Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Άρματα μάχης χωρίς βλήματα-Υποβρύχια χωρίς τορπίλες βαρέως τύπου και τώρα ελικόπτερα ROMEO χωρίς τορπίλες

Μυαλό δεν βάζουμε και το πάθημα δεν γίνεται μάθημα ( πιθανότατα λόγω ελλείψεως χρημάτων), αφού  συνεχίζουμε να υλοποιούμε συμβάσεις αγοράς πανάκριβων και ικανότατων οπλικών συστημάτων, (στην προκειμένη περίπτωση ελικοπτέρων ROMEO), χωρίς τα απαραίτητα όπλα τους, δηλαδή τις τορπίλες με τις οποίες θα εξαφανίσουν κάθε εχθρικό υποβρύχιο στο Αιγαίο, αν και εφόσον απαιτηθεί , διότι μπορεί να δούμε ταραγμένα ύδατα σύντομα, ειδικά μετά την εκλογική πανωλεθρία του Ερντογάν στις τουρκικές δημοτικές εκλογές.

Είναι γνωστό ότι δεν αρκεί η προμήθεια είτε αεροπορικών είτε ναυτικών είτε χερσαίων οπλικών συστημάτων χωρίς να συνοδεύονται από όπλα τους.

Αυτό το σφάλμα έχει λάβει χώρα και στο παρελθόν τόσο στα γερμανικά υποβρύχια Type-214 ( δεν αγοράσαμε τις τορπίλες) όσο και στα άρματα μάχης Leopard-2 Hell ( δεν αγοράσαμε άμεσα τα ανάλογα βλήματα για τα πυροβόλα τους).

Για παράδειγμα θα έχουμε παραλαβή των πρώτων τορπιλών μάχης βαρέος τύπου Sea Hake Mod4 για τα Υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, πιθανόν τον Απρίλιο, ενώ η απόκτηση  του πρώτου υποβρυχίου ( Παπανικολής) έχει γίνει το 2010.

Η απόκτηση των 44 Γερμανικών τορπιλών SeaHake Mod4 βαρέως τύπου, ήταν απειλημένη απόφαση εδώ και μεγάλο διάστημα, απλά δεν επαρκούσαν τα κονδύλια ενώ προτεραιότητα δόθηκε σε άλλα προγράμματα.
Όλες οι αγορές όπλων έγιναν μετά από χρόνια και με πολύ κόπο.

Το ίδιο έχει γίνει και με τα βλήματα των γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης μας, με ένα μακρόσυρτο σήριαλ για πολλά χρόνια.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ελικόπτερα ΜΗ-60R είναι το "αντίδοτο" στα 6 υποβρύχια που θα αποκτήσει η Τουρκία

Τον Ιούλιο του 2020 υπεγράφη διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αγορά τεσσάρων καινούργιων ελικοπτέρων τύπου ΜΗ-60R (Romeo), των θεωρούμενων ως των καλύτερων ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων στον κόσμο αυτή την περίοδο. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα γίνεται η έκτη χώρα μετά τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Δανία, τη Σαουδική Αραβία και την Ινδία που αποκτάει αυτό το τρομερό όπλο στον τομέα του ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Τα ελικόπτερα ΜΗ-60R θα είναι εξοπλισμένα για τις ανθυποβρυχιακές αποστολές τους με εκτοξευτή ηχοσημαντήρων (sonobuoy) και με βυθιζόμενο σόναρ χαμηλής συχνότητας, ειδικεύονται δηλαδή στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.

Τα Romeo έχουν πολύ υψηλού επιπέδου τεχνολογικά και ηλεκτρονικά συστήματα και θα αναβαθμίσουν σημαντικά τον στόλο ελικοπτέρων του ΠΝ. Διαθέτουν ένα πλήρως ψηφιακό κόκπιτ με 4 έγχρωμες οθόνες που δίνουν άμεσα όλες τις κρίσιμες πληροφορίες σε μια επιχείρηση.

Η αγορά των αμερικανικών ελικοπτέρων MH-60R είναι άκρως σημαντικό όμως να συνοδευτεί άμεσα, με την απόκτηση των κατάλληλων τορπιλών και άλλων όπλων έγκαιρα, διότι δεν γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει στο Αιγαίο με τον απρόβλεπτο Ερντογάν.

Φονικές τορπίλες υπάρχουν πολλές, με το Πολεμικό Ναυτικό να θέτει τις προτεραιότητες του σε κάθε περίπτωση.

Η προμήθεια σύγχρονων πλατφορμών μάχης και στις Τρεις διαστάσεις, συνδέεται με μια ολόκληρη διαδικασία υποστήριξης που αφορά τεχνολογικές και  οπλικές δυνατότητες, για πετυχαίνουμε το μέγιστο αποτέλεσμα στο πεδίο της μάχης.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ