Χάρτης με τις βάσεις των τζιχανστιστών της μουσουλμανικής αδελφότητας ( την οποία ελέγχει το τουρκικό καθεστώς)γύρω από την Νότια Ευρώπη, δημοσιεύθηκε σε κοινωνικά δίκτυα, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στις αρχές ασφαλείας στην ΕΕ.
Σύμφωνα με την Συριακή εφημερίδα al-Watan, η Τουρκία στέλνει τρομοκράτες από τη Συρία στη Λιβύη, προκειμένου να τους εισαγάγει στην συνέχεια σε ευρωπαϊκές χώρες, τις οποίες επιθυμεί να αποσταθεροποιήσει.
"Η Τουρκία έστειλε περισσότερους τρομοκράτες, οι οποίοι είναι Βορειοαφρικανικής και ευρωπαϊκής ιθαγένειας, από τις κατεχόμενες περιοχές της της Συρίας στη Λιβύη και στη συνέχεια στην Ευρώπη με σκοπό να απειλήσει την ασφάλεια των ευρωπαϊκών χωρών’, αναφέρουν αραβικές πηγές.
Ρωσικές πηγές στα ΜΜΕ έχουν προειδοποιήσει εδώ και μεγάλο διάστημα τις χώρες της ΕΕ να «ξυπνήσουν» τάχιστα, διότι ο Ερντογάν υλοποιεί ένα τρομερό σχέδιο με το οποίο μεταφέρει εδώ και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εκατοντάδες τζιχαντιστές από την συριακή πόλη Ιντλίμπ, με πλοία στην Λιβύη με δρομολόγια κάτω από την Κρήτη, όσο και σε Αζερμπαϊτζάν, ενώ η Άγκυρα είναι σε επικοινωνία, και με τους Αφγανούς Μουτζαχεντίν.
Οι Τούρκοι συμμετέχουν ενεργά στην Λιβύη εδώ και χρόνια, ενώ η όρεξη έχει ανοίξει και λόγω Αφγανιστάν που φέρεται να αποτελεί πεδίο δόξης λαμπρό για την τουρκική ηγεσία.
Ο Ερντογάν «γεμίζει» με τζιχαντιστές όχι μόνο την Λιβύη, αλλά και την Τυνησία και άλλες υποσαχάριες χώρες, έχει παρουσία πιθανόν στο Σινά, αλλά και την Αιθιοπία, και μαζί με Τούρκους στρατιωτικούς "κάθε λογής" ετοιμάζει να υλοποιήσει τα σχέδιά του, τα οποία ακολουθεί κατά γράμμα.
Πηγές αναφέρουν ότι περισσότεροι από 100 τρομοκράτες ευρωπαϊκής εθνικότητας και βορειοαφρικανικής καταγωγής, ειδικά από την Τυνησία, έφτασαν στη Λιβύη με τουρκικές πτήσεις τον περασμένο μήνα.
Η Ευρώπη την ίδια περίοδο συζητά το αν θα δεχθεί Αφγανούς μετανάστες, και δεν δίνει “στρατιωτική χείρα βοηθείας” στους μαχητές της αντιπολίτευσης στην κοιλάδα του Πανσίρ.
Η Τουρκία αποστέλλει συστηματικά τρομοκράτες πρωτοκλασάτους στη Λιβύη από τη Συρία με απώτερο σκοπό να περάσουν στην Ευρώπη και να την αποσταθεροποιήσουν.
Η αποσταθεροποίηση μπορεί να προέρχεται είτε με πρόκληση άμεσων τρομοκρατικών ενεργειών στις Ευρωπαϊκές χώρες, είτε με την δημιουργία τρομοκρατικών θυλάκων σε αυτές, οι οποίοι στη συνέχεια θα προβούν σε ανάλογες ενέργειες.
Αίγυπτος-Ελλάδα-Ισράηλ ετοιμάζονται για ανθυποβρυχιακό πόλεμο λόγω East Med
Πριν μερικούς μήνες, ο Γάλλος Α/ΓΕΝ είχε αναφέρει προφητικά σε βαρυσήμαντη συνέντευξη του για την γεωπολιτική κατάσταση στην Α.Μεσόγειο τα εξής: “Για να χρησιμοποιήσω την έκφρασή σας, θα έλεγα ότι υπάρχει πολεμικός κίνδυνος παντού... στην Μεσόγειο. Eπιστρέψαμε σε ένα αρκετά επικίνδυνο επίπεδο, με την επιστροφή ενός αντιπάλου πάνω και κάτω από την επιφάνεια του νερού (Τουρκία).
Στην Μεσόγειο, παρακολουθούμε στενά τη Λιβύη, και την σύγκρουση που λαμβάνει χώρα εκεί, ενώ έχουμε επίσης εντάσεις και με την Τουρκία”.
Η δράση των τουρκικών μονάδων επιφανείας αλλά και των υποβρυχίων, βρίσκονται από τα συμφραζόμενα του Γάλλου Α/ΓΕΝ στο στόχαστρο των γαλλικών πολεμικών πλοίων, των ραντάρ επιφανείας αλλά και των γαλλικών δορυφόρων και παρακολουθούνται νυχθημερόν.
Πηγές στις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν το μεγάλο κόλπο του προέδρου της χώρας Αλ Σίσι, για την δημιουργία ισχυρότατου υποβρύχιου στόλου, λόγω πιθανών δραματικών εξελίξεων στην περιοχή λόγω του αγωγού φυσικού αερίου East Med, και των κοιτασμάτων, και της προκλητικής πρόθεσης της Τουρκίας να "επιτεθεί" στα σχέδια αυτά πάση θυσία.
Η Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία με τη Γερμανία για υποβρύχια Type-209, τα οποία όμως αρχικά είχαν κακές προδιαγραφές, έχοντας λιγότερα συστήματα από τα αντίστοιχά τους στην περιοχή, καθώς δεν ήταν εξοπλισμένα με το ανεξάρτητο σύστημα AIP, το οποίο βοηθά τα υποβρύχια να παραμείνουν κάτω από το νερό για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, και πολλά, αλλά στην συνέχεια τροποποίησε τις συμβάσεις για τον σκοπό αυτόν.
Το Κάιρο προχώρησε στην προμήθεια των δύο πρώτων υποβρυχίων Type 209/1400mod το 2011 και το 2015, ασκώντας στην συνέχεια το δικαίωμα αγοράς για επιπλέον δύο μονάδες του τύπου. Το πρώτο υποβρύχιο παραδόθηκε στο Ναυτικό της Αιγύπτου τον Δεκέμβριο του 2016, το δεύτερο τον Αύγουστο του 2017 και το τρίτο τον Απρίλιο του 2020.
Με εμβέλεια 11.000 ναυτικά μίλια, εκτόπισμα (σε κατάδυση) 1.594 τόνων, μήκος 62 μέτρα, διάμετρο ανθεκτικού 6.2 μέτρα, μέγιστο βάθος κατάδυσης 250 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα 21 κόμβων (σε κατάδυση), τα αιγυπτιακά Type 209/1400 mod διαθέτουν οκτώ τορπιλοσωλήνες και αναχορηγία 14 τορπιλών, είναι εξοπλισμένα και με εκτοξευόμενα από υποβρύχιο κατευθυνόμενα βλήματα κατά στόχων επιφανείας Harpoon.
Την ίδια περίοδο οι Αιγύπτιοι ετοιμάζονται για την οριστικοποίηση συμφωνίας με το Παρίσι για την προμήθεια γαλλικών υποβρυχίων Scorpene 2000, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν και ποιοτική υπεροχή στην Μεσόγειο.
Από την πλευρά του το Ισραήλ, συνεχίζει να παραλαμβάνει νέες Κορβέτες και υποβρύχια με δυνατότητες εκτόξευσης πυραύλων σε χερσαίους στόχους.
Η Ελλάδα ως γνωστόν, ευρίσκεται σε φάση επιλογής 4 νέων φρεγατών , ενώ ακούστηκε και μια πιθανή προμήθεια νέων υποβρυχίων, αφού υπάρχει πλέον ειδικός λόγος.
Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, μόλις ξεκινήσει η κατασκευή αγωγών φυσικού όπως αυτού του East Med, καθώς και η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από το Ισραήλ σε Κύπρο-Ελλάδα και Αίγυπτο μέσω ειδικού καλωδίου, θα έχουμε ένα νέο είδος πολέμου που θα αφορά την ασφάλεια όλων αυτών των σχεδίων.
Πρόκειται για έναν πιθανό "υποβρύχιο πόλεμο" από υποβρύχια, επανδρωμένα και μη, δύτες-κομάντο, και τρομοκρατικές ενέργειες, που επιζητούν αντιμετώπιση, αφού κράτη τύπου Τουρκίας, προσπαθούν να διασπείρουν το χάος για να επιτύχουν τα δόλια σχέδια τους.