Ελληνοτουρκικά

Ένα ένα ξεμυτίζουν! Ξεκινά επίσημες δοκιμές στη Θάλασσα ο μεταφορέας Drone TCG Anadolu της Τουρκίας

Η μελλοντική ναυαρχίδα του Τουρκικού Ναυτικού, το TCG Anadolu (L-400), εθεάθη στη Θάλασσα του Μαρμαρά στις 20 Ιουνίου 2022, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη των θαλάσσιων δοκιμών. Το νέο πλοίο LHD έκανε άλλο ένα απόπλου τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά αυτό ανακοινώθηκε ως προκαταρκτικό στάδιο θαλάσσιων δοκιμών. Αξιωματούχοι της Sedef Shipyard, η οποία κατασκευάζει το Anadolu σε συνεργασία με την ισπανική ναυπηγική εταιρεία Navantia, ανακοίνωσαν στο Linkedin ότι άρχισαν οι επίσημες θαλάσσιες δοκιμές.

Στις 4 Μαρτίου, το Τουρκικό Ναυτικό ύψωσε την τουρκική σημαία στο νέο πλοίο LHD και το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 10 Μαρτίου 2022 ότι, το TCG Anadolu ολοκλήρωσε το πρώτο του «τεχνικό ταξίδι» στις 7 Μαρτίου. Μετά το τεχνικό ταξίδι, δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις για την έναρξη των δοκιμών αποδοχής στο λιμάνι (HAT), και σύμφωνα με το Naval News η έναρξη των θαλάσσιων δοκιμών αποδεικνύει την ολοκλήρωση του HAT.

Το TCG Anadolu προβλέπεται να παραδοθεί στο Τουρκικό Ναυτικό τον Οκτώβριο του 2022 και η εκτόξευση TB-3 και η αναβάθμιση του συστήματος ανάκτησης, σχεδιάζεται να ξεκινήσει εντός αυτού του έτους.

Το TCG Anadolu  μετατράπηκε από αεροπλανοφόρο σε μεταφορέα Drone,  αφού οι ΗΠΑ διέκοψαν τη συνεργασία με την Tουρκία για το έργο F-35 JSF. Ως αποτέλεσμα, η τουρκική Baykar, κατασκευαστής drone, ανακοίνωσε στις αρχές του 2021 ότι εργαζόταν σε ένα συγκεκριμένο UCAV που ονομάζεται TB-3, μια βελτιωμένη και αναδιπλούμενη έκδοση του  μαχητικού  TB2 που θα αναπτυσσόταν στο  TCG Anadolu .

Η Baykar κατασκευάζει drones TB3 αποκλειστικά για το  Anadolu . Ένας μηχανισμός κυλίνδρου θα εγκατασταθεί στο LHD για την εκτόξευση drones, ενώ θα χρησιμοποιηθεί δίχτυ ασφαλείας για την ασφάλεια των drones προσγείωσης, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές. Το βίντεο προβολής 2022 της SSB υποδηλώνει ότι, η ενσωμάτωση του συστήματος εκτόξευσης drone στο LHD έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2022.

https://www.youtube.com/watch?v=MCb0Rg3Lq0s

Το MIUS θα είναι η δεύτερη επιλογή, μαζί με  το TB-3 , για την ανάπτυξη αεροπορικής δύναμης στο  TCG Anadolu  αφού τεθεί σε λειτουργία το 2025.  Το MIUS  θα αναπτυχθεί στο Anadolu ως αεροσκάφος ελαφριάς επίθεσης, αν και το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος προβλέπεται να διεξάγει πλήθος στρατιωτικών ενεργειών, όπως στρατηγικές επιθέσεις, στενή αεροπορική υποστήριξη (CAS), επιθέσεις πυραύλων, καταστολή της αντιαεροπορικής άμυνας του εχθρού (SEAD) και καταστροφή εχθρικής αεράμυνας (DEAD), σύμφωνα με την Baykar.

Από την άλλη, όσον αφορά τις αμφίβιες δυνατότητες, ο εξοπλισμός TCG Anadolu είναι κοντά στο να λειτουργήσει. Το τεθωρακισμένο αμφίβιο ναυτικό όχημα επίθεσης (MAV), με συντομογραφία «ZAHA» (Zirhli Amfibi Hücum Araci), παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της κοινής πολυεθνικής αμφίβιας άσκησης EFES-2022, υπό την ηγεσία της Τουρκίας. Η FNSS, ο κατασκευαστής του ZAHA, ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2021 ότι οι βαλλιστικές δοκιμές και οι δοκιμές αντοχής στις νάρκες του τεθωρακισμένου οχήματος είχαν ολοκληρωθεί και η συμμετοχή του οχήματος σε άσκηση μεγάλης κλίμακας υποδηλώνει ότι, η παράδοση επίκειται.

Η Sedef Shipyard ανακοίνωσε επίσης πριν από δύο εβδομάδες ότι, η εταιρεία διεξάγει τις θαλάσσιες δοκιμές των μικρότερων αμφίβιων σκαφών (LCM – Landing Craft Mechanised) που θα αναπτυχθούν στο TCG Anadolu, κοντά στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου. Τα πλοία θα είναι έτοιμα πριν από την έναρξη λειτουργίας του TCG Anadolu .

Νέο ελληνικό δόγμα στο Αιγαίο κατά των Τούρκων: 5 drones ελικόπτερα Α900 για τις φρεγάτες

Στα καθ’ υμάς, στο Πενταπόσταγμα αναφέραμε: Νέο ελληνικό δόγμα στο Αιγαίο κατά των Τούρκων: 5 drones ελικόπτερα Α900 για τις φρεγάτες, τονίζοντας ότι αλλάζει ολόκληρη η φιλοσοφία και το δόγμα δράσης του ναυτικού μας σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, εισάγοντας την χώρα μας στην νέα εποχή. Πρώτο βήμα για δοκιμές και εξαγωγή συμπερασμάτων, στο επιχειρησιακό περιβάλλον του Αιγαίου ώστε να ακολουθήσουν μεγαλύτερα.

Απάντηση” στην Τουρκία, η οποία ετοιμάζει νέα ναυτική τακτική κατά μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων, με την μαζική χρήση UCAV, με τις ανάλογες δυνατότητες, δίνει το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Η αγορά 5 μη επανδρωμένων ελικοπτέρων Alpha 900 για χρήση από τις Φρεγάτες μας, αλλάζει ολόκληρη την φιλοσοφία και το δόγμα δράσης του ναυτικού μας σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, εισάγοντας την χώρα μας στην νέα εποχή.

Επίσημα το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα Alpha 900 σε αποστολές ασφάλειας και επιτήρησης, σε περίοδο κρίσης όμως, τα εναέρια αυτά οχήματα, θα αποτελέσουν τα μάτια και τα αυτιά των ελληνικών πληρωμάτων για τον εντοπισμό εχθρικών μονάδων επιφανείας, κομάντος, μη επανδρωμένων ναυτικών σκαφών, ακόμα και υποβρυχίων που κινούνται στα όρια της επιφανείας της θάλασσας.

Ουσιαστικά τα πολεμικά πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, επανδρώνονται με συστήματα που αφορούν την νέα εποχή μη επανδρωμένων οχημάτων, η οποία δίνει τεράστιες δυνατότητες εντοπισμού και καταστροφής στόχων, πολύ μακριά από την μονάδα επιφανείας, σε στεριά και θάλασσα, αυξάνοντας  έτσι τις δυνατότητες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε μια πολύ κρίσιμη από όλες τις απόψεις περίοδο με την Τουρκία.   

 

https://www.youtube.com/watch?v=illKPquy8Rk

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Με ανησυχία παρακολουθούν οι Τούρκοι το σενάριο παραχώρησης των ελληνικών S-300 στην Αρμενία για την απόκτηση πυραύλων BARAK-MX ή Patriot PAC-3

Η ελληνική ηγεσία στοχεύει να είναι εντελώς απαλλαγμένη από όπλα ρωσικής προέλευσης-Η Τουρκική πλευρά ούτε να ακούσει...