Οπλικά συστήματα

Αμυντική συμμαχία Μόσχας-Άγκυρας: «Θα κατασκευαστούν τμήματα των S-400 στην Τουρκία» - Ακολουθούν αγορές ελικοπτέρων & τανκ


Nέο σοκ αναμένει την Δύση, καθώς η Τουρκία είναι πλέον αποφασισμένη για όλα. Σύμφωνα με Ρωσικά και Τουρκικά ΜΜΕ, έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις ώστε συγκεκριμένα τμήματα των S-400 να παραχθούν στην Τουρκία

Ο Σεργκέι Τσεμεζοφ-διευθυντής της κρατικής ρωσικής αμυντικής εταιρείας Rostec, δήλωσε πως “γίνονται συνομιλίες ώστε συγκεκριμένα τμήματα των S-400 να παραχθούν στην Τουρκία”
https://twitter.com/DailySabah/status/1153250860614455298?ref_src=twsrc%5Etfw

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείo Anadolou, ο Τσεμεζοφ είπε πως Ρωσία και Τουρκία διεξάγουν διάφορα σχέδια και συνέχισε λέγοντας: “Μεεταξύ αυτών των σχεδίων είναι συστήματα εξελιγμένων αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Η Τουρκία ενδιαφέρεται επίσης για αντιαεροπορικά συστήματα με διαφορετικο βεληνεκές όπως και για αντιαρματικά συστήματα”.

Είναι σαφές πλέον πως η Άγκυρα έχει πάρει αποφάσεις. Η θέση της πλέον στη Δύση είναι σε κίνδυνο και όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει επιστροφή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε σημερινές δηλώσεις του αναφέρθηκε στο «καυτό ζήτημα» των S-400 στην Τουρκία και τις όποιες συνέπειες έχει προκαλέσει στις σχέσεις Ουάσινγκτον – Άγκυρας, αλλά και στο πλαίσιο του NATO και στη συνεργασία με τα άλλα κράτη-μέλη της Συμμαχίας.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στον Αμερικανό Πρόεδρο, δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω της αγοράς των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400.

Ειδικότερα, ο Τσαβούσογλου είπε ότι ο Τραμπ προσπαθεί να κρατήσει την υπόσχεσή του, ενώ άλλοι εταίροι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 είναι ενάντια στην απόφαση των ΗΠΑ για αποκλεισμό της Τουρκίας.

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι «δεν υπάρχει συνοχή στη θέση των Αμερικανών περί επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία λόγω των S-400, αφού ο Πρόεδρος Τραμπ δεν θέλει να επιβάλλει κυρώσεις. Έπειτα ανέφερε ότι τα συστήματα αεράμυνας θα είναι επιχειρησιακά στις αρχές του 2020.

Αν οι ΗΠΑ υιοθετήσουν «επιθετική στάση» απέναντι στην Τουρκία, η Άγκυρα θα λάβει αντίμετρα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ είπε ότι στην περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν της παραδώσουν τα F35, τότε μέχρι η Τουρκία να παράξει τα δικά της μαχητικά αεροσκάφη μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της από άλλες πηγές. Για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως του είπε να στηρίξει τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

ΠΟΜΠΕΟ, ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΚΑΙ ΜΠΟΛΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, επιμένουν ότι η Τουρκία πρέπει να τιμωρηθεί βάση του νόμου CAATSA, που ψηφίστηκε για να αντιμετωπίζονται οι εχθροί της Αμερικής.

Απέναντι στον κ. Τραμπ βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών και γερουσιαστών, οι οποίοι προτίθενται να αναλάβουν πρωτοβουλία εξαναγκασμού του Αμερικανού Προέδρου να επιβάλει κυρώσεις, θέτοντας σε ισχύ διαδικασίες που προβλέπονται από τους νόμους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, ο Πρόεδρος Τράμπ σκοπεύει να συναντηθεί με μια ομάδα γερουσιαστών στο Λευκό Οίκο αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει πιθανές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, καθώς πιέζεται από τους Αμερικανούς νομοθέτες να τιμωρήσει την Άγκυρα για την πρόσφατη αγορά του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ