Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

''Άφαντα'' τα ελληνικά υποβρύχια: Σήκωσε CN-235 & Bayraktar η Άγκυρα

Άφαντα ή μάλλον αόρατα εξακολουθούν να  είναι τα ελληνικά υποβρύχια τύπου 214, τα οποία, όλο αυτό το διάστημα  έχουν συνεχώς στο περισκόπιό τους όχι μόνον το Oruc Reis που πηγαινοέρχεται κοντά στη Ρόδο, αλλά και τις τουρκικές φρεγάτες που το συνοδεύουν.
 
Εδώ και 20 ημέρες τα τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 έψαχναν ματαίως να ανακαλύψουν πού βρίσκονται τα ελληνικά υποβρύχια που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του Oruc Reis. 

https://www.youtube.com/watch?v=PvHDqDv0L6s

Μαζί με τα (κατασκοπευτικά) CN-235 επιχειρούσαν και τα ελικόπτερα Σικόρσκι καθώς και τα drones Bayraktar. Έως προχθές δεν κατάφεραν τίποτα. 

Το πλήρωμα ενός ελληνικού υποβρυχίου βλέποντας την αγωνιώδη προσπάθεια των Τούρκων να εντοπίσουν γενικώς ελληνικά υποβρύχια, αποφάσισε να τους… διευκολύνει και να προχωρήσει σε μια ενέργεια που θα την θυμούνται για πολύ καιρό οι γείτονες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη  έψαχναν για να το «ξετρυπώσουν» κοντά στην Ρόδο, το ελληνικό υποβρύχιο αναδύθηκε με όλη του τη μεγαλοπρέπεια μέσα στο λιμάνι του Καστελόριζου, κάνοντας τους έκπληκτους κατοίκους του ακριτικού νησιού να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα και επευφημίες.  

Δεν είναι άλλωστε λίγες φορές που ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ακούστηκε να λέει ότι τα περί αποστρατιωτικοποιήσεως και άλλα ποιήματα των Τούρκων τα ακούω… βερεσέ…» Και ακόμα έλεγε πως «για να μην ψάχνουνε άδικα αποφάσισα να τους δείξω ένα υποβρύχιο από κοντά, να δουν πώς είναι γιατί αλλιώς ακόμα θα περίμεναν…» 
 
Ελληνική επικράτεια είναι το Καστελόριζο, τα ελληνικά υποβρύχια μπορούν να αναδύονται στο λιμάνι του όποτε θέλουν, ακόμα και σε περιόδους πανδημίας. 

Όλα αυτά, την στιγμή που στρατιωτική και πολιτική ηγεσία εξετάζουν τρόπους για περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται με κάθε πιθανό τρόπο η ενίσχυση του οπλοστασίου της Πολεμικής Αεροπορίας ώστε πέραν την αναμφίβολης ποιοτικής υπεροχής σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού να υπάρξει και υπεροχή σε οπλικά συστήματα.

Οι επιτελείς στο Πεντάγωνο επεξεργάζονται ήδη διάφορες προοπτικές για την ποιοτική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού με οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας που θα αντιστρέψουν υπέρ της χώρας μας την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι, πέραν απόκτησης μίας μοίρας γαλλικών Rafale που δίνουν ποιοτικό προβάδισμα έναντι της Τουρκίας και της αναβάθμισης 85 F-16 σε επίπεδο Viper η Ελλάδα εξετάζει και την απόκτηση του υπερσύγχρονου F-35.
 
Το επόμενο διάστημα θα φύγουν και οι πρώτοι ιπτάμενοι από τη 332 Πολεμική Μοίρα ‘’Γεράκι’’ για την Γαλλία. Θα είναι αυτοί που θα πάρουν το ‘’βάπτισμα’’ του πυρός και θα αρχίσουν να εκπαιδεύονται στο νέο απόκτημα της HAF, το υπερσύγχρονο Rafale. Θα ακολουθήσει το επόμενο κύμα και όλοι μαζί θα επιστρέψουν έως το καλοκάιρι στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα μαζί με τα πρώτα Rafale τα οποία αποκτά η Πολεμική Αεροπορία. Στην Ελλάδα θα έρθουν και οι Γάλλοι οι οποίοι θα μεταλαμπαδεύσουν τα μυστικά του νέου μαχητικού στους Έλληνες πιλότους αλλά και τεχνικούς.

Μέχρι το τέλος του 2021 η Πολεμική Αεροπορία ελπίζει να έχει ήδη αρχίσει και η μαζική μετατροπή των 84 F-16 block 52 + adv σε Viper.Ήδη το πρωτότυπο από την 335 Μοίρα «Τίγρης» προχωρά στις τελευταίες δοκιμές πριν πετάξει για τις ΗΠΑ όπου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός έλεγχος όλων των συστημάτων. Με Rafale και Viper, αλλά και τα F-35, στο οπλοστάσιό της η Πολεμική Αεροπορία κάνει το άλμα απέναντι στους γείτονες οι οποίοι πλέον μένουν ακόμα πιο πίσω στη μάχη των αιθέρων.
 

https://www.youtube.com/watch?v=4rE4ITnxsAE&t=4s

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ