Ελληνοτουρκικά

Ρεσιτάλ τουρκικής προπαγάνδας στο μεταναστευτικό! Παρουσιάζουν "δήμιο" την Ελλάδα και "Μεσσία" την Τουρκία

Διπλή πίεση από την τουρκική φάμπρικα προπαγάνδας!

Από την μια ανακάλυψαν πάλι βασανισμένους από την Ελλάδα μετανάστες τους οποίους "έσωσαν" οι τουρκικές αρχές, κι από την άλλη ο Ερντογάν αναφέρεται στο μεταναστευτικό σε σχέση και με τη νΕυρώπη...

Αναλυτικότερα τουρκικό άρθρο αναφέρει πως 15 Πακιστανοί μετανάστες που πήγαν στην Ελλάδα με την ελπίδα να περάσουν στην Ευρώπη στάλθηκαν πίσω στην Τουρκία αφού "βασανίστηκαν από Έλληνες στρατιώτες και διηγήθηκαν τις εμπειρίες τους". Το γελοίον του πράγματος είναι πως ο τίτλος του άρθρου μιλάει για "Αφγανούς μετανάστες" και το κείμενο για "Πακιστανούς" (το διόρθωσαν αργότερα)!

"15 Πακιστανοί παράτυποι μετανάστες, που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα με την ελπίδα να πάνε στην Ευρώπη, επιβιβάστηκαν σε μια βάρκα στην περιοχή του Καραϊούσουφ. Οι μετανάστες, που εντοπίστηκαν και πιάστηκαν από τους Έλληνες στρατιώτες όταν πλησίασαν στην ακτή, βασανίστηκαν στο στρατόπεδο για 4 ημέρες και εκδιώχθηκαν στα σύνορα της Τουρκίας. Ο Hadım Hüseyin και ο Ali Hamza, Πακιστανοί υπήκοοι, που θα πέθαιναν στα σύνορα, σώθηκαν με τη βοήθεια Τούρκων στρατιωτών. Μετανάστες από το Πακιστάν, που επέζησαν με τη βοήθεια Τούρκων στρατιωτών, μίλησαν για τη φρίκη τους" αναφέρει το άρθρο και επικαλείται δήθεν τραγικές μαρτυρίες! 

 

Ο Hadım Hüseyin είπε: «Θέλαμε να πάμε στην Ελλάδα. Μας έπιασαν και μας χτύπησαν για 4 ημέρες και μας έριξαν πίσω στην Τουρκία. Οι Τούρκοι στρατιώτες μας βρήκαν και μας έδωσαν τα παπούτσια και τα ρούχα μας, αλλά οι Έλληνες στρατιώτες δεν μας έδωσαν ούτε φαγητό ούτε νερό για 4 ημέρες. Ήρθαμε να εργαστούμε από ανάγκη, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να πάρουμε φάρμακα, είμαστε σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ήμασταν 15 άτομα και βασάνισαν έναν φίλο μου».... .

Παρόμοια περιστατικά με "καταγγελίες" έχουμε συχνά πυκνά όπως τον περασμένο Μάϊο

Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλα τουρκικά μέσα με αβάντα του ΟΗΕ...

Υπάρχουν «ολοένα και περισσότερα στοιχεία» για επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα στην Τουρκία τον τελευταίο καιρό, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. "Είναι παράνομες βάσει του διεθνούς δικαίου και δεν πρέπει να συμβαίνουν", δήλωσε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) Marta Hurtado σε συνέντευξη Τύπου του ΟΗΕ. "Κάθε άτομο, κάθε μετανάστης, που προσπαθεί να διασχίσει διεθνή σύνορα έχει το δικαίωμα μιας ατομικής αξιολόγησης", δήλωσε η Hurtado.

Σε ερώτηση του τουρικού Anadolu Agency (AA) σχετικά με τις αντιδράσεις, η Hurtado είπε ότι το γραφείο της συζητά αυτή τη στιγμή με την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Εδώ και μερικούς μήνες, προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε και να δούμε τι πρέπει να κάνει η ΕΕ για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο στα εξωτερικά σύνορα", δήλωσε η Hurtado.

Την περασμένη Παρασκευή, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ylva Johansson, προέτρεψε την Ελλάδα να διερευνήσει τις παράνομες ανατροπές των αιτούντων άσυλο.

Σε μια νέα έκθεση, ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (FRA) αποκάλυψε πρόσφατα ότι οι μετανάστες στα σύνορα της ΕΕ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες και παραβιάσεις δικαιωμάτων στα κέντρα κράτησης και υποδοχής. Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι η ώθηση των μεταναστών στην Τουρκία έχει γίνει de facto συνοριακή πολιτική της Ελλάδας και ότι τα βασανιστήρια, η κακομεταχείριση και οι ανατροπές συνεχίζονται.

Ερντογάν

Την ίδια στιγμή στην έκτακτη σύνοδο της G20, της Ομάδας των 20 πιο ανεπτυγμένων οικονομιών παγκοσμίως, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακά, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στον κίνδυνο ενός νέου προσφυγικού κύματος.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε:

"Η Τουρκία δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της ένα νέο κύμα μεταναστών από το Αφγανιστάν, το οποίο θα έπληττε και τις ευρωπαϊκές χώρες". Παράλληλα, πρόσθεσε ότι "το μεταναστευτικό αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα" και ευχήθηκε να επικρατήσουν το γρηγορότερο δυνατόν στο Αφγανιστάν η "σταθερότητα και ασφάλεια". Ζήτησε, δε, να είναι οι Ταλιμπάν επικεφαλής μιας κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τέλος, πρότεινε να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας με θέμα το μεταναστευτικό, υπό την προεδρία της Τουρκίας, στο πλαίσιο της επόμενης G20, της οποίας η εκ περιτροπής προεδρία θα αναληφθεί από την Ινδονησία.

Είναι σαφές πως ο "σουλτάνος" αναζητάει διεθνή ρόλο και συνάμα προσπαθεί να καταλαγιάσει την οργή της τουρκικής κοινωνίας η οποία τον επικρίνει τα μέγιστα για το μεταναστευτικό. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ