Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Σχέδιο ''ακρωτηριασμού'' της Θράκης: Ακραίοι προωθούν αυτονομιστικές τάσεις

Με αφορμή τα γεγονότα της 29ης Ιανουαρίου 1990 κατά τα οποία σημειώθηκαν επιθέσεις και βίαια επεισόδια στην Δυτική Θράκη, εθνικιστικοί κύκλοι της μειονότητας αναφέρουν ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει ζητήσει συγνώμη μέχρι σήμερα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα "εξέγερσης", υπηρετώντας τα ύποπτα και σκοτεινά σχέδια της Άγκυρας και του ΑΚΡ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι το 1988 η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε να κλείσουν όλοι οι σύλλογοι στην ονομασία των οποίων εμπεριέχονταν ο όρος «τουρκικός» με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα αλλά μουσουλμανική, αφού αυτό αναφέρει και η συνθήκη της Λωζάνης, την οποία όλως τυχαίως θέλει να επικαιροποιήσει ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζουμε ότι στη δεύτερη επέτειο της διαμαρτυρίας (29 Ιανουαρίου 1990) πραγματοποιήθηκαν επεισόδια σε Κομοτηνή και Ξάνθη. Κάθε χρόνο στις 29 Ιανουαρίου η μειονότητα Δυτικής Θράκης πραγματοποιεί επετειακές εκδηλώσεις, καθώς και πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης στις 29 Ιανουαρίου 1988.

Η Ένωση Συλλόγων της μουσουλμανικής μειονότητας έκανε μια σχετική ανακοίνωση σχετικά με τα γεγονότα στις 29 Ιανουαρίου 1988 και 29 Ιανουαρίου 1990.

https://youtu.be/oKRtUHrxk6w

Η ανακοίνωση της έχει ως εξής:

"Έχουν περάσει 33 χρόνια από τις 29 Ιανουαρίου 1988, όταν η μειονοτική κοινότητα της Δυτικής Θράκης είπε «ΟΧΙ» στην καταπίεση, την αδικία και τις διακρίσεις. Η μειονότητα της Δυτικής Θράκης, πριν από 33 χρόνια, εξέφρασε την αντίδρασή της στις αντιδημοκρατικές πρακτικές, στις οποίες έχει εκτεθεί και σήμερα και ανακοίνωσε τη λαχτάρα της για μια ανθρώπινη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης είναι το πρόβλημα της «απόρριψης της ταυτότητας», το οποίο αυξάνει τις επιπτώσεις όλων των άλλων πιέσεων. Το κλείσιμο των ενώσεων με την φράση "τουρκικό" στα ονόματά τους με βάση το "ΟΧΙ Τούρκοι στη Δυτική Θράκη" ήταν το πιο σημαντικό γεγονός που κινητοποίησε τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης με οργανωμένο τρόπο.

Αυτό που έκανε την 29η Ιανουαρίου την «Εθνική Ημέρα Αντίστασης» για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης είναι το κλείσιμο της «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων της Δυτικής Θράκης» και της «Τουρκικής Ένωσης Νεολαίας Κομοτηνής», που σημαίνει αυτόματα την απόρριψη της τουρκικής ταυτότητας.

Κάθε χρόνο, οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης τιμούν την ημέρα που αντιστάθηκαν ενάντια στις επιθέσεις κατά της τουρκικής ταυτότητας με το όνομα «Ημέρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αντίστασης 29 Ιανουαρίου» ή μάλλον «Εθνική Ημέρα Αντίστασης στις 29 Ιανουαρίου».

Το περιστατικό ήταν ότι στις 29 Ιανουαρίου 1988, 20 χιλιάδες Τούρκοι που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του δικαστηρίου να κλείσει τις ενώσεις, επιθυμώντας οι ίδιοι  να δηλώσουν την Τουρκικότητά τους ενώθηκαν και φώναζαν «Είμαστε Τούρκοι» παρά όλες τις πιέσεις και τα εμπόδια.

Η 29η Ιανουαρίου είναι η επέτειος της βούλησης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης ενάντια στην αφομοίωση , στον περιορισμό των δικαιωμάτων υπηκοότητας, την αδυναμία απόκτησης δικαιωμάτων μειονοτήτων, τον περιορισμό των θρησκευτικών ελευθεριών τους και την έκθεσή τους σε αθέμιτες πρακτικές.

Το γεγονός ότι η πρακτική που έφερε τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης στους δρόμους στις 29 Ιανουαρίου 1988, δυστυχώς συνεχίζεται και σήμερα, δίνοντας έναν νέο χαρακτήρα διαμαρτυρίας. Αυτή η διαμαρτυρία συνεχίζεται αποφασιστικά εδώ και 33 χρόνια.

Στην 33η επέτειο της 29ης Ιανουαρίου, θυμόμαστε όλους τους συγγενείς μας που συνέβαλαν στον αγώνα μας για τα δικαιώματα για ταυτότητα με σεβασμό και ευγνωμοσύνη, και ελπίζουμε ότι αυτός ο αγώνας θα αποτελέσει παράδειγμα για τις νέες γενιές, για μια θαρραλέαας αντιμετώπιση των μειονοτικών προβλημάτων που εξακολουθούν να υπάρχουν και πρέπει να επιλυθούν και σήμερα.

                                                                       Με σεβασμό στο κοινό

                                                  Ένωση Συλλόγων Σχολών Μειονοτήτων Θράκης

                                                                            Διοικητικό συμβούλιο"

Πρόκειται σαφώς για αποκυήματα της φαντασίας ακραίων κύκλων, που επιδιώκουν να προκαλέσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες από μια μερίδα ευτυχώς ανθρώπων που λαμβάνουν εντολές από την Άγκυρα.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα μέλος της ΕΕ και εφαρμόζει στο μέγιστο βαθμό όλες τις διατάξεις που αφορούν τους υπηκόους της όποια καταγωγή και αν έχουν, άρα οι εκδηλώσεις αυτές εν έτει 2021 είναι υπερβολικές αφού η γειτονική Τουρκία έχει μετατραπεί σε κολαστήριο από το καθεστώς του ΑΚΡ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτοί οι κύκλοι με προτροπή της Άγκυρας προσπαθούν να προκαλέσουν κακό στο σύνολο της μουσουλμανικής μειονότητας χρησιμοποιώντας πρακτικές και μεθόδους άλλων εποχών. Το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να τους αγνοήσουν και οι λίγοι που τους στηρίζουν.

H Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για καταπίεση της μειονότητας της Θράκης

Για ακόμη μια φορά η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για καταπίεση της μειονότητας της Δυτικής Θράκης με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα αγνοεί τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το παραπάνω ανήρτησε στη σελίδα του στο Twitter το τουρκικό ΥΠΕΞ, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αγωνίζονται για περισσότερα από 30 χρόνια για την αναγνώρισης της τουρκικής ταυτότητας τους. Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπέρ της μειονότητας δεν έχουν εφαρμοστεί επί σειρά ετών. Θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των ομοεθνών μας στους δίκαιους αγώνες τους».

Η δημοσίευση συνοδεύεται με μία φωτογραφία που γράφει «29 Ιανουαρίου Δυτική Θράκη Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1355131327729856513https://youtu.be/2cTpt-cbdUE

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ