Ελληνοτουρκικά

Σαρλ Ντε Γκωλ: Οι χιλιάδες τόνοι "διπλωματίας" του γαλλικού υπερόπλου πλέουν στη Μεσόγειο

Η ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου, το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, μέχρι χθες το βράδυ βρισκόταν στον ναύσταθμο της Τουλόν ενώ οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν πως η περιοχή ανάπτυξης του θα είναι δυτικά της Κρήτης, ανοικτά της Λιβύης, σημείο όπου υπάρχουν ζωτικά συμφέροντα για την Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To γαλλικό υπερόπλο όμως δεν είναι μόνο του, καθώς γύρω του υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα μάχης.

Ποιες είναι όμως οι δυνατότητες του Charles De Gaulle; 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως είναι ίσως η πρώτη φορά, από τις δοκιμές αποδοχής, όταν και μπήκε για πρώτη φορά σε υπηρεσία, που το αεροπλανοφόρο αποπλέει με την πλήρη ισχύ του η οποία είναι:

  • Τριάντα-έξι μαχητικά Rafale ( Ασα ακριβώς μπορεί να φιλοξενήσει.)
  • Δύο ιπτάμενα ραντάρ Ε-2 Hawkeye 
  • Δύο ελικόπτερα Panther 

Εξίσου ισχυρή είναι φυσικά και η συνοδεία του η οποία αποτελείται από: 

  • Δύο έως τέσσερις φρεγάτες
  • Ένα με δύο αντιτορπιλικά αντιεροπορικού πολέμου
  • Ένα με δύο πυρηνικά υποβρύχια Barracuda χωρίς πυρηνικούς πυραύλους. (Πρόκειται για τα υποβρύχια "Ηunter- Killer" τα οποία έχουν ως αντικείμενο την προστασία από άλλα εχθρικά υποβρύχια.)

Όλο αυτό το σύνολο αποτελεί μια εξαιρετικά ισχυρή αρμάδα και οι δυνατότητες παραμονής του στην περιοχή, εξαρτώνται ξεκάθαρα από την αντοχή του πληρώματος και από το αν υπάρχει επάρκεια τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης αφού το ίδιο το πλοίο είναι πυρηνοκίνητο, γεγονός που του εξασφαλίζει σημαντικότατη αυτονομία αφού μπορεί να πλέει έως και 3, κι ακόμη περισσότερα, εφόσον συντηρείται, χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως το «κλειδί» του γαλλικού ναυτικού καταπλέει στην περιοχή σε μια «μη προσδιορισμένη αποστολή», δίνοντας εντούτοις ένα σαφές μήνυμα με 100 χιλιάδες «τόνους διπλωματίας» στο κέντρο της Μεσογείου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...