Κυπριακό
Ενημερώθηκε στις:

Βρετανικό σχέδιο για αναγνώριση της κατεχόμενης Κύπρου ως ανεξάρτητο κράτος!

Η Τουρκία παίζει το χαρτί της Βρετανίας με στόχο την αναγνώριση των Κατεχομένων, με ένα πραγματικά “βρώμικο σχέδιο” κατά της Κύπρου και του ελληνισμού γενικότερα, σύμφωνα με το nationalpost.com.cy.

Η Βρετανία δύναται να συμβάλει αποφασιστικά σε μια ιστορική ευκαιρία” για την (δήθεν) ειρηνική διευθέτηση του Κυπριακού που έχει “κόψει” το νησί της Κύπρου στα “δύο” για άνω των 50 ετών, αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές του Λονδίνου.

https://www.youtube.com/watch?v=GZ64ssH7WF0

Ο Ερσίν Τατάρ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, πιέζει την κυβέρνηση της Βρετανίας να στηρίξει το σχέδιό του για δημιουργία δύο κρατών.

Ο ίδιος εκτιμά ότι μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ τα “χέρια του Λονδίνου είναι ελεύθερα” να εκπληρώσουν τον ρόλο τους, αποτελειώνοντας ουσιαστικά αυτό που ξεκίνησε στην Κύπρο το 1964 και 1974.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσιεύματα από τον Βρετανικό τύπο φέρουν μάλιστα και υπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου να έχουν κατασταλάξει και πιέζουν τον Τζόνσον, ώστε να αναγνωριστεί επίσημα η Κατεχόμενη Κύπρος.

Η επίλυση του προβλήματος θα βοηθούσε λένε οι ίδιες πηγές τους 300.000 Τουρκοκύπριους στη Βρετανία, ενώ θα άνοιγε τεράστιες δυνατότητες στην Βρετανία για επενδύσεις, καθώς η πίεση στην Λευκωσία θα γίνονταν αφόρητη.

Οι Βρετανοί μαέστροι του δόγματος “διαίρει και βασίλευε” χρησιμοποιούν την ορολογία των «κοινοτικών κυρίαρχων κρατών» υλοποιώντας σαφώς τα χατίρια του Ερντογάν, ειδικά τώρα που οι δουλειές με την Τουρκία ευρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο, ειδικά στον αμυντικό τομέα.

Οι ίδιοι χρησιμοποιώντας τον όρο «κοινοτικό κράτος», υλοποιούν ένα δόγμα μιας ύποπτης και επικίνδυνης «εποικοδομητικής ασάφειας» που χρησιμοποιείται για να ξεπεραστούν τα εμπόδια αντίληψης που όλοι γνωρίζουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=jBUHajIC5dI

Το πρόσφατο προτεινόμενο  βρετανικό σχέδιο για την Κύπρο, ήταν προάγγελος αυτών των εξελίξεων αφού ανέφερε ότι το κυπριακό ομοσπονδιακό κράτος θα είναι αρμόδιο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, οικονομίας, ασφάλειας και ιθαγένειας.

Τότε σε πιο πεδίο θα δρουν τα «κυρίαρχα κοινοτικά κράτη»;

Σε δημοτικές υποθέσεις και στην εκπαίδευση;

Το άρθρο 4, του βρετανικού σχεδίου αναφέρει ότι, τα «κυρίαρχα κοινοτικά κράτη θα μπορούσαν να διεξάγουν ξένες διπλωματικές σχέσεις, να γίνουν μέλη διεθνών οργανισμών και να υπογράφουν συμφωνίες, για αθλητικά, πολιτιστικά θέματα και οργανισμούς στο εξωτερικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως όμως θα μπορούσε να συμβεί αυτό και τι θα συμβεί αν τέτοια ζητήματα έρθουν σε αντίθεση με τις συμφωνίες που έχουν ήδη υπογραφεί ή με τις πολιτικές που θα έχει εκπονήσει η κυπριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση;

Ουσιαστικά οι Βρετανοί ενέσπειραν ένα σχέδιο το οποίο εμπεριείχε την αρχή της διάλυσης μέσα του, ώστε αυτή να καταστεί ουσιαστικά άκυρη η ανεξαρτησία της Κύπρου στην πράξη και να οδηγηθούμε στην δημιουργία δύο κρατών.

Η ξαφνική ενασχόληση των Βρετανών με  την Κύπρο λοιπόν δεν είναι τυχαία, αλλά υλοποιείται βάσει σχεδίου,προειδοποιώντας μας για σημαντικές εξελίξεις στην μεγαλόνησο το επόμενο διάστημα.

Οι Βρετανοί  δημιουργούν μια μόνιμη ναυτική δύναμη, καθώς Τούρκοι, Αιγύπτιοι, Ρώσοι αλλά και Ισραηλινού, εξοπλίζονται συνεχώς για την πιο σημαντική περιοχή του Κόσμου όπως εξελίσσεται. λόγω υδρογονανθράκων αλλά και γεωπολιτικών και αμυντικών εξελίξεων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ