Νέα πολιτική των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σύμφωνα με πληροφορίες προς το παρόν, από Τούρκο ειδικό αμυντικό αναλυτή, με την δημιουργία βάσεων τουρκικών μη επανδρωμένων σκαφών απέναντι από ελληνικά νησιά.
Ο Τούρκος ειδικός με μία ενδεικτική φωτογραφία μας δείχνει το πως θα επιχειρούν οι Τούρκοι στο εγγύς μέλλον, με τα δεκάδες ίσως και εκατοντάδες μη επανδρωμένα σκάφη, που ήδη έχουν ξεκινήσει την βιομηχανική παραγωγή.
Στόχος του τουρκικού γενικού επιτελείου θα είναι η συνεχής παρενόχληση των ελληνικών αρχών, ( Ελληνική Ακτοφυλακή, αλλά και των ψαράδων μας), και φυσικά η δημιουργία εντάσεων με το πολεμικό μας Ναυτικό, το οποία θα πρέπει να διαθέτει συνεχώς μονάδες επιφανείας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για την διαφύλαξη της ελληνικής κυριαρχίας.
Επίσης τα τουρκικά μη επανδρωμένα σκάφη, τα οποία σημειωτέων φέρουν σημαντικό εξοπλισμό ( πολυβόλα 12.7 mm, αντιαρματικούς πυραύλους και συστήματα παρεμβολών), θα μπορούν να βοηθούν τους Τούρκους διακινητές στην αποκαλούμενη εργαλειοποίηση των μεταναστών κατά της χώρας μας.
Μιλάμε για τα USV τύπου ULAQ, αλλά και άλλου τύπου, τα οποία στην κυριολεξία δεν αφήνουν σε ησυχία την ελληνική πλευρά, σε συνδυασμό με τις επίσημες αναφορές των Τούρκων περί “ κατεχόμενων μικρονήσων και Βραχονησίδων” από την Ελλάδα.
Η ένταση της νεο-οθωμανικής ρητορικής, οι συνεχείς αναφορές στον ελεγχόμενο από το τουρκικό καθεστώς τουρκικό τύπο, και οι δηλώσεις Ερντογάν και αξιωματούχων περί “συνόρων της καρδιάς, και αλλαγής κυριαρχίας επί νήσων), δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην χώρα μας από το να προετοιμαστεί για πιθανά στρατιωτικά πλέον επεισόδια, με κάθε μέσο και τρόπο το επόμενο διάστημα, εν μέσω τρομερής διεθνούς ενεργειακής και οικονομικής πλέον κρίσης.
Συνεχής εκπαίδευση εφέδρων και έξυπνα όπλα θα είναι η λύση στο πρόβλημα που λέγεται τουρκική επιθετική πολιτική σε Αιγαίο και Έβρο
Η χώρα μας θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τάχιστα όλες τις πολιτικές της που υπήρχαν πριν, και με ένα νέο σχέδιο οφείλει να κινηθεί πάνω σε δύο άξονες:
Εκπαίδευση των Εφέδρων στις νησιωτικές περιοχές και τον Έβρο
Πρόσφατα, είχαμε την τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Ανίκητος-22», η οποία πραγματοποιήθηκε από 2 έως 6 Οκτωβρίου στο πεδίο βολής και ασκήσεων «Ασκού-Προφήτη», με τη συμμετοχή τμημάτων και μέσων της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «Απόσπασμα Συνταγματάρχη Διαλέτη».
Εκεί είχαμε και την παρουσία 1.033 εφέδρων, οι οποίοι κατατάχθηκαν για τις ανάγκες της άσκησης, και οι οποίοι ασκήθηκαν σε νέα όπλα, τακτικές για να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους για κάθε πιθανό ενδεχόμενο για την Τουρκία.
Τέτοιου τύπου ασκήσεις οφείλουμε να κάνουμε και στα νησιά μας, με κλήση των τοπικών Εφέδρων, οι οποίοι θα ασκούνται στα σημεία τα οποία, όταν γίνει μια πιθανή ελληνουρκική διένεξη, οι ίδιοι θα πολεμήσουν.
Η γνώση, σε συνδυασμό με την εξοικείωση με τον νέο εξοπλισμό, θα δώσει σε ανθρώπους μεροκαματιάρηδες την αίσθηση της αυτοπεποίθησης, ότι θα ανταποκριθούν ορθά σε κάθε πιθανό ενδεχόμενο, αν και όταν επιχειρήσει η τουρκική πλευρά.
Επίσης οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε την διενέργεια βολών φορητού οπλισμού, στις ίδιες περιοχές, τουλάχιστον 2 φορές τον μήνα, ενώ σε κάποιες βολές αρμάτων μάχης, όλμων, πυροβολικού των μονάδων μας, θα πρέπει να υπάρχουν Έφεδροι στους οποίους θα υλοποιείται ειδική εκπαίδευση.
Κατασκευή μικρών αυτόνομων μη επανδρωμένων συστημάτων σε συνεργασία με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα
Σύμφωνα με την νέα διεθνή πρακτική, τα μη επανδρωμένα οχήματα και στις Τρεις διαστάσεις έχουν κατακλύσει τις ένοπλες δυνάμεις πολλών χωρών, ενώ κυριαρχούν και στο πεδίο συγκρούσεων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο και ειδικό γνώστη αυτών των τρομερών συστημάτων, παρουσιάζεται μη επανδρωμένο τροχοφόρο όχημα, το οποίο δύναται ( όπως φαίνεται και στην φωτογραφία) να εκτοξεύσει μικρούς πυραύλους κατά παράκτιων στόχων, δίνοντας, παρά την μικρή σιλουέτα του, ένα τρομερό όπλο στον κάθε αμυνόμενο σε νησιωτικό σύμπλεγμα κατά εχθρικών αποβάσεων.
Το όχημα αυτό όπως γίνεται κατανοητό, μπορεί να εξοπλιστεί με πολυβόλο, και άλλα συστήματα, και μπορεί να κατασκευαστεί άνετα με μια σύμπραξη πανεπιστημίων, όπως για παράδειγμα το ΕΜΠ, το πανεπιστήμιο Κρήτης και άλλα ιδρύματα της χώρας μας, σε συνεργασία με την ελληνική αμυντική βιομηχανία με ελάχιστο πραγματικά κόστος.
Όπλα σαν αυτό σε ικανούς αριθμούς μπορούν να προκαλέσουν τέτοια ζημιά στο επιτιθέμενο, ειδικά σε νησιωτική περιοχή, που δεν μπορεί να βάλει ο ανθρώπινους νους, ειδικά όταν έχουμε σωστή συνεργασία και δυνατότητα συνεχών πληροφοριών.
Λύσεις πάντα υπάρχουν και χρόνος, απλά απαιτείται απόλυτη συνεργασία και συντονισμός σε όλο το φάσμα της ελληνικής επικράτειας χωρίς ίχνος πολιτικού αμοραλισμού από καμία ελληνική πολιτική δύναμη, και αυτό είναι το πιο δύσκολο για τέτοια εγχειρήματα.