Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Μπόλικο σανό από τους Τούρκους με αφορμή την άσκηση Neptune 2023: ”Η Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ υπέστη ζημιές από την TCG Kemalreis”

Ενδεικτικό του σανού που ταίζουν τους  Τούρκους πολίτες, είναι το δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας με αφορμή την άσκηση του ΝΑΤΟ Neptune 2023, στην οποία ελληνικα και τουρκικά πολεμικά πλοία κινούνται πλάι-πλάι στην Μεσόγειο.

Εκεί σε κάποιο σημείο, αναφέρονται οι παρουσίες της τουρκικής και ελληνικής Φρεγάτας κια  τονίζεται το εξής απο τουρκικό ΜΜΕ: “Η φρεγάτα Λήμνος είχε παρενοχλήσει το ερευνητικό πλοίο Oruç Reis το 2020. Η ελληνική Φρεγάτα Λήμνος υπέστη σοβαρές ζημιές από την Φρεγάτα TC Kemalreis”.

Είναι αυτό που λέμε ότι οι “ γείτονες” είδαν εντελώς άλλα πράγματα από αυτά που έλαβαν χώρα τον Αύγουστο του 2020, και φυσικά τα παρουσίασαν στον λαό τους, ως νίκη του τουρκικού πλοίου επί του ελληνικού, ενώ η Φρεγάτα TC Kemalreis” είχε μία τρύπα που χωρούσε 1000 άτομα μέσα της.

Δεν είναι προπαγάνδα το τουρκικό αφήγημα, αλλά αντιστροφή της πραγματικότητας, κινούμενοι οι γείτονες μας σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Το ίδιο είχαν κάνει και στην Ναυαμαχία της Λήμνου το 1912, όταν είχαν βάλει να βαράνε οι σειρήνες όλων των πλοίων, ανακοινώνοντας νίκη του οθωμανικού ναυτικού και βύθιση του Καταδρομικού Αβέρωφ, αλλά στην συνέχεια βέβαια δεν ήξεραν τι να πουν.

Άσκηση του ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο 

Στο πλαίσιο της άσκησης Neptune 2023-2, τουρκικά και ελληνικά πολεμικά πλοία κινήθηκαν δίπλα-δίπλα. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μοιράστηκε εικόνες από την άσκηση.

Τουρκικά και ελληνικά πλοία που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο κατά τη διάρκεια της κρίσης του Oruç Reis πραγματοποίησαν κοινή άσκηση περίπου τρία χρόνια αργότερα.

Στο πλαίσιο της κοινής άσκησης που πραγματοποιήθηκε υπό τη σκέπη του ΝΑΤΟ, τα πλοία TCG GÖKÇEADA, HMS DUNCAN της Αγγλίας και η ελληνική Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ εκπαιδεύτηκαν μαζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άσκηση ήταν ειδικά σχεδιασμένη και αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες βελτίωσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας”, καταλήγει το τουρκικό άρθρο.

Η ιστορία δεν αλλάζει, δεν μετατρέπεται και αλοιώνεται.

Τι έγινε στις 12 Αυγούστου 2020 ανάμεσα σε ελληνική και τουρκική Φρεγάτα

Η 12η Αυγούστου του 2020, κατά την οποία η φρεγάτα 451 «Λήμνος» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού υπό την διοίκηση του αντιπλοιάρχου Ιωάννη Σαλιάρη, στις 08:19 το πρωί της ημέρας εκείνης, επαναβεβαίωσε στο έπακρο την ναυτοσύνη που συνεχίζει να υπάρχει στους Έλληνες δια μέσω των αιώνων!

Μια ενέργεια που επιβεβαίωσε πως οι φράσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» και «Μεθ’ ορμής ακαθέκτου» δεν είναι απλά διακοσμητικές πλάκες στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και στα βιβλία ιστορίας της χώρας, αλλά η ψυχή και η αφετηρία του τρόπου σκέψης, τουλάχιστον στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ο λόγος για την περίφημη «επακούμβηση» της φρεγάτας «Λήμνος» επί της τουρκικής «Κεμάλ Ρέις» που ήρθε να προστεθεί στις επιτυχίες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που παραμένει στις επάλξεις της προάσπισης του ελληνισμού.

Το χρονικό έχει ως εξής. Στις 12 Αυγούστου 2020, το ερευνητικό της Τουρκίας «Ορούτς Ρέις» κατά τον πλου του στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ελληνική υφαλοκρηπίδα, συνοδευόταν από την τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις».

Η ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» παρακολουθούσε το «Ορούτς Ρέις» από ασφαλή απόσταση. Η φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις», ένα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία που συνόδευαν το τουρκικό ερευνητικό, βρέθηκε κοντά στην ελληνική φρεγάτα, εκτιμώντας ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο σχεδιάζει να παρεμποδίσει το ερευνητικό.

Το «Λήμνος» ακολουθούσε σταθερή πορεία και συνέχιζε τον πλου για την παρακολούθηση του τουρκικού ερευνητικού χωρίς να αλλάξει κατεύθυνση. Η τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις» συνέχισε να πλησιάζει το ελληνικό πολεμικό.

Έχοντας φτάσει στις 450 περίπου γιάρδες, δηλαδή στα 411 μέτρα, ο κυβερνήτης της τουρκικής φρεγάτας που είχε την «Λήμνο» στα δεξιά του – κάτι που σημαίνει πως σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς ναυσιπλοΐας θα έπρεπε να παραχωρήσει προτεραιότητα στην ελληνική φρεγάτα- άλλαξε πορεία.

Η κατάληξη αυτής της «μανούβρας» ήταν η ελληνική φρεγάτα να «καρφώσει» με την πλώρη της, ως άλλο έμβολο αρχαίων εποχών, το πίσω μέρος της τουρκικής φρεγάτας.

Αποτέλεσμα ήταν η τουρκική φρεγάτα να υποστεί σημαντικές ζημιές στην πρύμνη της σε αντίθεση με την «Λήμνος» που συνέχισε την αποστολή της στη ΝΑ Μεσόγειο, παρακολουθώντας τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...