Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Νέα παρέμβαση του Πρέσβη της Παλαιστίνης: ''Ανησυχούμε για την Ελλάδα''

Eπανέρχεται ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, με νέες δηλώσεις που θα συζητηθούν! 

''Είμαστε προβληματισμένοι και βαθιά απογοητευμένοι από τις τελευταίες δηλώσεις του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού άμαχου λαού'', είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες, όπως είχε αναφέρει το Πενταπόσταγμα. 

https://www.youtube.com/watch?v=vhJf0J5IQzg&t=1s

 

Η νέα του παρέμβαση - Τα σημεία που αναφέρθηκε για την Ελλάδα

Για τη θέση της Παλαιστινιακής Αρχής αναφορικά με τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς με ρουκέτες, την πρόθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη δημιουργία ΑΟΖ με την Παλαιστίνη, τις παλαιστινιακές εκλογές που ακυρώθηκα, αλλά και τον ρόλο της Ελλάδας, της ΕΕ και την αλλαγή πλεύσης των ΗΠΑ μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρέσβης της Παλαιστίνης  Μαρουάν Τουμπάσι στο sputniknews.gr. 

Στην Ευρώπη τι συμβαίνει; Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την πρόθεση να διαμεσολαβήσει μεταξύ των δυο μερών.
 
Υπάρχει μεγάλη αφύπνιση του ευρωπαϊκού λαού. Βλέπουμε κινητοποιήσεις παντού. Στην Ελλάδα φυσικά. Δεν μπορούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τα εγκλήματα του Ισραήλ. Αν δεν επιστρέψει η Παλαιστίνη στα σύνορα του ‘67, θα δούμε ένα "κράτος Απαρτχάιντ". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

   

Ο κόσμος όμως δεν πρόκειται να δεχτεί επανάληψη του πειράματος του Απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής ξανά. Κι είναι απαραίτητο να αναγνωριστεί γι' αυτό το κράτος της Παλαιστίνης από χώρες της ΕΕ που δεν το έχουν κάνει. Τι εμποδίζει την Ελλάδα να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό Κράτος μετά την απόφαση της ολομέλειας της Βουλής σας;
 

- Ρωτήσατε τον Έλληνα ΥΠΕΞ στη συνάντηση που είχατε; 

Ναι. Και αρκείται να απαντά ότι η χώρα σας είναι υπέρ της λύσης της δημιουργίας δυο κρατών. Εμείς προτείνουμε λύση με σύνορα του '67, χωρίς να διαπραγματευόμαστε την Αρχή της Αυτοδιάθεσης. Είναι απόφαση διεθνής και ομόφωνη, όχι δική μας.
Στάλθηκε σχετική έκθεση στην ΕΕ και η απόφαση ήταν να αναβληθούν οι εκλογές. Υπάρχουν 5-6 χώρες-μέλη της που έχουν δημιουργήσει ένα μέτωπο που αρνείται οποιαδήποτε κύρωση σε βάρος του Ισραήλ. Είναι η λαϊκίστικη ευρωπαϊκή δεξιά. 


 
- Ανάμεσά τους είναι και η Ελλάδα; 

Εσείς πρέπει να ξέρετε! Δεν συμφωνούμε με την απόφαση που εξέδωσε η Ελλάδα, κάτι που συζήτησα με τον κ. Δένδια στη συνάντηση. Οι καλές σχέσεις που είχαμε και θέλουμε να διατηρηθούν με την Ελλάδα πρέπει να βασίζονται στην αρχή του αμοιβαίου σεβασμού και του διεθνούς δικαίου. Είπαμε στην ελληνική κυβέρνηση ότι "είστε ανεξάρτητο κράτος και μπορείτε να ακολουθείτε οποιαδήποτε πολιτική θέλετε". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε όμως όταν μια σχέση συναινεί σε βάρος των δίκαιων του παλαιστινιακού λαού. Το ελληνικό ΥΠΕΞ εξισώνει θύτη και θύμα παρότι ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι υπέρ της λύσης των δυο κρατών με τα σύνορα του '67 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Το ξέρουμε. Αλλά θέλουμε οι συζητήσεις να γίνουν πράξεις. Εντωμεταξύ έχετε συνάψει σχέσεις με το Ισραήλ που θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα. Ανησυχούμε για την Ελλάδα.
 
- Για ποιο λόγο; 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, Ισραηλινοί πιλότοι εκπαιδεύουν την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Μερικοί εκ των πιλότων αυτών μπορεί να έχουν διαπράξει εγκλήματα. Καταρχάς, το δέχεται αυτό ο ελληνικός λαός;
 
- Τι σας απάντησε σε αυτό ο κ. Δένδιας; 

Δεν απάντησε. 

- Τον ρωτήσατε κάτι άλλο; 

Πώς γίνεται ένα υπουργός της κυβέρνησης, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, να έχει χάσει κάθε αίσθηση ισορροπίας και να μεροληπτεί έτσι υπέρ του Ισραήλ.
 
- Σας άνοιξε τα χαρτιά του ο κ. Δένδιας για ποιο σκοπό σκόπευε να επισκεφτεί τη Ραμάλα και να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό; 

Όχι. Εξάλλου είναι ελεύθερος να συναντάει όποιον θέλει. Αλλά η Ελλάδα οφείλει να σέβεται τις δημοκρατικές αρχές που μας δίδαξε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ