Το σύστημα αεράμυνας Cheetah έχει κατασκευαστεί από τη γερμανική αμυντική βιομηχανία Rheimentall και αποτελεέι ένα επίτευγμα στο χώρο των αντιπυραιλικών εξοπλισμών και του C-RAM.
Το σύστημα χρησιμοποιεί ραντάρ και βραχίονες μικρής εμβέλειας για την ανίχνευση, τον εντοπισμό και την παρεμπόδιση των βλημάτων ενώ πέφτουν στο έδαφος.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, ο στόχος είναι η έγκαιρη κατάρριψη μιας αμερικάνικης βόμβας BLU-109 στα 6 χιλιόμετρα. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί επέλεξαν αυτή τη συγκεκριμένη βόμβα, ίσως απλά είναι ένα τυχαίο παράδειγμα, ενδεικτικό όμως της αποτελεσματικότητας του συστήματος.
Οι χερσαίες δυνάμεις ανέκαθεν ήθελαν μια τέτοια δυνατότητα από τότε που το πρώτο αεροσκάφος έριξε βόμβες στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι βόμβες των αεροσκαφών, που μπορούν να ζυγίσουν έως και 2.000 λίβρες, είναι πολύ πιο καταστροφικές σε ατομική βάση από ό, τι τα βλήματα του πυροβολικού.
Πλέον, οι δυνάμεις εδάφους θα μπορούν να καταρρίπτουν και τις δώδεκα βόμβες ενός Β-2. Τα συστήματα C-RAM θα μπορούσαν να προστατεύσουν σημαντικούς τακτικούς στόχους, όπως αποθήκες πυρομαχικών, αποθήκες καυσίμων, γέφυρες, ακόμη και στρατηγικούς στόχους όπως διυλιστήρια πετρελαίου, ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη και εργοστάσια.
Το Cheetah C-RAM θα φέρει μέχρι και 60 πυραύλους σε κινητή πλατφόρμα όπως ένα φορτηγό ή ένα τεθωρακισμένο όχημα, επιτρέποντάς του να εντοπίζει και να προστατεύει τους στόχους του από συνεχείς επιθέσεις αέρος και εδάφους.
Εδώ ένα Iron Dome καταστρέφει βόμβες στον αέρα σε χιονοδρομικό κέντρο του Ισραήλ και συγκεκριμένα στα αμφισβητούμεα υψίπεδα του Γκολάν.