Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Το Πεκίνο ''έσωσε'' την Άγκυρα δίνοντας δάνειο-''μαμούθ'' στη Ziraat Bank

Επεκτείνοντας τις συνεργασίες της σε διάφορες περιοχές, η τουρκική κρατική τράπεζα  Ziraat Bank υπέγραψε σύμβαση δανείου ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων με την κινεζική Export Import Bank of China την Τετάρτη.

Το δάνειο που παρέχεται από την Export-Import Bank of China θα δοθεί σε δύο δόσεις, 320 εκατομμύρια και 500 εκατομμύρια κινεζικά γιουάν ενώ θα ενισχύσει το εμπόριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ziraat Bank.

https://www.youtube.com/watch?v=fDBuOQhbVeo

Το δάνειο θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες των εταιρειών που ασχολούνται κυρίως με το εξωτερικό εμπόριο μεταξύ Κίνας και Τουρκίας, σημείωσε.

https://www.youtube.com/watch?v=74F3LArfGP0

"Η συμφωνία είναι ένας σημαντικός δείκτης της εμπιστοσύνης που έχουν οι διεθνείς χρηματοοικονομικοί κύκλοι και οι επιχειρηματικοί εταίροι τόσο στην οικονομία της χώρας όσο και στην Τράπεζα Ziraat", ανέφερε το τουρκικό ΥΠΟΙΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι γεγονός ότι ο Ερντογάν στρέφεται για βοήθεια προς την Κίνα. Η Τουρκία ευρισκόμενη σε δεινή οικονομική κατάσταση, δεν στρέφεται προς τη Δύση για βοήθεια, στην οποία φαίνεται ότι μόνο "στα χαρτιά" ανήκει, αλλά στην ανατολή.

Λίγες μόνο ημέρες μετά τη συνάντηση κορυφής ΗΠΑ-Κίνας στην Αλάσκα, όπου επισημοποιήθηκε θα λέγαμε η μεγάλη διαφορά απόψεων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπινων δικαιωμάτων, σε μείζονα Διεθνή θέματα μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, η Τουρκία "έριξε λάδι στη φωτιά".

Ο λόγος για τη αποχώρηση της από τη Συνθήκη της Κωσταντινουπόλεως για την προστασία των γυναικών έναντι της βίας. Αυτή η κίνηση θα λέγαμε ότι αποτέλεσε ένα μήνυμα της Τουρκίας προς την Κίνα αναφορικά με την επικείμενη εγκατάλειψη  των Ουιγούρων από τον Ερντογάν.

https://www.youtube.com/watch?v=TfJ8xi3oHuM&t=1s

Το αντάλλαγμα αναμένεται να είναι οικονομικό, αφού η Τουρκία προσβλέπει στη στήριξη της Κίνας.

Οι επισκέψεις του Κινέζου ΥΠΕΞ που προηγήθηκαν αυτής στην Τουρκία, σε Ιράν, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν και Ομάν, αποσκοπεί στην πραγματοποίηση ανοίγματος στον Αραβικό κόσμο και στην προσπάθεια επίτευξης ειρήνευσης και λείανσης των αντιθέσεων των ανωτέρω Αραβικών κρατών με το Ιράν, προκειμένου να επικρατήσει ασφάλεια οδική και σιδηροδρομική, για την απρόσκοπτη μεταφορά  των εμπορικών προϊόντων της Κίνας στην Ευρώπη.

Η Τουρκία αποτελεί την απόληξη αυτού του  οδικού-σιδηροδρομικού δικτύου και ένας από τους λόγους της επίσκεψης του κινέζου ΥΠΕΞ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η Τουρκία συνεχίζει με γοργά βήματα να απομακρύνεται από τη δύση, αφού τα τελευταία χρόνια έχει "χτίσει" στέρεες συμμαχίες με Ιράν, Πακιστάν, Αζερμπαϊτζάν και τέλος με την Κίνα.

Θυμίζουμε ότι στην πρόσφατη έκθεσή του το ΝΑΤΟ με τίτλο "ΝΑΤΟ 2030" κατονόμαζε ρητά ως εχθρούς  της συμμαχίας κατά σειρά την Κίνα και τη Ρωσία.

Τώρα βέβαια πως γίνεται η Τουρκία να ανήκει στο ΝΑΤΟ και  ταυτόχρονα να είναι σύμμαχος με τους εχθρούς του ΝΑΤΟ, θα πρέπει να μας το εξηγήσει ο Ερντογάν, αλλά και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ο οποίος συχνά παίρνει φιλοτουρκικές θέσεις.

ΗΠΑ-ΕΕ πρέπει να αντιληφθούν ότι η Τουρκία του Ερντογάν δεν ανήκει στη Δύση, αλλά χρησιμοποιεί τη Δύση. 

https://twitter.com/DailySabah/status/1377297291476893704https://twitter.com/DailySabah/status/1377284577920757764https://twitter.com/DailySabah/status/1377232999264235521https://www.youtube.com/watch?v=MQbQberu0oo

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ