Εσωτερική Ασφάλεια

"Χάνεται" η Ελλάδα! Αύξηση κατά 167% στους εισερχόμενους παράνομους αλλοδαπούς μέσα σε ένα χρόνο

Η Ελλάδα βρίσκεται υπό καθεστώς εισβολής καθώς παρουσιάζεται αύξηση κατά 167% στους εισερχόμενους παράνομους αλλοδαπούς μέσα σε ένα χρόνο όπως και 263% αύξηση στις βάρκες που τους «αποβιβάζουν» στα νησιά!

To αφήγημα της κυβέρνησης ότι προστατεύει τα ελληνικά σύνορα έχει «ξεθωριάσει» προ πολλού.

Η σύγκριση γίνεται με τον Αύγουστο του 2022. Η συνολική αυτή κατάρρευση έλαβε χώρα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς υπήρξε αύξηση στις ροές των παράνομων αλλοδαπών κατά 107% μόνο τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Δεν έχουν τέλος οι εισβολές αλλοδαπών μουσουλμάνων μέσω του Έβρου στην Ελλάδα, σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε χώρα που έχει παραδοθεί άνευ όρων στους αλλοδαπούς.

Εάν κινούνταν πεζή ή με τα ΜΜΜ δεν θα τους ενοχλούσε κανείς. Η είσοδος στη χώρα είναι ελεύθερη αλλά η μεταφορά στο εσωτερικό με Ι.Χ. ή κάποιο επαγγελματικό αυτοκίνητο είναι παράνομη.

Μάλιστα το λευκό βαν είχε κλαπεί από αλλοδαπούς στις 15 Αυγούστου.

Χωρίς η με διακινητές οι αλλοδαποί έχουν μπει στη χώρα. Η ζημιά έχει γίνει. Αυτό είναι το πρόβλημα και όχι η μετέπειτα μεταφορά τους κάπου μέσα στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά τα θαλασσιά σύνορα ίδια εικόνα και εκεί. Το Λ.Σ. πασχίζει κυριολεκτικά να ικανοποιήσει όλη τη ζήτηση για μεταφορές μουσουλμάνων αλλοδαπών στα νησιά.

Όπως έγινε και χθες όταν πλωτό του λιμενικού  το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη αποστολή μεταφοράς αλλοδαπών  εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά Συκαμιάς ν. Λέσβου, πνευστή λέμβο, με ικανότατο αριθμό επιβαινόντων.

Άμεσα το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλέστατη περισυλλογή σαράντα έξι (46) αλλοδαπών μουσουλμάνων και τους μετέφερε με απόλυτη και εγγυημένη ασφάλεια στον λιμένα Πέτρας ν. Λέσβου. Στη συνέχεια, οι ανωτέρω αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας και μεταφέρθηκαν σε χώρο Καραντίνας Κ.Υ.Τ. «Μαυροβούνι».

Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα για τα περαιτέρω ήτοι αίτημα ασύλου και μόνιμη εγκατάσταση.

Σάμος: Εκτός ελέγχου και πάλι οι μεταναστευτικές ροές – Πάνω από 2.000 τώρα στο νησί

Μόνο την 1η Σεπτεμβρίου 2023 αποβιβάστηκαν 202 υπήκοοι τρίτων χωρών, που προωθήθηκαν στην τοπική δομή.

Σχεδόν καθημερινές ήταν το φετινό καλοκαίρι, ειδικά τον Αύγουστο, οι αφίξεις λέμβων με μετανάστες στη Σάμο, όπου πλέον οι διαμένοντες στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή, στη Ζερβού Μυτιληνιών, ξεπερνούν τους 2.000, την ώρα που πέρυσι ήταν μόλις 600.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα, με την τελευταία επίσημη δημοσιοποιημένη καταμέτρηση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο νησί στις 3 Σεπτεμβρίου 2023 ήταν 2.018. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο την 1η Σεπτεμβρίου 2023 αποβιβάστηκαν 202 υπήκοοι τρίτων χωρών, που προωθήθηκαν στην τοπική δομή.

Έγγραφη αναφορά ανάδειξης του μεταναστευτικού-προσφυγικού θέματος στους συναρμόδιους uπουργούς με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό απέστειλε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Όπως τόνισε, «η ανησυχία μας πλέον εδραιώνεται λόγω των καθημερινών πολυπληθών ροών στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, οι οποίες δοκιμάζουν πλέον στο όριο τις δομές πρώτης υποδοχής.

Ζητάμε την άμεση και σε μεγάλη κλίμακα αποσυμφόρηση της ΚΕΔ Σάμου και την ενίσχυση σε υλικούς και ανθρώπινους πόρους των υποστελεχωμένων υπηρεσιών φύλαξης των συνόρων, διάσωσης, ασφάλειας και υγειονομικής αρωγής.

Εάν δεν ανακοπούν οι ροές στην Τουρκία, θα θρηνήσουμε νέα θύματα στον βωμό των γεωπολιτικών και δουλεμπορικών συμφερόντων.

Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια διατήρησης της σημερινής ομαλότητας, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων και με γνώμονα τη διαφύλαξη της ζωής και του μέλλοντος των νησιών μας.

Η σιωπή και η απραξία δεν είναι επιλογή μας. Η συνεργασία, η συλλογικότητα και η δράση είναι.

Η παρέμβασή μας θα συνεχιστεί με ανάδειξη του θέματος στα ευρωπαϊκά όργανα» ανέφερε ο κ. Στάντζος.

Μεγάλη αύξηση των αιτήσεων ασύλου μέσα στο 2023

Οι αιτήσεις ασύλου, που κατατέθηκαν στις χώρες της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ελβετία το πρώτο εξάμηνο του 2023, αυξήθηκαν κατά 28% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ανακοίνωσε η υπηρεσία της ΕΕ για το άσυλο.

Περίπου 519.000 αιτήσεις ασύλου κατατέθηκαν σε αυτές τις 29 χώρες από τον Ιανουάριο ως τα τέλη Ιουνίου, επεσήμανε η υπηρεσία, εκτιμώντας ότι «με βάση την τρέχουσα τάση οι αιτήσεις ενδέχεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο ως το τέλος του έτους».

Την πλειονότητα των αιτήσεων, το 44%, έχουν καταθέσει πολίτες Συρίας, Αφγανιστάν, Βενεζουέλας, Τουρκίας και Κολομβίας.

Εξάλλου το πρώτο εξάμηνο του 2023 κατατέθηκαν περισσότερες αιτήσεις από όσες έχουν καταγραφεί ποτέ την ίδια περίοδο από το 2015-2016.

Το 2015-2016, όταν ο πόλεμος στη Συρία είχε προκαλέσει μεγάλη εισροή μεταναστών στην Ευρώπη, ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ασύλου είχε φτάσει το 1,3 εκατ. το 2015 και το 1,2 εκατ. το 2016. Το 2022 κατατέθηκαν συνολικά 994.945 αιτήσεις.

Η Γερμανία είναι η χώρα που έχει δεχθεί τα περισσότερα αιτήματα, το 30% του συνόλου. Ακολουθούν η Ισπανία (17%) και η Γαλλία (16%).

Η υπηρεσία υπογράμμισε επίσης ότι λόγω αυτής της μεγάλης αύξησης πολλές ευρωπαϊκές χώρες «υφίστανται πίεση για να εξετάσουν τις αιτήσεις», προσθέτοντας ότι ο αριθμός των αιτημάτων για τα οποία αναμένεται απάντηση αυξήθηκε κατά 34% σε σχέση με το 2022.

Το 41% των αιτήσεων, που έχουν εξεταστεί, έχουν γίνει δεκτές.

Παράλληλα περίπου 4 εκατ. Ουκρανοί, που έφυγαν από τη χώρα τους μετά τη ρωσική εισβολή, έχουν λάβει προσωρινά καθεστώς προστασίας στην ΕΕ.

Frontex: Πιθανή «αυξημένη μεταναστευτική δραστηριότητα» στην Κύπρο έως το 2024

Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν «αυξημένη μεταναστευτική δραστηριότητα» από την Τουρκία την περίοδο 2023-2024, αναφέρει η υπηρεσία συνόρων της ΕΕ, Frontex, σε ανάλυση κινδύνου, η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Οι «επιτόπιες εξελίξεις» σε ορισμένες χώρες προέλευσης και διέλευσης, που οδηγούνται από «παγκόσμιους μακροοικονομικούς παράγοντες», συμπεριλαμβανομένου του επίμονου πληθωρισμού και της παγκόσμιας ύφεσης, θα «επηρεάσουν αρνητικά» τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες μεγάλων πληθυσμών και θα προαναγγέλλουν αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς Ευρώπη, σημειώνει η Frontex.

Μέχρι το 2023-2024, είναι «πιθανόν» ότι οι διαδρομές της Ανατολικής και Κεντρικής Μεσογείου που οδηγούν αντίστοιχα από την Τουρκία στην Ελλάδα και την Κύπρο και από τη βόρεια Αφρική στην Ιταλία «θα δουν αυξημένη μεταναστευτική δραστηριότητα και μεγαλύτερο μερίδιο των συνολικών μεταναστευτικών ροών προς τα εξωτερικά σύνορα την ΕΕ», προστίθεται στην ανάλυση κινδύνου.

Τον περασμένο μήνα, η υπηρεσία συνόρων της ΕΕ ανέφερε ότι η Κεντρική Μεσόγειος παρέμεινε η πιο ενεργή οδός προς την ΕΕ το 2023, με περισσότερες από 89.000 ανιχνεύσεις που αναφέρθηκαν από τις εθνικές αρχές τους πρώτους επτά μήνες του έτους, καταγράφοντας αύξηση 115% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022.

Αυτό ήταν το υψηλότερο σύνολο σε αυτό το δρομολόγιο για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου από το 2017.

Αντίθετα, την ίδια περίοδο οι αφίξεις στο δρομολόγιο της Ανατολικής Μεσογείου μειώθηκαν κατά 29% σε σύγκριση με το 2022.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

meloni
Κόσμος 0

Βγήκε από τα ρούχα της η Μελόνι με τον Πούτιν παρουσία Μητσοτάκη-«Η Ρωσία στέλνει αράδα λαθρομετανάστες σε όλη την ΕΕ, μας απειλεί πολύπλευρα»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε την απειλή που θέτει η Ρωσία για την «ασφάλεια και την δημοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης»...