Μεγάλο ζόρι όπως όλα δείχνουν έχουν και η νέα γερμανική κυβέρνηση με τον εξοπλισμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, με γαλλικά και αμερικανικά όπλα, (είχαν καλομάθει), αλλά και με την ραγδαία γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδος από τις ΗΠΑ, στην ΝΑ Μεσόγειο.
Η ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας handelsblatt.com, ανέφερε σχετικά με τα γαλλικά αεροσκάφη ότι, "οι προετοιμασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας δυτικά της Αθήνας.
Τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale θα προσγειωθούν εκεί στις 19 Ιανουαρίου 2022.
Η Ελλάδα έχει θα παραλάβει 18 από αυτά τα αεροσκάφη από τη γαλλική κατασκευάστρια εταιρεία Dassault, ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την παράδοση άλλων έξι ιδίου τύπου.
Ο στόλος των Rafale αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου προγράμματος στρατιωτικών προμηθειών στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.
Το επόμενο έτος η Ελλάδα σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες της για εξοπλιστικά προγράμματα επτά φορές σε σύγκριση με το 2020.
Αυτό αναφέρει ο προϋπολογισμός που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων το περασμένο Σάββατο.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει μόνο να εξοπλίσει τη χώρα του ενάντια στην ολοένα και πιο επιθετική γείτονα Τουρκία, αλλά θέλει να χαρακτηριστεί η χώρα, ως το νέο προπύργιο στη νοτιοανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, σε ανταγωνισμό με την Τουρκία, η οποία θεωρείται ολοένα και πιο προβληματικός σύμμαχος λόγω της πολιτικής του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Μητσοτάκης λαμβάνει υποστήριξη από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, όχι όμως εντελώς ανιδιοτελώς, αφού και οι δύο χώρες λαμβάνουν προσοδοφόρα συμβόλαια όπλων από την Αθήνα.
Η παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών είναι μόνο η αρχή. Η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με την Hellenic Aerospace για την παραγγελία εκσυγχρονισμού 84 παλαιότερων μαχητικών αεροσκαφών F-16, ενώ η Lockheed Martin ελπίζει σε μια ελληνική παραγγελία για το υπερσύγχρονο μαχητικό της, το F-35 stealth”, τονίζει το άρθρο.
Ενώ λοιπόν “βρέχει” εξοπλισμούς στην Ελλάδα, η Γερμανία βρίσκεται εκτός πλάνων, τόσο σε ότι αφορά μαχητικά αεροσκάφη, όσο και σε ότι αφορά τα πολεμικά πλοία με την Blohm, η οποία κατασκευάζει τις Φρεγάτες ΜΕΚΟ, αφού Γάλλοι, Ιταλοί και Αμερικανοί έχουν τον πρώτο ρόλο.
Αυτό δεν αρέσει στο Βερολίνο, το οποίο θέλει και αυτό μερίδιο στην Ελλάδα, κάτι που όμως είναι απίθανο να συμβεί το επόμενο διάστημα, ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα έχει ζητήσει και την μη παράδοση των 6 υποβρυχίων Type-214, στην Τουρκία λόγω της απειλής της Άγκυρας στο Αιγαίο.
Το πιο πιθανό είναι να αντιδράσει η γερμανική πλευρά και να εκδώσει, όπως έκανε και στο παρελθόν, κάποια ανακοίνωση-οδηγία για το ελληνικό χρέος, αναμένοντας να λάβει κάποιο πιθανό πρόγραμμα αργότερα.
Η γεωπολιτική όμως αναβάθμιση της Ελλάδος, ως του τελευταίου συνόρου της δύσης, σε Ασία , Μέση Ανατολή, Αφρική, δίνει άλλα πλεονεκτήματα στην χώρα μας, τόσο στο οικονομικό τομέα με επενδύσεις μεγάλων παικτών, όσο όμως και στον αμυντικό τομέα , μέσω ΗΠΑ.
Κακά τα ψέμματα, οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να αφήσουν την Ελλάδα στα χέρια των Γερμανών, όπως συνέβαινε έως τώρα, κυρίως λόγω των τεραστίων ενεργειακών και στρατιωτικών τους σχεδίων στην Α.Μεσόγειο, εν μέσω αυξημένης ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην ίδια περιοχή.
Αυτό αφορά την ωμή πραγματικότητα, και δεν έχει κάνει με συνασπισμούς, ΕΕ, ΝΑΤΟ, ή οτιδήποτε άλλο.