Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

“Διώξτε το Ισραήλ” απειλούν οι Τούρκοι-Η Άγκυρα θεωρεί τον εαυτό της ως “εγγυήτρια” δύναμη στην Κύπρο και όχι δύναμη εισβολής

Η ιστορία καταγράφει για την Τουρκία, ότι απειλεί ξανά την μεγαλόνησο με πιθανό νέο “ Αττίλα”, κάτι που είχε εκφράσει και ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Ν.Ερντογάν εμμέσως πλην σαφώς, αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή του 1974, την οποία φυσικά οι Τούρκοι την θεωρούν ως “ ειρηνευτική αποστολή” ακόμη.

Αυτήν την πολιτική σιγοντάρουν δημοσιεύματα όπως αυτό του middleeasteye.net, το οποίο αναφέρει ότι "
Κύπρος: Από πρώιμη σιωνιστική αποικία σε στρατιωτική βάση για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα", κατηγορώντας ευθέως της κυπριακή κυβέρνηση για την στάση της.

Τώρα εκβιάζουν την Λευκωσία στις στρατιωτικές σχέσεις της με το Ισραήλ με ωμό και λίαν προκλητικό τρόπο:  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Η Τουρκία μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ή να λάβει άλλα μέτρα καταγγέλλοντας τη χρήση ορισμένων περιοχών της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της  Κύπρου από το Ισραήλ ως στρατιωτικών και υλικοτεχνικών βάσεων για την καταστροφή στη Γάζα, καθώς μία τέτοια πρακτική παραβιάζει την εγγυητική συμφωνία που καλύπτει ολόκληρη την Κύπρο», ανέφερε προκλητικά ο Τούρκος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Σελαμί Κουράν στο TRT.

«Επιπλέον, όπως είναι γνωστό, η Τουρκία, η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εγγυητές εδώ. Οι δραστηριότητες του Τελ Αβίβ εδώ βρίσκονται επίσης εκτός του πλαισίου που χαράζουν όλοι αυτοί οι διεθνείς νόμοι. Για να το θέσω πιο ξεκάθαρα, το Ισραήλ και η Ελληνοκυπριακή κυβέρνηση παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εάν η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση δεν λάβει υπόψη της αυτές τις προειδοποιήσεις, τότε η Τουρκία μπορεί να προβεί σε κάποιες άλλες ενέργειες.

Μπορεί να λάβει συγκεκριμένα μέτρα όσον αφορά την παράνομη χρήση των αεροδρομίων και των λιμανιών εκεί. Επιπλέον, αν η Χεζμπολάχ χτυπήσει την πλευρά της Ελληνοκυπριακής κυβέρνησης, όπως ισχυρίζεται, τότε η Τουρκία, ως εγγυήτρια, μπορεί να έχει κάτι να πει όσον αφορά την ακεραιότητα του νησιού», τόνισε ο ίδιος εκφράζοντας την ηγεσία της χώρας.

Ο ίδιος ανέφερε ανερυθρίαστα ότι η χώρα του είναι εγγυήτρια δύναμη και έχει το δικαίωμα να έχει λόγο σε καταστάσεις που αφορούν ολόκληρο το νησί.

Έτσι αντιλαμβάνονται οι Τούρκοι την κατάσταση στην Κύπρο ακριβώς 50 χρόνια μετά την εισβολή.

Επιτακτική ανάγκη η παρουσία ελληνικής μοίρας αεροσκαφών στην Κύπρο λόγω σχεδίου αεροπορικού στραγγαλισμού του νησιού

Οι Τούρκοι θα στείλουν ( αν δεν έχουν ήδη στείλει)  εξοπλισμένα με πυραύλους drone στην Κατεχόμενη Κύπρο μόνο για να εκβιάσουν την Λευκωσία, αλλά και για να έχουν φυσική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, και κυρίως να κάνουν επίδειξη ισχύς σε κάθε ενεργειακό έργο στην περιοχή.

Αυτό ήταν και το σχέδιο των Τούρκων μέσα στο αρχικό σχέδιο για την μεταφορά μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων στο Βόρεια τμήμα της Κύπρου.

Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία δημιουργεί ναυτική κοντά στην Αμμόχωστο, η οποία σε συνδυασμό με αυτές της Αλεξανδρέττας και της Μισράτας στην Λιβύη, θα ελέγχουν ολόκληρη την Α.Μεσόγειο ώστε να μην βλαφτούν τα τουρκικά συμφέροντα.

Επίσης, η στενή συνεργασία της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας με την αμυντική βιομηχανία, έχει αυξήσει την αποτελεσματικότητα των φονικών όπλων που διαθέτει η ίδια.

Το νέο πρόβλημα για Ελλάδα και Κύπρο όμως, είναι οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι ATMACA, BORA,TAYFUN, με τον τελευταίο να ετοιμάζεται έκδοση με εμβέλεια άνω 500 χλμ.

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία έχει τη δυνατότητα ανεφοδιασμού των πολεμικών αεροσκαφών της στον αέρα, αφού διαθέτει εναέριο τάνκερ KC135.

Η Αθήνα οφείλει να κατανοήσει τον κίνδυνο και να δράσει πριν αποτύχουν οι συνομιλίες με το καθεστώς Ερντογάν

Η Ελλάδα οφείλει να πάρει άμεσες αποφάσεις και να αποστείλει πιθανότατα μια πάνοπλη ελληνική Μεραρχία στην Κύπρο, επαναφέροντας την κατάσταση πριν από την ανήκουστη απόσυρση της το 1967, η οποία οδήγησε στην εισβολή και κατοχή του 40% του νησιού.

Η χώρα μας οφείλει να σχεδιάσει την περιοδική αποστολή τετράδας μαχητικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση “Α.Παπανδρέου” στην Πάφο, ενώ στην ίδια βάση να μετασταθμεύουν και ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα.

Στην ναυτική βάση στην Κύπρο επίσης οφείλουμε σχεδιάσουμε την παρουσία μόνιμα μίας Φρεγάτας και ενός υποβρυχίου για την κάλυψη του νησιού σε έκτακτες ανάγκες.

Παράλληλα όμως με τον διαγωνισμό για την απόκτηση από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό υπερσύγχρονων Φρεγατών, θα πρέπει να εξετάσουμε την πώληση στην Κύπρο, ΤΠΚ παλαιάς τεχνολογίας που διαθέτουμε, ενώ το ίδιο θα ήταν καλό να κάνουμε και με ένα τουλάχιστον υποβρύχιο παλαιάς τεχνολογίας, τα οποία ( ΤΠΚ-υποβρύχιο) θα αναλάμβανε να εκσυγχρονίσει η Λευκωσία με δικά της έξοδα.

Η άφιξη ξανά μετά από 53 χρόνια μιας πάνοπλης ελληνικής Μεραρχίας, μαζί με την παρουσία αεροσκαφών/ελικοπτέρων και πολεμικών πλοίων, θα προκαλούσε σίγουρα έντονη ανησυχία στην Άγκυρα ότι και δηλώνουν πολλοί ειδικοί και μη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

syria
Μέση Ανατολή 0

Σκληρές Εικόνες! Ξεκίνησε γενοκτονία των Αλαουιτών και των Χριστιανών από τους τζιχαντιστές στη Συρία-Τους αποκεφαλίζουν δημόσια στην Ταρτούς

Χαοτική η κατάσταση στην Συρία, όπου οι τζιχαντιστές της HTS ξεκίνησαν να κυνηγούν και να σκοτώνουν έναν-έναν τους...