Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ασκήσεις με "κοπάδια" θαλάσσιων drones Albatros-S IDAs από τους Τούρκους- Αναβαθμίζουν την απειλή στο Αιγαίο

"Κίνηση Albatros-S IDA από την Τουρκία! Ο İsmail Demir ανακοίνωσε τον στόχο", είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

"Μοιράζοντας τις εικόνες του Albatros-S İDAs ,μη επανδρωμένου θαλάσσιου οχήματος, ο Πρόεδρος της Προεδρίας Αμυντικής Βιομηχανίας Καθ. Δρ. Ισμαήλ Ντεμίρ  είπε, «Στόχος μας είναι να είμαστε πρωτοπόροι στα IDAs καθώς και στα UAV. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνοντας ότι εφάρμοσαν την αρχιτεκτονική των 8 πακέτων στην 3η φάση του Έργου Albatros-S IDAs, ο Demir σημείωσε ότι το Albatros-S IDA Herd χωρίστηκε σε υπο-κοπάδια, εκτελώντας επιμέρους εργασίες και αποστολές το καθένα.

Ο Ντεμίρ είπε, "Η έρευνα και η διάσωση, η σάρωση-ανίχνευση ευρείας περιοχής, η συνοδεία, η εμπλοκή με ύποπτα οχήματα και η χρήση επανδρωμένων συστημάτων έχουν αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να λειτουργούν σε καταστάσεις όπου είναι επικίνδυνες. Στόχος μας είναι να είμαστε πρωτοπόροι στα θαλάσσια και εναέρια  UAV".

Το Albatros-S είναι ένα μη επανδρωμένο σύστημα σμήνους θαλάσσιων οχημάτων, που μπορεί να πλοηγείται χωρίς την ανάγκη παρέμβασης του χρήστη, έχει υψηλό επίπεδο αυτονομίας και μπορεί να εκτελεί πλοήγηση και αποστολή σε σχηματισμό σμήνους ανεξάρτητο από κεντρικό έλεγχο.

Τα σκάφη Albatros-S είναι ικανά να εφαρμόζουν διαφορετικούς σχηματισμούς πλοήγησης και έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν το καθήκον τους ενάντια στη μείωση του "κοπαδιού" αποφεύγοντας στοιχεία και εμπόδια αγέλης συμπεριλαμβανομένων των κινούμενων εμποδίων.

Επιπλέον, η εργασία που έχει ανατεθεί μοιράζεται αυτόνομα μεταξύ των στοιχείων της αγέλης και η εργασία μπορεί να ολοκληρωθεί με διαφορετικούς ελιγμούς.

Το ALBATROS-S αφενός έχει υψηλή ταχύτητα, ευελιξία και χαμηλή διατομή ραντάρ και διατομή υπερύθρων, αφετέρου συνεχίζει την αυτόνομη λειτουργία του σε περίπτωση διακοπής GNSS και επικοινωνίας με την αυτόνομη σύντηξη αισθητήρων λογισμικού, ευέλικτη και επεκτάσιμη αρχιτεκτονική σμήνους, ανίχνευση σταθερών και κινούμενων εμποδίων και δυναμικός σχεδιασμός διαδρομής. 

ALBATROS-S, το οποίο θα είναι ένα από τα σημαντικά επιτεύγματα του τουρκικού ναυτικού στη θάλασσα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα, ημιαυτόνομα ή με τηλεχειρισμό.

 

 

 

Τεχνικές Προδιαγραφές

• Πλάτος : 2,00μ

• Μήκος : 7,20 μ

• Βάρος: 1.955 kg

• Ταχύτητα: 40+ kts

• Εύρος ελέγχου : 200 nm

• Χρόνος εργασίας : 10+ ώρες

• Σύστημα κίνησης: Εσωτερικός κινητήρας ντίζελ με πρύμνη

• Ωφέλιμα φορτία: 250 + kg Χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου

Αποστολές

• Αναγνώριση- Επιτήρηση

• Εμπλοκή  στόχων από ένα ή  με πολλά από αυτά

• Περιπολίες ακτών και Επίθεση 

• Άμυνα βάσης/λιμένα

H Oυκρανική επίθεση με θαλάσσια drones στη Σεβαστούπολη φωτογραφίζει Αιγαίο

Ο σχεδιασμός και η  σχετικά πρόσφατη εκτέλεση της επίθεσης κατά του Ρωσικού στόλου της Σεβαστούπολης, με σμήνος εναέριων Ουκρανικών drones σε συντονισμό με σμήνος θαλάσσιων drones (UCV), θα πρέπει να μπεί στο μικροσκόπιο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, να αξιολογηθεί και να μελετηθεί ανάλογα, έτσι ώστε σε περίπτωση που ο Ερντογάν κάνει το απονενοημένο να μας επιτεθεί, να μπορούμε να αντιδράσουμε άμεσα.

Η Ουκρανική επιχείρηση στη Σεβαστούπολη,  η οποία εκτελέστηκε 100% με χρήση εναέριων και θαλάσσιων drones, κατέδειξε την επιτακτικότητα της απόκτησης  σε μεγάλους αριθμούς, UAV, UCAV, USV, drone καμικάζι και Unmanned Ground Vehicle, που δεν υπάρχουν  από Ελληνικής πλευράς, προκειμένου οι ΕΔ μας να μπορούν να καταστρέψουν τα τουρκικά λιμάνια σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο. 

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι η Τουρκία προβαίνει σε εκτενείς δοκιμές των θαλάσσιων drone της Albatros-S , δημιουργώντας τακτικές χρησιμοποίησής τους κατά θαλάσσιων αλλά και χερσαίων στόχων του εχθρού, "φωτογραφίζοντας" έτσι τρόπο δράσης τους σε βραχονησίδες και σκάφη μας . 

Η χώρα μας θα πρέπει να τρέξει στον τομέα των εναέριων και θαλάσσιων drones, αφού αρκεί να  οραματιστούμε την εικόνα όπου κατά ταχύπλοων σκαφών γεμάτα με τούρκους πεζοναύτες τα οποία θα κινούνται προς τις ακτές ενός νησιού μας, εκτοξευθούν μαζικά UAV και USVs.

Τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια τόσο σε απώλειες όσο και στο ηθικό των επιτιθέμενων τούρκων.
 
Θα πρέπει  επίσης να αντιληφθούμε, ότι τα παραπάνω UAV – USVs μας δίνουν τη δυνατότητα  αναλόγως του βεληνεκούς τους, να προσβάλουμε στόχους στρατιωτικούς και μη, τόσο στα μικρασιατικά παράλια όσο και στο εσωτερικό της Τουρκίας.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ