Ελληνοτουρκικά

Έχουν σχέδιο κατά του Ελληνισμού-Τουρκική εφημερίδα θεωρεί τις ελληνικές επιστήμες προϊόν κλοπής από την Αίγυπτο

Χθες αναφέραμε ότι η λογική και ο σεβασμός στην ιστορία κάθε έθνους όπως φαίνεται, δεν συμβαδίζουν καθόλου με το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο μετά την προσβολή των Αιγυπτίων Φαραώ, τα βάζει με τον ελληνισμό της αρχαιότητας, με στόχο την αποδόμηση της και την παρουσίαση των Τούρκων ως “ γηγενών” στην Μικρά Ασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τούρκος ειδικός σε άρθρο σε μεγάλη τουρκική εφημερίδα ( και αυτό είναι σημαντικό) αναφέρει ότι:

«Αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως ελληνική φιλοσοφία είναι μια αντιγραφή κειμένων που προέκυψε σχεδόν μετά την κατάκτηση της Αιγύπτου από τον Μέγα Αλέξανδρο και την επακόλουθη λεηλασία της Βασιλικής Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας».

Ο  συγγραφέας της τουρκικής εφημερίδας Sol, Orhan Gökdemir ανέφερε την έννοια της κλεμμένης ελληνικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι : “Ο George Granville Monah James ήταν ένας ξεχασμένος πλέον καθηγητής λογικής. Άφησε πίσω του ένα βιβλίο που μόνο οι περίεργοι μπορούσαν να βρουν.

Ο τίτλος ήταν «η κλεμμένη κληρονομιά”. Σε αυτό ο ίδιος αναφέρεται σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε σήμερα ως ελληνική φιλοσοφία, τονίζοντας ότι ήταν αντιγραφή κειμένων, που προέκυψε σχεδόν μετά την κατάκτηση της Αιγύπτου από τον Μέγα Αλέξανδρο και την επακόλουθη λεηλασία της Βασιλικής Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

Με άλλα λόγια, αυτό που έκαναν οι Έλληνες φιλόσοφοι είναι στην πραγματικότητα ένα είδος μεταφραστικής δραστηριότητας σε όσους αιχμαλωτίστηκαν σε αυτή την λεηλασία.

Οι Έλληνες απλώς μετέφρασαν τις σκέψεις που βρήκαν στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στη γλώσσα τους στο βαθμό που οι γνώσεις τους ήταν επαρκείς.

Είναι ένας σκληρός και συγκλονιστικός ισχυρισμός. Γνωρίζω ότι έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες για αυτό το θέμα και αυτήν την περίοδο, και όσοι ενδιαφέρονται τείνουν να αγνοούν αυτόν τον μικρό όγκο πληροφοριών.

Η ιδιοφυΐα των Ελλήνων είναι ένα από τα μεγάλα ταμπού της ιστορίας και φυσικά της ιστορίας της φιλοσοφίας.
Από την άλλη, αυτό που λέμε ελληνική ιδιοφυΐα έλαμψε και έσβησε σε ένα διάστημα μισού αιώνα.
Πολλοί στοχαστές έχουν σκεφτεί γιατί και πώς συνέβη αυτό.

Για παράδειγμα, ο Μαρξ αποδίδει το γεγονός αυτό στο ότι οι Έλληνες βρίσκονταν ακόμη στο παιδικό στάδιο της κοινωνικής τους ανάπτυξης.

Η υποστήριξη από τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας φαίνεται πιο εύλογη όταν το δει κανείς έτσι, στον ελληνικό πολιτισμό.

Επίσης, δεν χρειάζεται απαραίτητα να ήταν όλη η διαδικασία “ κλοπή”, μπορεί να ήταν μια υπενθύμιση.

Συνοδεύοντας τον Μέγα Αλέξανδρο στην Αιγυπτιακή εκστρατεία, ο Αριστοτέλης επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την εκστρατεία και «έγραψε» πολυάριθμα βιβλία.

Ο δάσκαλός του, Πλάτωνας, λέγεται ότι τον αποκαλούσε «αναγνώστη». Φυσικά, ο αναγνώστης είναι και ο συγγραφέας.

Σύμφωνα με τον Βρετανό ειδικό, πολλοί Έλληνες φιλόσοφοι όπως ο Πυθαγόρας, ο Θαλής, ο Ξενοφών, ο Παρμενίδης, ο Ζήνων και ο Μέλισσος είχαν πάει στην Αίγυπτο για εκπαιδευτικούς σκοπούς πριν από την εκστρατεία Αλέξανδρου.

Αφού ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στην Αίγυπτο και επέστρεψαν στη χώρα τους, ορισμένοι από αυτούς τους φιλοσόφους αντιμετώπισαν βαριές κατηγορίες και δικάστηκαν με βαριές ποινές.

Προφανώς, διότι μετά την επιστροφή τους από την Αίγυπτο έφεραν μαζί τους δοξασίες και θεούς που οι Έλληνες δεν τους είχαν συνηθίσει.

Τα μακρινά αστέρια κατείχαν σημαντική θέση στον αιγυπτιακό πολιτισμό.

Προφανώς ήξεραν ότι ο Ήλιος ήταν μια φλεγόμενη σφαίρα και ότι τα μακρινά αστέρια ήταν ήλιοι.
Ένας από τους άθλους του Θωθ, ενός από τους αρχαίους θεούς της Αιγύπτου, ήταν να υπολογίζει τις κινήσεις του ήλιου, της σελήνης και των αστεριών και να ρυθμίζει τις εποχές.

Ο πολιτισμός μας, που ξεκίνησε με την ιστορία ότι τον είχαν ανακαλύψει οι Έλληνες χιλιάδες χρόνια πριν, δεν ισχύει.
Η «κλεμμένη κληρονομιά» του Βρετανού Τζέιμς, μας δείχνει μια εικόνα πολύ διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει.

Ως εκ τούτου, είναι πολύ πέρα ​​από τη μέση άποψη. Γνωρίζουμε ότι αυτή η ασυνέπεια είναι αρκετός λόγος για να αγνοήσουμε ή να ξεχάσουμε έναν συγγραφέα.

Ανάλογη αντίσταση αντιμετώπισε και η «Μαύρη Αθηνά» του Μάρτιν Μπερνάλ, την οποία χάσαμε το 2013.
Ο πλανήτης δεν είναι ακόμη έτοιμος να ακούσει την ιδέα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι η μόνη πηγή της ιστορίας και της φιλοσοφίας μας.

Τρωικός πόλεμος και οι φυλές της Ανατολής

Συζητώντας ξανά τον ρόλο της Τροίας στην ιστορία, ο Eberhard Zangger, αναφέρθηκε στο επικό γεγονός που γνωρίζουμε ως «Τρωικός πόλεμος», ότι  ήταν ένας «μηδενικός» Παγκόσμιος Πόλεμος.

Στην Τροία μάλιστα ήρθαν αντιμέτωπες οι δυνάμεις του συνασπισμού με επικεφαλής τους Έλληνες και οι συμμαχικές δυνάμεις με επικεφαλής τους Τρώες.

Αυτοί που πολέμησαν στο πλευρό της Τροίας ήταν οι στρατιωτικές δυνάμεις των πόλεων-κρατών της Ανατολίας.

Στο τέλος η Τροία ηττήθηκε, και ο ελληνικός συνασπισμός κέρδισε τον πόλεμο.

Όμως η καταστροφή που προκάλεσε ο πόλεμος ήταν τόσο ισχυρή που στο τέλος της Εποχής του Χαλκού παρέσυρε το Αιγαίο σε ένα μεγάλο σκοτάδι που θα διαρκούσε 300-400 χρόνια.

Τα έπη της Ιλιάδας και της Οδύσσειας του Ομήρου στην πραγματικότητα περιέγραφαν αυτή τη φοβερή καταστροφή στο Αιγαίο.

Αυτή η σκοτεινή εποχή άνοιξε επίσης δυνατότητες για μια νέα ιστοριογραφία.
Αυτή η περίοδο γέννησε τον «ελληνικό πολιτισμό».

Με άλλα λόγια, η ευρωκεντρική αντίληψη της ιστορίας προέκυψε από το σκοτάδι που προκάλεσε ο «Παγκόσμιος Πόλεμος της Τροίας».

Πολλά είναι τα σημάδια που αποκαλύπτονται και δείχνουν μια άλλη εικόνα για την ιστορία που ξέραμε ως σήμερα.
Το σημαντικό είναι να μην φοβόμαστε να ακολουθήσουμε  την αλήθεια ό,τι κι αν γίνει
”, καταλήγει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Οι Τούρκοι θέλουν να κυριαρχήσουν όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση, ειδικά σε Καύκασο , Αφρική και Ασία, και για αυτό αναζητούν την δική τους “ Άρια φιλοσοφία”, ότι δηλαδή είναι απόγονοι τιτάνων του πολιτισμού και φυλών της Ανατολής γενικά και αόριστα.

Είναι όμως νομάδες, απόγονοι των φυλών της Ασίας, που το μόνο που γνώριζαν πολύ καλά, ήταν να λεηλατούν και να εξαθλιώνουν τεράστιες εκτάσεις, καταστρέφοντας κάθε ίχνος ανθρώπινου πολιτισμού που ανακαλύπτουν.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Με ανησυχία παρακολουθούν οι Τούρκοι το σενάριο παραχώρησης των ελληνικών S-300 στην Αρμενία για την απόκτηση πυραύλων BARAK-MX ή Patriot PAC-3

Η ελληνική ηγεσία στοχεύει να είναι εντελώς απαλλαγμένη από όπλα ρωσικής προέλευσης-Η Τουρκική πλευρά ούτε να ακούσει...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...