Ελληνοτουρκικά

Τούρκος ειδικός: Έχουμε όπλα που δεν περιορίζουν την σφαίρα επιρροής μας σε χώρες όπως η Ελλάδα αλλά παγκοσμίως

Αλαζονεία σε συνδυασμό με επίδειξη δύναμης από τουρκικής πλευράς, προσδιορίζει δυστυχώς το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ειδικά τα επόμενα χρόνια.
 
Οι Τούρκοι σύμφωνα με εκτίμηση “ παίζουν ύπουλα καθυστερήσεις” στις σχέσεις τους με την χώρα μας, έως το 2030, έτος κατά το οποίο θα έχουν έτοιμα πυραυλικά και ναυτικά σχέδια, για να μας εκβιάσουν ακόμα πιο ωμά και κυνικά στο Αιγαίο.

Αυτό είναι τουλάχιστον το συμπέρασμα των κινήσεων τους και τα αποτελέσματα της αμυντικής τους βιομηχανίας, που αντιγράφει ότι μπορεί, χωρίς φυσικά ποιότητα.      

Σύμφωνα με τον Τούρκο ειδικό Ανίλ Σαχίν και την εφημερίδα .dailysabah.com : ” ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το βεληνεκές πυραύλων της Τουρκίας έχει αυξηθεί στα 800 χιλιόμετρα (497 μίλια) και ότι πολύ σύντομα θα αναπτυχθούν πύραυλοι με βεληνεκές 2.000 χιλιομέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και πάλι, αυτό είναι ένα μήνυμα προς την Ελλάδα και την παγκόσμια κοινότητα. Από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Τουρκία βρίσκεται σε στρατιωτικό ανταγωνισμό με τη γείτονά της Ελλάδα, με την οποία είχε πάντα τεταμένες σχέσεις.

Ακόμη και κατά την προμήθεια όπλων από το εξωτερικό, προσπάθησαν να εξισορροπήσουν τις σχέσεις τους μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Ωστόσο, με τα προϊόντα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας που έχουν μπει στο απόθεμα του τουρκικού Στρατούτα τελευταία 10 χρόνια, η αντιπαλότητα έχει καταστεί άσχετη.

Σήμερα, τουρκικοί πύραυλοι με βεληνεκές 800 χιλιομέτρων, έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν οποιοδήποτε σημείο στην Ελλάδα.

Ως εκ τούτου, η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να περιορίζει τη σφαίρα επιρροής της σε περιφερειακές χώρες όπως η Ελλάδα, αλλά μπορεί να ενεργήσει εντός του παγκόσμιου εύρους, επειδή η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον πρωταρχική απειλή για την Τουρκία”.

Ίσως τώρα θα μπορέσουν να κατανοήσουν πολλοί πόσο ύπουλη και επικίνδυνη στρατηγική έννοια είναι η ανύπαρκτη τουρκική «Γαλάζια Πατρίδα» στο Αιγαίο και την Μεσόγειο.

Ο Τούρκος ειδικός συνεχίζοντας τονίζει ότι “μπορούμε να πούμε ότι το πιο σημαντικό από όλα είναι το «να είσαι δυνατός στο έδαφος».

Για να είμαστε δυνατοί στο πεδίο της μάχης, είναι απαραίτητο να έχουμε πολεμικά πλοία, πυραυλικά συστήματα και πολλά άλλα προϊόντα αμυντικής βιομηχανίας. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να εκπαιδεύσουμε το στρατιωτικό προσωπικό να χρησιμοποιεί αυτά τα εξελιγμένα όπλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το έτος 2030 θεωρείται κρίσιμη ημερομηνία για το τουρκικό ναυτικό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι τότε, η τουρκική πολεμική αεροπορία θα έχει στο απόθεμα της οκτώ φρεγάτες κλάσης Mılgem ISTIF, 10 περιπολικά υπεράκτιας κλάσης HISAR, έξι υποβρύχια κλάσης Reis, μη επανδρωμένα, ταχύπλοα περιπολικά και μερικά πλοία υποστήριξης.

Όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του εκσυγχρονισμού, το τουρκικό ναυτικό θα φιλοξενήσει ένα από τα μεγαλύτερα ναυτικά όχι μόνο στη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο και το Αιγαίο αλλά και στον κόσμο”, καταλήγει ο ίδιος.

Οθωμανοί Τούρκοι σε όλα οι “ γείτονες” και πως θα γίνονταν διαφορετικά, αφού παίζουν αυτό το παιχνίδι αμέσως μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου σταθερά, έχοντας ως γνώμονα  τον Εθνικό Όρκο, και μη αποδεχόμενοι ποτέ την συνθήκης της Λωζάννης, και τον περιορισμό της χώρας τους στα σημερινά σύνορα.

Αυτή η αδήριτη ανάγκη για “ Οθωμανισμό” των Τούρκων όμως, θα καταστρέψει με μαθηματική ακρίβεια το σημερινό τουρκικό κράτος, των 30.000.000 Κούρδων, των ελληνικής καταγωγής πολιτών της χώρας ( απροσδιορίστου αριθμού), των Χιλιάδων Αρμενίων, των Ασσυρίων, σε κάτι που δεν θυμίζει σίγουρα Αυτοκρατορία, ούτε καν Τουρκία.   

      

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ