Ελληνοτουρκικά

Τουρκικό AUSV με το όνομα MARLIN με δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου κατά ελληνικού ΠΝ-Επιτακτική ανάγκη για συστήματα ECM στις ελληνικές Belhara

Στο φουλ δουλεύει η τουρκική αμυντική βιομηχανία, όπως όλα δείχνουν, και αυτό αποδεικνύει με πλήρη σαφήνεια τα σχέδια της Άγκυρας για ναυτική κυριαρχία στην Α.Μεσόγειο.    

Η Άγκυρα μετά την πρώτη φάση δημιουργίας μη επανδρωμένων θαλάσσιων σκαφών, που ήταν το πρώτα εξοπλισμένα μη επανδρωμένο θαλάσσια οχήματα, προχώρησε στην τοποθέτηση σε ένα από αυτά, συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και παρεμβολών.

Στόχος είναι σαφώς το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, αλλά και οι ναυτικές δυνάμεις άλλων χωρών της περιοχής της Α.Μεσογείου.

«Μετά τα εξοπλισμένα UAV, τα οποία εμφανίζονται ως σύστημα αλλαγής παιχνιδιού στο πεδίο, η Τουρκία διεκδικεί επίσης το ίδιο με τα AUSV της!

Το MARLIN έγινε το πρώτο μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας με δυνατότητα ( ηλεκτρονικού πολέμου) EW στον κόσμο!», αναφέρει περιχαρής ο Τούρκος επικεφαλής της διεύθυνσης εξοπλισμών Μ.Ντεμίρ.

Σύμφωνα με το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ στην τουρκική ναυτική βάση του Ακσάζ (απέναντι από Ρόδο) υλοποιούνται αναβαθμισμένες εργασίες με ανθυποβρυχιακά έργα, ενώ μετακινούνται στο Ντάλαμαν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UCAV).

Στην ίδια ναυτική βάση υλοποιούνται υποδομές για τη υποδοχή μη επανδρωμένων οχημάτων επιφανείας (USV) τύπου ULAQ, αλλά και άλλου τύπου για επιθετικές επιχειρήσεις κατά του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

η Άγκυρα επεξεργάζεται συστήματα τα οποία θα μπορούν να κατευθύνουν ταυτόχρονα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας, μαζί με τα οπλισμένα μη επανδρωμένα σκάφη, σε συντονισμό από τις δυνάμεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας, και θα έχουν ως στόχο το Αιγαίο κυρίως αλλά και την Μεσόγειο.

Όπως έχουμε αναφέρει οι Τούρκοι αποφάσισαν ότι δεν μπορούν με τίποτα να κοντράρουν, ούτε την ναυτοσύνη ούτε τα νέα αποκτήματα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού,  για αυτό και το έριξαν στα μη επανδρωμένα σκάφη και στον “ανταρτοπόλεμο” στο Αιγαίο, δημιουργώντας νέες συνθήκες.

Αυτός ο σχεδιαζόμενος τουρκικός θαλάσσιος “ανταρτοπόλεμος”, έχει στόχο τις ελληνικές περιοχές που περικλείει η αποκαλούμενη “Γαλάζια Πατρίδα”, πιο ξεκάθαρα  από ποτέ άλλοτε.

Οι Τούρκοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, θέλουν να στείλουν δεκάδες ίσως και εκατοντάδες μη επανδρωμένα σκάφη, εφοδιασμένα με μικρούς πυραύλους μαζί με τορπίλες, κατά ελληνικών στόχων σε εκατοντάδες ακατοίκητα ή αραιοκατοικημένα νησιά μας ως πρώτο στόχο σε οποιαδήποτε σενάριο, αλλά ακόμα και στην ειρήνη με παραβιάσεις και στην θάλασσα πλέον.

Οι ομάδες των  τουρκικών “κοπαδιών” από μη επανδρωμένα σκάφη, θα κινούνται σε συνεργασία με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, και με δικτυοκεντρικές δυνατότητες.

Επιτακτική ανάγκη η τοποθέτηση συστήματος ECM στις ελληνικές Φρεγάτες belhara αλλά και στα υόλοιπα πλοία τους στόλου μας

Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό, οι Τούρκοι, ετοιμάζουν στόλο μη επανδρωμένων ναυτικών σκαφών με οπλικά συστήματα ( μικρούς πυραύλους,πολυβόλα και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου), κατά των ελληνικών μονάδων επιφανείας με την μέθοδο του κορεσμού.

Πλέον είναι επιτακτική ανάγκη η αναπροσαρμογή των σχεδίων ναυπήγησης των γαλλικών Φρεγατών, και η τοποθέτηση υπερσύγχρονων συστημάτων παρεμβολών και αντιπαρεμβολών στις Belharra, στις 4 φρεγάτες κλάσης ΜΕΚΟ, αλλά ακόμα και στις 7 πυραυλακάτους κλάσης Ρουσσέν τις οποίες διαθέτει το πολεμικό ναυτικό μας.

“Η συσκευή ενεργού ηλεκτρονικού πολέμου είναι ένα από τα συστήματα αυτοπροστασίας του πλοίου και μια από τις απόλυτες γραμμές άμυνάς του», εξηγεί η εξειδικευμένη ιστοσελίδα Mer et Marine, η οποία αποκάλυψε τις πληροφορίες.

Ο ναυτικός πόλεμος αλλάζει όψη και περιλαμβάνει πλέον τα μη επανδρωμένα σκάφη, το οποίο αποτελούν πλατφόρμες που μπορούν να  "κουβαλήσουν" πολλά είδη συστημάτων και όπλων.    

Οι Τούρκοι ολοκλήρωσαν εξωσκελετικό σύστημα για τον στρατό τους

Στο πλαίσιο αυτό, η τουρκική αμυντική βιομηχανία ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την δημιουργία του Passive Exoskeleton Project, το οποίο δίνει την δυνατότητα μεταφοράς φορτίου στον  στρατιώτη έως και 40 kg, να αισθάνεται 80% ελαφρύ με ελάχιστη επίδραση στην ικανότητα ελιγμών του.

Μάλιστα το σύστημα αυτό θα δοθεί στην τουρκική στρατοχωροφυλακή με τις παραδώσεις να ξεκινούν άμεσα.
Η εξωσκελετική κατασκευή είναι ένας μηχανισμός που βοηθά στην μείωση του φορτίου που πέφτει πάνω στου μυώνες του ανθρώπου, μεταφέροντας το στο έδαφος, χάριν σε ένα σύστημα μοχλών, αυξάνοντας έτσι την δύναμή του.
Περιττό να αναφέρουμε ότι τέτοιου είδους συστήματα αυξάνουν τις δυνατότητες ειδικών ομάδων για επιχειρήσεις διαφόρων τύπων σε περίπτωση συρράξεων.

Οφείλουμε σε όλα αυτά να δημιουργήσουμε ως χώρα μια ειδική υπηρεσία προηγμένης τεχνολογίας για τις ένοπλες δυνάμεις, η οποία θα συνεργάζεται πολύ στενά με τα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, χθες, διότι αύριο ίσως και να είναι αργά.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ