Βόρεια Ήπειρος
Ενημερώθηκε στις:

Ο Ν.Δένδιας αρνήθηκε να φωτογραφηθεί κάτω από την αλβανική σημαία του Κοσόβου-Κύμα αντιδράσεων στον τοπικό Τύπο

Μια ακόμη κίνηση ματ από τον ΥΠΕΞ στην σκακιέρα των Βαλκανίων στηρίζοντας απόλυτα την Σερβία στην κρίση με το Κόσοβο, με την άρνηση του να φωτογραφηθεί με την σημαία του Κοσόβου.

Πυρ και μανία είναι ο κοσοβάρικος τύπος  ο οποίος αναφέρει ότι, "ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έσπασε το πρωτόκολλο του Κοσσυφοπεδίου, όπως κανένας δυτικός διπλωμάτης δεν είχε κάνει μέχρι τώρα, αρνούμενος να δώσει συνέντευξη Τύπου και να φωτογραφηθεί μπροστά σε αλβανικά σύμβολα με το λογότυπο της “ανεξάρτητης” Δημοκρατίας του Κοσόβου".

“Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρνήθηκε να βγάλει φωτογραφία στην είσοδο των εγκαταστάσεων του κοσοβάρικου Υπουργείου Εξωτερικών, παραβιάζοντας ένα άλλο έθιμο σε αυτό το υπουργείο, με το ίδιο κίνητρο.

Είχαμε όμως κάτι να αμφισβητήσουμε στον κ. Δένδια;

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, μπορεί να ένιωσε άνετα όταν ήρθε να μιλήσει με την Υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου κα Donika Gërvalla, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο ήρθε να πει τι πρέπει να κάνει το Κόσοβο, δηλαδή να εφαρμόσει τις συμφωνίες που υπογράφηκαν στις Βρυξέλλες.

Την ίδια περίοδο η Ελλάδα, κάνει ό,τι μπορεί για να υφαρπάξει  λίγη ακόμα θαλάσσια έκταση από την Αλβανία, η οποία ιστορικά έγινε κράτος, με την βοήθεια της Ορθόδοξης Ρωσίας, παρά το γεγονός ότι στον εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο ηγήθηκαν και τον διεξήγαγαν Αλβανοί.

Η Ελλάδα δημιουργήθηκε ως κράτος, δηλαδή κόντρα στην πορεία του πολέμου, αντί να είναι, σύμφωνα με την τότε κατάσταση, τουλάχιστον αλβανοελληνική.

Το ελληνικό κράτος ιδρύθηκε με την εξαιρετική επιρροή των Βρετανών, Γερμανών, Γάλλων και Ρώσων σε περιοχές που το  60 ή 70% ήταν αλβανική γη.

Πρόκειται για ένα κράτος που, όπως η πρώην Γιουγκοσλαβία, είχε συνάψει συμφωνία με την Τουρκία για την ανταλλαγή πληθυσμών, και που είχε ως αποτέλεσμα την ανταλλαγή Αλβανών, Μουσουλμάνων Τσάμηδων με Ορθόδοξους Αλβανούς.

Σύμφωνα με επίσημη ευρωπαϊκή έρευνα, από τη δεκαετία του '70 έχει τεκμηριωθεί σε εσωτερική διαδικασία έρευνας-καταγραφής, ότι περίπου 3 εκατομμύρια “Έλληνες” κάτοικοι ήταν Αρβανίτες, από τα 8 περίπου εκατομμύρια κατοίκους εκείνη την εποχή.

Σήμερα, είναι ή θα έπρεπε να είναι, περίπου 4-5 εκατομμύρια τουλάχιστον, και όταν προστεθεί ένα εκατομμύριο Αλβανοί που πήγαν στην Ελλάδα μετά την πτώση του κομμουνισμού, είναι σαφές ότι ο αριθμός φτάνει τα 4-6 εκατομμύρια τουλάχιστον.

Η Ελλάδα έχει σήμερα 10,3 εκατομμύρια κατοίκους και τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχει αντιμετωπίσει μείωση του αριθμού των κατοίκων, από τα  11,2 εκατομμύρια κατοίκους το 2005.

Είναι λοιπόν σαφές ότι οι Αλβανοί - Αρβανίτες, Τσάμηδες μετά τη δεκαετία του '90, αποτελούν τουλάχιστον το 40% του σημερινού ελληνικού πληθυσμού και  μπορούν να φτάσουν το 60%.

Μερικά από αυτά τα βασικά ζητήματα πρέπει να θυμόμαστε και να τα πούμε πρόσωπο με πρόσωπο στην Ελλάδα, τόσο από το Κόσοβο και την Αλβανία, αλλά και σε ολόκληρη την Δύση!

Η Ελλάδα λοιπόν καταπιέζει τον μισό της πληθυσμό, ενώ η Ευρώπη ανησυχεί για 35 χιλιάδες Σέρβους, οι περισσότεροι από τους οποίους μπορεί να είναι και Αλβανοί λόγω DNA!

Δεν θέλουμε  βέβαια να προκαταλάβουμε τον κ. Δένδια, για διάφορους λόγους αναφέροντας όλα αυτά.

Πρώτον, διότι υπέβαλε τα αιτήματα αυτά υπό πίεση, σύμφωνα με την επίσημη πολιτική και γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους.

Δεύτερον, γιατί σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κατάγεται από Αλβανούς, και μιλάει μάλιστα και αλβανικά.

Αν όχι η μητέρα του, τουλάχιστον ο πατέρας του μιλούσε καθαρά αλβανικά, και ποτέ δεν αρνήθηκε την αλβανική του ταυτότητα, ακόμα κι αν δεν έχει καμία σχέση με τους Αλβανούς ή τους Αρβανίτες.

Ο πατέρας του έχει καταγωγή από ένα χωριό της Χειμάρας.

Μαρτυρία του δημοσιογράφου Nebil Çika, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2020, όταν τα αλβανικά ΜΜΕ άρχισαν να γράφουν για την αλβανική καταγωγή του Έλληνα υπουργού,  κατέθεσε για την προσωπική του γνωριμία με τον Σπύρο Δένδια, πατέρα του σημερινού υπουργού.

Ο Σπύρος Δένδιας στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν επιχειρηματίας και πρόεδρος του «Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

Μιλούσε πολύ καλά αλβανικά. Όχι μόνο δεν αρνήθηκε (την καταγωγή του) αλλά τόνισε και το γεγονός ότι ήταν από χωριό  του Δήμου Χειμάρας”, καταλήγει το άρθρο.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας έχει ελληνική καταγωγή από την περιοχή της Χειμάρας, και σε καμία περίπτωση οι αλβανικές μυθοπλασίες και ιστορίες για "αγρίους", δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σε μια χώρα γειτονική της Ελλάδος, που έχει την άμεση ανάγκη της.

Η σύγχυση μεταξύ των λέξεων Αλβανός και Αρβανίτης δημιουργείται μόνον στην ελληνική γλώσσα, διότι φαίνονται να μοιάζουν οι δύο όροι ηχητικά. Η ομοιότης είναι μόνο επιφανειακή.

Στην ουσία διαφέρουν κατά πολύ. Άλλωστε οι ίδιοι οι Αλβανοί αποκαλούν εαυτούς Σκιπετάρ και την χώρα τους Σκιπερία : χώρα των Αετών.

Τι κοινό μπορούν να έχουν ένας Σκιπετάρ και ένα Έλλην αρβανιτόφωνος ; Ίσως ο ένας να μπορεί να καταλαβαίνει κάποιες λέξεις από τον άλλο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχαν η έχουν την ίδια εθνική συνείδηση… Μην ξεχνούμε ότι Σέρβοι, Κροάτες και Βοσνιομουσουλμάνοι μιλούν ακριβώς την ίδια γλώσσα, παρά ταύτα συγκρούσθηκαν μεταξύ τους με οδυνηρές συνέπειες.

Το μόνο άκρως επικίνδυνο σε όλο αυτό το εθνικιστικό παραλήρημα του κοσοβάρικου τύπου, είναι ότι υπάρχουν πολλοί σε Κόσοβο και Αλβανία, που ονειρεύονται ελληνικά εδάφη ποτισμένα με ελληνικό αίμα, να ανήκουν δήθεν στην “Μεγάλη Αλβανία”, που σιγοντάρει και ο νέος “πατερούλης” των απανταχού μουσουλμάνων και στα  Βαλκάνια, Ρ.Ν.Ερντογάν.          

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ