Η Ελλάδα μετά την ποιοτική υπεροχή στον αέρα, με τις συμφωνίες για τα Rafale, F-16 VIPER και την επικείμενη αγορά F-35, τις συμφωνίες με την Γαλλία για τις Φρεγάτες FDI για κυριαρχία στο Αιγαίο, τώρα θα υπερέχει και στον τομέα των αρμάτων μάχης de facto με την επικείμενη συμφωνία με την Γερμανία αξίας 4,5 δις.
Αυτό το κατανόησαν καλά οι “γείτονες” και κτυπούν καμπάνες στην τουρκική κυβέρνηση
Τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι το σχέδιο κατασκευής αρμάτων μάχης Altay, τα θεμέλια του οποίου τέθηκαν πριν από 15 χρόνια με το όνομα National Tank Production Project (MITUP) για να καλύψει τις ανάγκες του τουρκικού στρατού, σέρνεται σαν το φίδι εδώ και χρόνια, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι "Ώσπου να τα βγάλουμε από το εργοστάσιο θα μοιάζουν με αντίκες”.
"Φυσικά, υπάρχουν αρκετοί λόγοι και λόγοι για αυτήν την κατάσταση. Σήμερα όμως, με τη δήλωση που έκαναν οι υπεύθυνοι της BMC, το φως στην άκρη του τούνελ είναι πλέον ορατό( περί επικείμενης συμφωνίας με Νότια Κορέα για Τέταρτη φορά από τον Μάρτιο του 2022).
Γιατί, όπως μπορούμε να δούμε από τα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, αυτά τα άρματα μάχης που υποτίθεται ότι εξοπλίζονταν με πολλές νέες τεχνολογίες, θα μοιάζουν με αντίκες όταν παραδοθούν στον στρατό μας.
Σχεδιάζαμε, εκτός από την προγραμματισμένη παραγωγή 1000 αρμάτων μάχης σε διαμορφώσεις Τ1 και Τ2, να αναπτύξουμε και μία με μη επανδρωμένο πυργίσκος σε έκδοση T3 για το τανκ Altay.
Φυσικά, ακόμη αναμένουμε χειροπιαστές πληροφορίες για τον κινητήρα.
Τα πρώτα πρωτότυπα βρίσκονταν στο στάδιο της παράδοσης το 2013, καθώς το άρμα μάχης επιστράφηκε στο εργοστάσιο, καθώς ζητήθηκαν πρόσθετες δυνατότητες από το τουρκικό γενικό επιτελείο.
Μάλιστα, καθώς στο τελευταίο στάδιο χρειάστηκε ένα νέο συγκρότημα ισχύος, επανασχεδιάστηκε και προέκυψε ένα νέου τύπου άρμα μάχης Altay.
Τα καλά νέα αφορούν την συμφωνία της τουρκικής εταιρείας BMC με την Νότια Κορέα ( για πολλοστή φορά από τον Μάρτιο).
Το Altay, το οποίο αναμένεται να συνεχίσει τις δοκιμές του μέχρι το 2025, θα ξεκινήσει ( άγνωστο το πότε αφού από τον Μάρτιο και την αρχική συμφωνία με τους Νοτιοκορεάτες δεν έχει γίνει τίποτα) η μαζική παραγωγή για 98 άρματα μάχης που θα παραδοθούν γρήγορα”, αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα μεταξύ άλλων.
Ότι έπαθαν οι Τούρκοι με τα F-35 έπαθαν με το πολυδιαφημισμένο άρμα ALTAY
Η Άγκυρα είναι σε πραγματικά απελπιστική κατάσταση με το θέμα των κινητήρων των αρμάτων μάχης ALTAY και για τέταρτη φορά ανακοινώνει ότι θα παραλάβει κινητήρες από την Νότια Κορέα.
Όλα αυτά, χωρίς βέβαια να ρωτήσει η τουρκική πλευρά τους Αμερικάνους που τους έχουν κλείσει όλες τις πόρτες, αλλιώς η Κορέα θα είχε προμηθεύσει κινητήρες τους Τούρκους εδώ και μερικά χρόνια.
Η τουρκική αμυντική βιομηχανία είναι αλήθεια ότι δεν βρίσκει πουθενά κινητήρες για τα νέα άρματα της, ενώ η Άγκυρα παραγνωρίζει ότι εισέρχεται σε οικονομικό πόλεμο με την δύση, αφού ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία θα πρέπει να πουλήσουν και αυτές τα δικά τους άρματα μάχης.
Το μεγάλο deal της χώρας μας με την Γερμανία για τον εκσυγχρονισμό μεγάλου αριθμού αρμάτων του ελληνικού στρατού, που αφορά συγκεκριμένα 183 Leopard 2 και 190 Leopard 1A5, προκάλεσε ανησυχία στην τουρκική πλευρά.
Ο πρώτος εκσυγχρονισμός για τα Leopard 2A4 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Roketsan στις 30 Αυγούστου 2020 και στην οποία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος Recep Tayyip ERDOĞAN.
Με αυτόν τον εκσυγχρονισμό θα αυξηθούν τα επίπεδα βαλλιστικής προστασίας των αρμάτων Leopard 2A4 και θα ενσωματωθούν πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά.
Εργοστάσιο κατασκευής γερμανικών ΤΟΜΑ στην Β.Ελλάδα
Η μεταφορά της γραμμής παραγωγής (στον Βόλο ή στη Θεσσαλονίκη ) γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα αποτελεί μια πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς, η οποία επιχειρεί να μετατρέψει τη χώρα μας σε επισκευαστικό κόμβο, συντήρησης των γερμανικών ΤΟΜΑ και πιθανών αρμάτων μάχης.
Η είσοδο στο ελληνικό οπλοστάσιο των γερμανικών ΤΟΜΑ, MARDER, εισάγει την χώρα και την αμυντική της βιομηχανία στον τομέα των γερμανικών ΤΟΜΑ.
Όλα έρχονται διαφορετικά στα σχέδια των Τούρκων για ισχυρή αμυντική βιομηχανία και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στο μέλλον, αφού η χώρα αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική κατεύθυνση.