Μελέτες δείχνουν ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας γερνάει. Με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας, την Αθήνα ακολουθεί η περιοχή της Δυτικής Θράκης, η οποία είναι η παλαιότερη κατοικημένη περιοχή, γράφει η τουρκική Μιλιέτ, τρίβοντας τα χέρια τους που η Θράκη γερνάει!
Στην συνέχει παραθέτει την συνέντευξη που έδωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Κωνσταντίνος Ζαφείρης από το Δημόκριτο Πανεπιστήμιο Θράκη στο Ertnews.gr.
''Ο Ζαφείρης είπε ότι ο πληθυσμός της Θράκης γερνάει και ότι για να αποτραπεί αυτή η κατάσταση χρειάζονται ενθαρρυντικά μέτρα ώστε τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά''.
Βάσει των μετρήσεων τα τελευταία δέκα χρόνια ο κος Ζαφείρης καταγράφει στην Ξάνθη περισσότερους νέους κατοίκους και στη Ροδόπη περισσότερους γερασμένους κατοίκους. Επίσης, στη Θράκη σημειώνεται το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας στην Ελλάδα μετά την Αθήνα, όπως έκανε γνωστό.
Δηλώνοντας ότι θα πραγματοποιήσουν μελέτη που θα αποκαλύψει τα αίτια της αύξησης του ποσοστού θνησιμότητας στην περιοχή το επόμενο διάστημα, ο Ζαφείρης ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στον Δήμο και στην κρατική διοίκηση εντός δύο ετών.
Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε από τα πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Πάτρας, έχουν ανακοινωθεί κάποια στοιχεία, λαμβάνοντας υπόψη την απογραφή που έγινε στην Ελλάδα πέρυσι . Σύμφωνα με την έρευνα, αύξηση πληθυσμού σημειώθηκε μόνο σε 13 επαρχίες σε όλη τη χώρα, ενώ ο πληθυσμός μειώθηκε σε 61 επαρχίες. Η μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού σημειώθηκε στην Κω (Κω) με 10,5 τοις εκατό και η ταχύτερη μείωση σημειώθηκε στα Γρεβενά με 16 τοις εκατό.