Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Παράδοση πυραύλων K+ Füzesi με εμβέλεια 120χλμ σε συστοιχίες εκτοξευτών TRG-300 στην...Σμύρνη με θέα τα νησιά μας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας παραδόθηκαν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ο νέος πύραυλος K+ με βεληνεκές 120 χιλιομέτρων, ο οποίος πάει “πακέτο” με τις συστοιχίες kasirga.

https://twitter.com/IsmailDemirSSB/status/1491366037623013379

Μέρος των νέων πυραύλων θα εξοπλίσουν την τουρκική ταξιαρχία πεζοναυτών στην Φώκαια της Σμύρνης απειλώντας ξεκάθαρα ελληνικά νησιά και μικρονήσους, όπως δείχνει τουρκικός χάρτης.

Η Χίος, η Μυτιλήνη, η Σάμος, καθώς και μικρονήσοι ευρίσκονται ενός του βεληνεκούς των τουρκικών πυραύλων, που απειλούν ξεκάθαρα χωρίς καμία άλλη ερμηνεία.     

Ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας İsmail Demir ανακοίνωσε την παράδοση πυραύλων K+, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο θα κάνουν τη διαφορά στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις “ως αποτρεπτική δύναμη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και στην διαφύλαξη της “ Γαλάζιας Πατρίδας” στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πύραυλος K+ με εμβέλεια 120 km που παρήγαγε η Roketsan. παραδόθηκε στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, και σύντομα θα τον δούμε απέναντι στα νησιά μας στο Αιγαίο.

Ο Ντεμίρ δήλωσε επί του θέματος, "είμαστε στην υπηρεσία του τουρκικού στρατού υπό όλες τις συνθήκες με την αποτρεπτική μας ισχύ. Έχουμε παραδώσει δεκάδες πυραύλους K+ που παράγονται σύμφωνα με τις ανάγκες του ΥΠΑΜ. Καλή επιτυχία".

Ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι αυτός ο πύραυλος, θα παίξει ενεργό ρόλο στον “αγώνα” της Τουρκίας στην “ Γαλάζια Πατρίδα” και στον πόλεμο κατά του “διαδρόμου” τρομοκρατίας που επιχειρείται να δημιουργηθεί στα νότια σύνορά της.

Εκτιμήσεις αμυντικών αναλυτών φέρουν την Άγκυρα να φοβάται την μετακίνηση ελληνικών πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς στα νησιά, σε περίπτωση πιθανής στρατιωτικής σύγκρουσης, μεταβάλλοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ενδεχομένως να επιχειρήσουν να δράσουν οι Τουρκικές δυνάμεις, σε ένα τέτοιο σενάριο.   

Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που αναφέρεται και απαιτεί την αποστρατικοποίηση των «νησιών του Ανατολικού Αιγαίου».

Σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΞ όσον αφορά τη στρατιωτικοποίηση των νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο, ισχύουν διάφορες διεθνείς συμφωνίες. Συγκεκριμένα :

• το καθεστώς των νησιών της Λήμνου και της Σαμοθράκης διέπεται από τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 για τα Στενά, η οποία αντικαταστάθηκε από τη Συνθήκη του Μοντρέ του 1936.

• το καθεστώς των νησιών της Μυτιλήνης, της Χίου, της Σάμου και της Ικαρίας, διέπεται από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης του 1923 και,

• το καθεστώς των νησιών των Δωδεκανήσων διέπεται από τη Συνθήκη Ειρήνης του Παρισιού του 1947.

Η Τουρκία επιδιώκει να θέσει θέματα τα οποία έχουν επιλυθεί οριστικά και αμετάκλητα με διεθνείς συνθήκες, σε μια προσπάθεια να “υφαρπάξει” με νομικά τερτίπια ελληνικό έδαφος ή τουλάχιστον αυτό αφελώς εκτιμά η ηγεσία της.

Σε καμία περίπτωση η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της Άγκυρας, που θέλει ουσιαστικά να “επικαιροποιήσει” της συνθήκη της Λωζάννης όπως είχε δηλώσει και ο Ερντογάν πριν μερικά χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ