Η πρόσφατη αποκάλυψη της παρουσία της Ρωσίδας κατασκόπου Ιρίνας Σ. στην Ελλάδα, είναι ένα μόνο κομμάτι που ομοιάζει με παλαιό γνωστό σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης, το οποίο καθήλωνε εκατομμύρια Έλληνες πριν 45 χρόνια μπροστά στους δέκτες τους.
Η Ρωσίδα κατάσκοπος εκπαιδευμένη στις Σχολές της Μόσχας, είχε έρθει στην Ελλάδα για να αποκαλύψει στην ρωσική πλευρά το εύρος της αμερικανικής παρουσίας στην χώρα μας.
Ο λόγος είναι το Αιγαίο, το οποίο όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη έχει τρομερή γεωπολιτική, και στρατιωτική σημασία για τους Ρώσους από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, αφού πρόκειται για την μοναδική έξοδο στις θερμές θάλασσες, όπως αποκαλούνται Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Με δεδομένο το τρομερά σημαντικό σημερινό σκηνικό, στην περιοχή αυτή λόγω των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, η Μόσχα προέβη σε δύο σοβαρές κινήσεις:
Α. Δημιούργησε και επέκτεινε την ναυτική βάση της Ταρτούς στην Συρία, προικοδοτώντας την με μονάδες επιφανείας και υποβρύχια ( ακόμα και πυρηνοκίνητα).
Β. Επανίδρυσε τον αποκαλούμενο ρωσικό στόλο Μεσογείου, ο οποίος ανήκει διοικητικά στον Στόλο του Εύξεινου Πόντου.
Με αυτά ως δεδομένα, η αναγγελία επέκτασης της αμερικανικής βάσης στην Σούδα, η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στην Λάρισα, το Στεφανοβίκειο και κυρίως το τεράστιο εφοδιαστικό κέντρο στην Αλεξανδρούπολη, προκάλεσε σφοδρή ανησυχία στο Κρεμλίνο για τα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή.
Για τον λόγο αυτόν, η ρωσική πλευρά απέστειλε πράκτορες στην Ελλάδα, όπως η Ιρίνα, ( η οποία πιθανότατα δεν θα είναι η μόνη), για να συλλέξει όσες πιο πολλές πληροφορίες μπορούσε για να αποσαφηνιστεί τις ακριβώς αντιμετωπίζει ο ρωσικός στόλος στην πορεία του μελλοντικά από τα Στενά προς Αιγαίο και Μεσόγειο.
Για τον λόγο αυτόν η Ρωσίδα κατάσκοπος, σύμφωνα με έντυπα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου, συνέλεγε κάθε πληροφορία για τις κινήσεις των ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων σε Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, και Κρήτη.
Η ίδια σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε επισκεφθεί προσωπικά τις περιοχές αυτές με άγνωστες λεπτομέρειες του τι είχε καταγράψει.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πρόσφατη κατάρριψη αμερικανικού drone από ρωσικά μαχητικά Su-27 στον Εύξεινο Πόντο, αλλά και η εξέλιξη του περιστατικού μέχρι σήμερα, μας δείχνει ξεκάθαρα ότι ΗΠΑ-Ρωσία κονταροχτυπιούνται στην περιοχή αυτή.
Αμέσως μετά, υποψήφια περιοχή αμερικανορωσικής διένεξης θα είναι το Αιγαίο, που συνδέει τον Εύξεινο Πόντο με την Ανατολική Μεσόγειο.
Ήδη έχουμε μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων παρατηρείται στη Μεσόγειο, καθώς ΝΑΤΟ και Ρωσία βρίσκονται σε πορεία κορύφωσης της νέας ψυχροπολεμικής αναμέτρησης, που κλιμακώθηκε περαιτέρω με τα πολεμικά γεγονότα και την εμπλοκή αμφότερων στην Ουκρανία.
Αμερικανικό αεροπλανοφόρο σουλατσάρει στο Ιόνιο, ενώ ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια πλέουν συχνά νοτίως της Κρήτης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ρώσοι ενεργοποιούνται εκ νέου στην Ανατολική Μεσόγειο, τόσο λόγω της Λιβύης, όσο και των ενεργειακών σχεδίων αμερικανικών εταιρειών στην ίδια περιοχή, σε Ελλάδα, Αίγυπτο και Ισραήλ.
Οι αναφορές για λίαν αυξημένη ρωσική ναυτική δραστηριότητα στη Μεσόγειο πληθαίνουν και δείχνουν μια εικόνα της ρωσικών ελιγμών και δραστηριότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει συγκεκριμένου σεναρίου που αφορά την παρακολούθηση και "στοχοποίηση" των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Υπενθυμίζουμε ότι η ραχοκοκαλιά της ρωσικής αρμάδας παραμένει στην Μεσόγειο, για την περίπτωση οποιασδήποτε πιθανής σύγκρουσης με την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ.
Αν ξαφνικά η κλιμάκωση στην Ουκρανία οδηγούσε σε προσπάθεια επέμβασης της Δύσης, τότε τα πολεμικά πλοία της Δύσης δεν θα μπορούσαν να εισέλθουν τόσο εύκολα στη Μαύρη Θάλασσα, αφού θα έπρεπε πρώτα να αντιμετωπίσουν τον ρωσικό στόλο και αεροσκάφη από τις βάσεις Ταρτούς και Χμεϊμίμ.
Η Ελλάδα ανάμεσα σε συμπληγάδες πέτρες στην Μεσόγειο
Η χώρα μας σε αυτό το αληθινό και υπαρκτό σενάριο διαδραματίζει καίριο ρόλο, κάτι που κατανοούμε πλέον όλοι στην πατρίδα μας.
Οφείλουμε από αυτήν την γιγάντια γεωπολιτική σύγκρουση, να εκμεταλλευθούμε την κατάσταση αυτή στο έπακρο, ενισχύοντας με στρατιωτικό υλικό τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, και αποσπώντας ισχυρές συμφωνίας ασφαλείας.
Ο λόγος έχει να κάνει με την θέση της χώρας μας, όταν ξεκινήσει το μοίρασμα της Ανατολικής Μεσογείου για την εξόρυξη υδρογονανθράκων που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης.