Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Κράτος-"φυλακή" : Οι Τούρκοι χτίζουν τοίχους σε όλα τα σύνορά τους εκτός από την Ελλάδα

Ο Τούρκος  υπουργός Εσωτερικών Σόιλου έκανε σημαντικές δηλώσεις στη «Συνάντηση του Συμβουλίου Μετανάστευσης», ενδεικτικές των τουρκικών κινήσεων και προθέσεων, αναφορικά με τις γειτονικές χώρες

Οι δηλώσεις του Σόιλου έχουν ως εξής:

Παντού χτίζουν τείχη οι Τούρκοι

"Συνεχίζονται οι σημαντικές επενδύσεις στα συστήματα ασφάλειας των συνόρων μας. Η Τουρκία αντιμετώπισε αυτό το ζήτημα στην πρώτη γραμμή. Τα σύνορα συνολικού μήκους 911 χλμ της Συρίας ,κατά  811 χιλιόμετρα  είναι ασφαλισμένα  με τοίχους, αισθητήρες, κάμερες νυχτερινής όρασης και λοιπά μέτρα 

Αφού τελείωσε αυτό το έργο, άρχισαν οι εργασίες καλωδίωσης και φωτισμού στα σύνορα Γεωργίας και Αρμενίας ενάντια στα κύματα μετανάστευσης που πιστεύαμε ότι θα προέρχονταν από τα ανατολικά και νοτιοανατολικά σύνορά μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια ξεκινήσαμε τους τοίχους στο Iğdır. Όταν ξεκινήσαμε είπαν γιατί το κάνετε αυτό, αυτό είναι λάθος. Κάμερες νυχτερινής όρασης, φώτα, καλώδια, εγκαταστήσαμε καθιστώντας το πολύ ασφαλές. Το Iğdır είναι λίγο πιο εύκολο, το Ağrı είναι πιο δύσκολο. Εκεί εφαρμόστηκαν επίσης τεχνολογικά εξοπλισμένα συστήματα.

Οι διαπραγματεύσεις που κάναμε στη συνέχεια με το Ιράν ήταν μια διαδικασία που τελείωσε με επιτυχία . Επίσης, έχουμε σύνορα στο  Χάκκαρι. Ξεκινήσαμε εκεί στα πιο κρίσιμα σημεία  χτίζοντας πάνω από 40 χιλιόμετρα και θα  ολοκληρώσουμε άλλα  20 χιλιόμετρα πριν έρθει ο χειμώνας.

Θα ανακοινώσω μια ακόμη είδηση ​​εδώ. Ξεκινάμε το τμήμα 241 χιλιομέτρων των συνόρων Βαν στο Ιράν με προϋπολογισμό άνω του 1 δισεκατομμυρίου λιρών. Έχουμε κάνει  ήδη 220 χιλιόμετρα μέχρι τώρα, θα προσθέσουμε 241 χιλιόμετρα σε αυτό.

Ο αριθμός των Σύριων που επέστρεψαν εθελοντικά είναι 462026άτομα. Αποτρέπουμε την παράτυπη μετανάστευση σε 4 στάδια.

Το πρώτο στάδιο είναι οι επαφές με χώρες προέλευσης. Χρησιμοποιούμε κάθε είδους δυνατότητες, και φυσικά την ανταλλαγή πληροφοριών . 

Ο αριθμός των μεταναστών που έχουμε αποκλείσει στα σύνορα Ανατολικά και Νοτιοανατολικά είναι 2.327.000 . 

Ο συνολικός αριθμός των λαθρομεταναστών που συνελήφθησαν από την Τουρκία από το 2016 είναι 1.293.662 

Μιλώντας για μια πολιτική που εξασφαλίζει ότι δεν θα μετακινηθούν από τη χώρα τους, η Τουρκία έχει στείλει 283.709 κρατούμενους μετανάστες  πίσω στη χώρα τους από το 2016. Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά αυτό το ποσοστό. Υπάρχουν χώρες που γιορτάζουν όταν αποστέλλονται 30 πρόσφυγες από τις χώρες τους και μπορώ να τις κατονομάσω.

https://youtu.be/HH7R0vJu7w0?t=69

Συνεχίζω, τόσο τα στοιχεία του Frontex όσο και τα ευρήματά μας. Από τους 814.000 χιλιάδες μετανάστες που πιάσαμε στην Τουρκία, 586.685πήγαν στην Ευρώπη οδικώς ή δια θαλάσσης. 100.169  από αυτούς υπέβαλαν αίτηση για διεθνή προστασία. Αυτή ακριβώς είναι η εικόνα των λαθρομεταναστών. Υπάρχουν 300.000  Αφγανοί μετανάστες, εκ των οποίων οι 183.000  είναι εγγεγραμμένοι και έχουν ζητήσει άσυλο. Μερικοί από αυτούς πήγαν στην Ευρώπη.

Δεν είναι δυνατόν στον κόσμο να βρεθεί άλλη χώρα κάτω από τέτοια μεταναστευτική πίεση, μέχρι σήμερα

Όπως ανέφερα προηγουμένως, αυτοί που μπλοκάρονται κατά την είσοδό τους στα σύνορα είναι ο δεύτερος πυλώνας του ζητήματος.

Θα ήθελα να κάνω μερικές σημειώσεις για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Πριν καταλάβουν τη χώρα οι Ταλιμπάν, λάβαμε τα μέτρα μας στα ανατολικά σύνορά μας. Ήμουν στα ανατολικά σύνορά μας αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως και  ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν επίσης εκεί. 

Έχουμε πολλές δυνάμεις εκεί και Μονάδες ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας . Έχουμε πραγματοποιήσει τις μεγαλύτερες συλλήψεις εκεί, συμπεριλαμβανομένων των λαθρεμπόρων μεταναστών που αποτελούν την πηγή της μετανάστευσης. Επί του παρόντος, ο αριθμός των Αφγανών που πιέζουν τα σύνορά μας έχει μειωθεί

Τα βήματα που κάνουμε με προνοητικότητα δίνουν το αποτέλεσμα.

Ο λόγος για τη μετανάστευση στο Αφγανιστάν και τη μετανάστευση από το Πακιστάν είναι η κατάληψη αυτού του τόπου. Έχει κάνει η Δύση κάποια βήματα εκεί; Μήπως εξαιτίας μας;

Η Δύση σκέφτεται: Η Τουρκία πρέπει να διασφαλίσει τα σύνορά της, να τα κρατήσει έξω από τα σύνορα. Ακόμα κι αν περάσει, μην μας το στείλετε, κρατήστε το μέσα. Το έχουμε πει πολλές φορές, δεν είμαστε η αποθήκη μεταναστών της Δύσης."

https://youtu.be/SMCRX7rfuIA?t=3

Στόχος πάντα η Ελλάδα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται η προσπάθεια της Τουρκίας να περιχαρακώσει τα σύνορά της από μεταναστευτικές ροές. Ωστόσο φαίνεται ότι η Τουρκία κατασκευάζει παντού τείχους, εγκαθιστώντας  αισθητήρες, κάμερες νυχτερινής όρασης και λοιπά μέτρα. Παντού εκτός από τα σύνορα με την Ελλάδα και την Βουλγαρία.

Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο;

Η εύκολη απάντηση θα ήταν ότι από αυτές τις χώρες δεν αναμένει εισροή μεταναστών και για τον λόγο αυτό δεν προβαίνει στην λήψη των παραπάνω μέτρων ασφαλείας. 

Βεβαίως όμως  θα έπρεπε να στεγανοποιήσει τα σύνορά της και να μην είναι η  χώρα που σπρώχνει στην Ελλάδα τους παράνομους μετανάστες , όπως έκανε η ίδια  πέρυσι.

Αλήθεια πως οι μετανάστες πέρυσι δεν κατευθύνθηκαν προς τα Βουλγαροτουρκικά σύνορα προκειμένου να μεταβούν στην Ευρώπη και προσπαθούσαν να εισβάλλουν μόνο στην Ελλάδα, μέσω του Έβρου;

Σημειωτέον ότι τα σύνορα Βουλγαρίας -Τουρκίας είναι χερσαία και συνεπώς ευκολότερο να περάσουν από εκεί οι μετανάστες και όχι μέσω του Έβρου ποταμού που αποτελεί σε όλο σχεδόν το μήκος του το φυσικό σύνορο Ελλάδας-Τουρκίας.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ποιος είναι ο πρώτος στόχος της Τουρκίας. Η Ελλάδα.....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ