και IR, τον πύραυλο πλεύσης SCALP EG και τον πύραυλο αέρος-επιφανείας Exocet AM39 Block 2 Mod 2, καθώς επίσης και όπλα ακριβείας όπως GBU 12/16/24 και AASM, ενώ φέρει ένα πυροβόλο των 30 mm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αεροσκάφη έχουν ως βάση τους την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και ανήκουν στην 332 Μοίρα με χαρακτηριστικό κλήσης «Γεράκι».

Τεχνικά χαρακτηριστικά/Επιδόσεις

    • Πλήρωμα: 1 ή 2
    • Κινητήρας: 2 κινητήρες turbofan διπλού άξονα M88-4E με μετακαυστήρα
    • Ώση (για κάθε κινητήρα): 50kN (11.250 lb) ξηρά, 75kN (17.000 lb) με μετάκαυση
    • Εκπέτασμα Πτερύγων: 10,21 m
    • Μήκος: 15,27 m
    • Μέγιστη ταχύτητα: 750 kt CAS ή 1,6 Mach
    • Μέγιστο ύψος: Πάνω από 15.240 m ή 50.000 ft
    • Μέγιστο βάρος απογείωσης: 24.500 kg ή 54.000 lb

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ