Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

BrahMos: Ο ''φονιάς'' που μπορεί να εξοπλίσει τα τα ελληνικά Rafale

Ελλάδα και Ινδία πλέον έρχονται ακόμα πιο κοντά, μετά την παρουσία του Ινδού ΥΠΕΞ στην Αθήνα. Την ίδια στιγμή η Τουρκία έχει δημιουργήσει έναν άξονα με το Πακιστάν και προκαλεί και την Ινδία στο Κασμίρ.

https://www.youtube.com/watch?v=BgdSbLL_A2whttps://www.youtube.com/watch?v=gOlQAmt2-B8

Η Τουρκία μετατρέπεται σε μία ακραιφνή ισλαμική χώρα, όπως και το Πακιστάν, ενώ το Ισλαμαμπάντ, βοηθάει την Τουρκία στο θέμα των πυρηνικών, καθώς ο στόχος του Ερντογάν, είναι να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Ελλάδα και Ινδία έχουν πολλά τα οποία τους ενώνουν, ενώ υπάρχουν δεσμοί από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αθήνα και Δελχί, έχουν δύο κοινούς εχθρούς, την Τουρκία και το Πακιστάν.

Για αυτό θα πρέπει να συνεργαστούμε στο τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών και στον αμυντικό τομέα. Η Ινδία παράγει οπλικά συστήματα, τα οποία θα μπορούσαν να αλλάξουν την ροή των πραγμάτων. 

Ένα από αυτά τα ινδικά αμυντικά προϊόντα είναι ο πύραυλος τύπου Κρουζ BrahMos με βεληνεκές 290 χλμ και ταχύτητα 3,5 Mach, ο οποίος δύναται να εξοπλίσει τα αεροσκάφη Rafale.
 
Η χώρας μας προμηθεύτηκε 18 Rafale με το πρώτο να προσγειώνεται τον Ιούλιο στην Τανάγρα, έχοντας ως σχέδιο τον εξοπλισμό τους με πυραύλους Κρουζ.

H ελληνική πολεμική αεροπορία πιθανόν να εξετάζει τον εξοπλισμό ακόμα και με τους ινδικούς πυραύλους, ενώ ειδικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η Ουάσιγκτον δεν θα φέρει πιθανόν προσκόμματα, εξαιτίας της κόντρας Ινδίας και Κίνας.

Ο πύραυλος BrahMos θα ήταν ένα τρομερό όπλο στα νέα γαλλικά μας αεροσκάφη, που θα προκαλούσε πανικό στην Άγκυρα σε συνδυασμό με την ικανότητα των Ελλήνων πιλότων.

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι εφικτό να υλοποιηθεί σε όλα αυτά, αλλά υπενθυμίζουμε ότι ο γενικός διευθυντής της γενικής διεύθυνσης πολιτικής εθνικής άμυνας Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος, υποδέχθηκε στις 25 Μαΐου 2021, τον Ακόλουθο Άμυνας της Ινδίας Συνταγματάρχη Ανουπάμ Ασίς (Anupam Ashish), στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των διμερών αμυντικών σχέσεων της Αθήνας και του Ν. Δελχί.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα – τομείς κοινού ενδιαφέροντος και εξετάστηκε η περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας σε θέματα στρατιωτικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ειδικότερα, ασκήσεων και επιχειρησιακών συνεκπαιδεύσεων σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, στρατιωτικής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και αντιμετώπισης υβριδικών απειλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ινδός Στρατηγός ε.α. Rajan Kochhar. είχε μιλήσει για την συμμαχία που πρέπει να δημιουργήσουν Ελλάδα και Ινδία, ενώ ανέφερε πως Αθήνα και Νέο Δελχί μπορούν να συνεργαστούν στο τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. 

“Η συμμαχία Τουρκίας-Πακιστάν ισχυροποιείται. Οι δύο χώρες διεξάγουν συνεχώς ασκήσεις με πολεμικά πλοία στην Α. Μεσόγειο. Το Ισλαμαμπάντ επίσης έχει παραγγείλει 4 κορβέτες από την Τουρκία. Ο Ερντογάν επιθυμεί την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αυτό είναι το όνειρό του.

Ο στόχος του Ερντογάν είναι λοιπόν η απόκτηση πυρηνικών όπλων, έτσι θα επιτύχει τους στόχους του. Πρόσφατα είχαμε συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων, όπου συζητήθηκε η μεταφορά τεχνολογίας από το Πακιστάν προς την Τουρκία. Η Ελλάδα και η Ινδία πρέπει να αναπτύξουν ισχυρότερους δεσμούς. Βλέπουμε πως υπάρχει μία συμμαχία ανάμεσα σε Γαλλία, Ισραήλ, ΗΑΕ, Ελλάδα και Ινδία. Αυτές οι χώρες μπορούν να κάνουν την Ελλάδα ακόμα ισχυρότερη”, τόνισε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Η ουσία ως έθνος είναι να προλαμβάνουμε πλέον τα γεγονότα και όχι να τρέχουμε πίσω από αυτά. Ινδία, Αίγυπτο, Ισραήλ, Γαλλία, ΗΠΑ, αποτελούν χώρες που μπορούμε να πάρουμε όπλα και τεχνολογία ώστε να δράσουμε μόνοι μας κατά των Τούρκων αν και όταν απαιτηθεί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ