Ελληνοτουρκικά

Το τουρκικό λιμενικό παίρνει Έξι UAV TB2 και γίνεται κομμάτι του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στο Αιγαίο

Το τουρκικό λιμενικό σώμα αναβαθμίζεται κατακόρυφα με την προμήθεια UAV TB2 της Baykar, για την παρακολούθηση των θαλάσσιων μεταφορών και την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και της θαλάσσιας ρύπανσης, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος της Υπηρεσίας Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) καθηγητής İsmail Demir δήλωσε ότι έξι UAV Bayraktar TB2 με έξι σταθμούς της ASELSAN παραδίδονται στο Λιμενικό Σώμα.

Η τουρκική ακτοφυλακή διαθέτει ελικόπτερα AB 412 EP και αεροσκάφη CASA CN-235 στην δύναμη της.

Σε παλαιότερο άρθρο είχαμε επισημάνει  ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα τοποθετήσει το αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα Mizrak-U UMTAS (Uzun Menzilli Tanksavar Sistemi),  στα  νέα  ταχύπλοα σκάφη κλάσης Κ, που θα αποτελέσουν  στο άμεσο μέλλον τον μεγαλύτερο εφιάλτη για τα «εχθρικά πλοία» (στο Αιγαίο πέλαγος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρκική αμυντική εταιρεία ROKETSAN η οποία κατασκευάζει το εν λόγω σύστημα αντιαρματικού πυραύλου, με βεληνεκές μάχης 8 χλμ, ξεκίνησε την υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου, το οποίο θα προσδώσει στα τουρκικά ταχύπλοα περιπολικά σκάφη (πιθανότατα κλάσης ONUK MRTP), δυνατότητες πραγματικά εξωπραγματικές για τα δεδομένα μια κλειστής θάλασσας όπως είναι π.χ το Αιγαίο πέλαγος.

Τα ταχύπλοα σκάφη κλάσης Κ, διαθέτουν υψηλή ταχύτητα και ευελιξία, και με την προσθήκη αυτού του είδους των βλημάτων θα αποκτήσουν προβάδισμα σε περίπτωση «οποιαδήποτε συμπλοκής ή καταδρομικής επιχείρησης» στο Αιγαίο πέλαγος.

Η  κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί μάλιστα στην αυξανόμενη «πίεση» της Τουρκίας στο Αιγαίο, με πολλά πραγματικά και «φανταστικά» ναυτικά και αεροπορικά επεισόδια , και τους λαθρομετανάστες να παίζουν τον ρόλο του  «ανιχνευτή»   στο Αιγαίο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως γίνεται κατανοητό η αναβάθμιση και η μετατροπή του τουρκικού λιμενικού σώματος σε κατ΄ουσία «παρακλάδι» του τουρκικού πολεμικού ναυτικού αποτελεί μέγα πρόβλημα για την ελληνική ακτοφυλακή και τα μύρια όσα προβλήτα αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή στο Αιγαίο από τα «κύματα» των λαθρομεταναστών.

Κινούμενη στην «λογική» της στρατοχωροφυλακής , η τουρκική ηγεσία του τουρκικού λιμενικού μετατρέπεται σε μάχιμη δύναμη η οποία δύναται, κάτω από αντίξοες συνθήκες να αναλάβει ακόμη και ναυτικές πολεμικές αποστολές.

Στο παιχνίδι είναι και ο εξοπλισμός με μη επανδρωμένα σκάφη 

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι το το τουρκικό μη επανδρωμένο σκάφος AUSV Sancar, που αναπτύχθηκε από την HAVELSAN και την Yonca Onuk Shipyard, και πέρασε με επιτυχία την πρώτη σειρά δοκιμών, αφορά επίσης τον εξοπλισμό και του τουρκικού λιμενικού εκτός των Τούρκων υποβρύχιων κομάντος της δύναμης SAS-SAT.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο σκάφος αναπτύχθηκε με σκοπό την εκτέλεση αποστολών αναγνώρισης και επιτήρησης, πολέμου επιφανείας, ναρκοπόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Sancar θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο με την έννοια της μη επανδρωμένης χρήσης σε αποστολές που είναι επικίνδυνες για την ανθρώπινη ζωή, ενώ  θα επιτρέψει την εκτέλεση πολλών εργασιών με υψηλότερο κόστος.

Οι Τούρκοι θεωρούν ότι τα ελληνικά νησιά εκεί που είναι  αμφισβητούν την κυριαρχία της χώρας τους στο σχέδιο απόκτησης όλου του ελέγχου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, και αφού αυτά είναι  εξοπλισμένα με δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ