Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Σύνοδος Κορυφής: Εγκαταλείπονται οι κυρώσεις στην Τουρκία!

Η Σύνοδος Κορυφής στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2020 της ΕΕ που θα εξετάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, θα αξιολογήσει την στάση της Τουρκίας που θεωρείται ότι οξύνει την ένταση και θα αποτιμηθεί η πρόταση της Γαλλίας να επιβληθούν κυρώσεις… θα αποδειχθεί φιάσκο. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το γραφείο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήδη πραγματοποιεί “εκστρατεία”, περνώντας γραμμή σε έναν προς έναν τους Μονίμους Αντιπροσώπους των κρατών-μελών. Ποια είναι η γραμμή; Ζητούμενο είναι η Τουρκία να παραμείνει στη Δύση και να μην πέσει στην “αγκαλιά” της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι αυτό –σύμφωνα με το Βερολίνο και όσους καθοδηγεί– μπορεί να επιτευχθεί μόνο με “θετική ατζέντα”! Οι ίδιοι, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι αυτή είναι και η γραμμή της κυβέρνησης Μπάιντεν που θα αναλάβει καθήκοντα τον Ιανουάριο. Γι’ αυτό και δεν κρύβουν ότι στο σχέδιο Συμπερασμάτων που ήδη ετοιμάζουν, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα χαιρετίσει την επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια. 

https://www.youtube.com/watch?v=EU8rG_MBWKQ


Με βάση ορισμένες πληροφορίες 

 

1) Η Σύνοδος Κορυφής δεν θα επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία, ούτε καν τις συμβολικές που αναφερόταν το προηγούμενο διάστημα

2)Η Γαλλία επιμένει για κυρώσεις αλλά θα υπάρξει βέτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3)Απέναντι στην πρόταση της Γαλλίας να επιβληθούν σκληρές οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία με επίκεντρο την ενέργεια, τις τράπεζες και την ναυτιλία ή ακόμη και embargo όπλων… θα σχηματιστεί μπλοκ χωρών που θα ασκήσουν βέτο

Ήδη η Ιταλία ξεκαθαρίζει ότι οι σχέσεις ΕΕ με την Τουρκία δεν μπορούν να επιλυθούν με τις κυρώσεις και ότι απαιτείται διάλογος και προσπάθεια να φέρουν κοντά στην Ευρώπη την Τουρκία όχι να την απομακρύνουν. 

 

H εναλλακτική για χρονοδιάγραμμα 

 

Μια πρόταση που εξετάζεται για να γεφυρώσει τις αποκλίνουσες στρατηγικές των κρατών της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία είναι να δημιουργηθεί ένα χρονοδιάγραμμα που θα περιέχει ημερομηνίες σταθμούς και με βάση αυτούς θα αξιολογείται η Τουρκία τόσο απέναντι στην ΕΕ όσο και απέναντι στην Ελλάδα και Κύπρο ως προς τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου. 


Αυτό το χρονοδιάγραμμα θα μπορούσε να συνδεθεί με κυρώσεις αλλά επί της ουσίας επαφίεται στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα ή την Γαλλία για το κατά πόσο τελικώς θα υπάρξουν κυρώσεις. Το σενάριο αυτό δίνει ξανά χρόνο στην Τουρκία!

https://www.youtube.com/watch?v=XC0t9FdZqog&t=3shttps://www.youtube.com/watch?v=s01WPchqSmQ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ