Εθνικά θέματα

Γ. Τράγκας: Βασιλείς ή στρατιώτες, πλούσιοι ή φτωχοί όλοι είναι στο έλεος του κορωνοϊού

Κραυγές διαμαρτυρίας από νομικούς και δικαστές για το μη κλείσιμο των δικαστηρίων. Είναι κωμικό να κλείνουμε τα σχολεία, να συστήνουμε παραμονή στο σπίτι και να αφήνουμε χιλιάδες ανθρώπους να συνωθούνται στα δικαστήρια. Επίσης, πρέπει να ληφθούν μέτρα απολύμανσης σε όλες τις φυλακές. Είναι άνθρωποι και οι κρατούμενοι.

Καλά τα είπε ο Μητσοτάκης στους Ευρωπαίους αλλά εισέπραξε … τσάι και πολύ συμπάθεια.

Δεν πάνε μαζί φόροι, πλεονάσματα και κορονοϊός

Μέχρι στιγμής η καλύτερη πρόληψη για την τρίτη ηλικία είναι το «Μένω στο Σπίτι», μέχρι να περάσει ο κίνδυνος.
Οι Ιππότες του Ιωάννη εξακολουθούν να καλπάζουν σε όλο τον κόσμο, σπέρνοντας το θάνατο στους ανθρώπους και καταστρέφοντας την παγκόσμια οικονομία.


Η Ιταλία είναι πλέον στην πραγματικότητα Κόλαση του Δάντη.
Η Κυβέρνηση και ο κος Κικίλιας επιδεικνύουν σοβαρότητα αλλά θα πρέπει να απολυμαίνουν περισσότερο τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να αναβάλλουν τα δικαστήρια, όπου μέσα στις αίθουσες συνωθούνται χιλιάδες άνθρωποι.

Ώρα μηδέν για όλους μας. Για όλη την ελληνική κοινωνία. Η μάχη πρέπει να δοθεί ακομμάτιστα και με όπλα τη σοβαρότητα, τη σύνεση και τη λογική. Έχουμε μπροστά μας μήνες κρίσιμους. Πρέπει να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού και ταυτόχρονα να μην ισοπεδωθεί η ελληνική οικονομία. Πράγμα δύσκολο. Γιατί όλα τα μέτρα παραλύουν τις ανθρώπινες δραστηριότητες, μηδενίζουν την παραγωγικότητα και ανατρέπουν τα οικονομικά πλάνα. Ας ελπίσουμε ότι ο ήλιος, η θάλασσα και οι ομορφιές του τόπου μας σε συνδυασμό με την αναχαίτιση του ιού θα φέρουν εκατομμύρια τουρίστες που αποτελούν το βασικό έσοδο της οικονομίας μας. Η κυβέρνηση με μειωμένη δυνατότητα διάθεσης οικονομικών μέσων, προσπαθεί αλλά επιβάλλεται για να μην διαλυθούμε, να υψωθούμε, να ξεφύγουμε από τον γνωστό Ελληναρά που έχουμε μέσα μας.

Όπως πάνε τα πράγματα, το σύνθημα «μένουμε στο σπίτι» που επικρατεί στην Ιταλία, ή το αποφεύγω τις συναθροίσεις και απολυμαίνομαι συνεχώς, είναι ίσως η καλύτερη άμυνα στην παρούσα φάση. Δεν είναι μόνο θέμα προστασίας και άμυνας για το 25% της ελληνικής κοινωνίας που αποτελείται από ανθρώπους τρίτης ηλικίας. Είναι υψίστης σημασίας θέμα και για τους νέους ανθρώπους και για τα παιδιά που κινούνται περισσότερο έξω από το σπίτι αλλά επιστρέφουν και αγκαλιάζουν τον παππού, τη γιαγιά και όλους τους μεγαλύτερους. Είναι επιβεβλημένο να καταλάβουν άπαντες ότι σε αυτή τη φάση αποφεύγουμε τους πολυσύχναστους χώρους και προσδοκούμε να περάσει αυτός ο μήνας και να ανέβουν οι θερμοκρασίες. Ο ιός πάση θυσία πρέπει να ελεγχθεί. Ήταν σωστή και ενδεχομένως ελαφρώς καθυστερημένη η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα σχολεία και να ακυρώσει όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις. Επίσης, εξ όσων μαθαίνονται ο πρωθυπουργός έθεσε καλά τα δημοσιονομικά προβλήματα, δηλαδή τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν από τον κορονοϊό. Ελπίζω όλοι οι Ευρωπαίοι να κατανοήσουν ότι η δημοσιονομική πειθαρχία, η συγκομιδή πλεονασμάτων, το σύμφωνο σταθερότητας και η αντιμετώπιση του ιού, όλα μαζί δεν γίνονται. Πρέπει η γηραιά ήπειρος να ανοίξει το πουγκί της αν θέλει να προστατέψει τους κατοίκους της.

Επίσης, τα μέτρα που λήφθηκαν για τις επιχειρήσεις ακούγονται και κρίνονται ως ανακουφιστικά. Δεν πρόκειται να επουλώσουν τις οικονομικές πληγές που φέρνει ο κορονοϊός στις συγκοινωνίες, στην εστίαση και γενικά στο εμπόριο και στις επιχειρήσεις αλλά τουλάχιστον να διασωθεί ότι είναι δυνατόν. Είχαμε και έχουμε το μνημόνιο, να μην ισοπεδωθούμε για μια ακόμη φορά, ως υπερχρεωμένο κράτος, σε μια εποχή που ελπίζαμε ότι θα βελτιωθούν κάπως τα πράγματα.

Ο φόβος μιας οικονομικής κρίσης τύπου Λιμαν Μπράδερς του 1929 κυριαρχεί σε όλη την ανθρωπότητα, καθώς αυξάνεται πλέον ο αριθμός των κρουσμάτων στη Δύση, και μηδενίζεται εκεί που ξεκίνησε. Δηλαδή στην Κίνα. Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα και οι θάνατοι σε όλο το δυτικό ημισφαίριο, Ευρώπη και Αμερική, αλλά τα τελευταία 24ωρα, όπως μεταδίδεται, μηδενίζονται σε όλη την Κίνα που δείχνει να ελέγχει πλέον την κατάσταση. Ούτε συνδυασμός φαρμάκων, ούτε εμβόλια έχουμε μέχρι στιγμής και από ότι φαίνεται θα αργήσουμε να έχουμε. Στη γειτονική Τουρκία, επιτέλους ανακοινώθηκε ένα κρούσμα κορονοϊού και εφάνη πως η γελοιότητα, το ψέμα και η υπερβολή συνοδεύουν πάντα μια δικτατορία, ένα φασιστικό καθεστώς.

Η κόλαση του Δάντη επικρατεί στη γειτονική Ιταλία. Εκεί εχάθη ο έλεγχος και η χώρα είναι σε καραντίνα, σε σύγχυση και σε πλήρη παράλυση. Εκεί καθημερινά καταγράφουν δεκάδες νεκρούς και λόγω των χιλιάδων κρουσμάτων ακούγεται ανατριχιαστικά το γεγονός ότι οι γιατροί, αναγκάζονται πλέον να επιλέγουν ποιον θα σώσουν. Δεν προλαβαίνουν να περιθάλψουν τόσες χιλιάδες και υποχρεωτικά αναγκάζονται να επιλέγουν τις ηλικίες και περιστατικά. Οι πόλεις, οι κωμοπόλεις και τα χωριά της γειτονικής χώρας είναι φαντάσματα. Οι δρόμοι είναι έρημοι, τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά, όλα τα καφέ και τα σημεία εστίασης κλείνουν στις 6 το απόγευμα. Μετά τις 6 η χώρα είναι φυλακή ή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όπως χαρακτηριστικά λένε κάποιοι φίλοι Ιταλοί, έπαψαν να κυκλοφορούν σκύλοι και γάτες στους δρόμους. Σκεφτείτε, τι παράλυση επικρατεί. Μόλις χθες ενώ η χώρα είναι σε πλήρη καραντίνα, η Al Italia έστειλε σήμα στους τουριστικούς πράκτορες, ότι αναμένει νέες οδηγίες για τη ματαίωση των εισιτηρίων πολιτών που δεν μπορούν να ταξιδέψουν με αεροσκάφη της, εξαιτίας της καθολικής καραντίνας. Υποψίες εκφράζονται για νοσήσαντες και στο περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου κου Τραμπ, ο οποίος όμως διασκέδασε την όλη υπόθεση λέγοντας ότι ο ίδιος και φυσικά η διοίκησή του είναι μια χαρά. Ο Κορονοιός χαλάει τα σχέδια του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος μέχρι στιγμής φέρεται ως βέβαιος νικητής των επόμενων εκλογών για την Προεδρία αλλά ο διαβολοϊός ανατρέπει τα σχέδιά του για την οικονομία, δηλαδή αλλοιώνει την εικόνα στο πιο γερό χαρτί που έχει στο χέρι και το δείχνει στους Αμερικανούς πολίτες. Δηλαδή την απογείωση – για μια ακόμη χρονιά – της Αμερικανικής οικονομίας.

Όπως αποκάλυψε χθες, στην τηλεοπτική εκπομπή μου στο Action, η εξαιρετική συνάδελφος κα Κύρα Αδάμ, ο Ερντογάν μετά το ξύλο που έφαγε από τον Βλαδίμηρο Πούτιν πήγε στις Βρυξέλλες με ένα τελεσίγραφο. Με αυτό ζητά από τους Ευρωπαίους 32 δις για να φτιάξει καταυλισμό προσφύγων έξω από το Ινλτίμπ. Ουσιαστικά ζητά έτσι να εγκαταστήσει μόνιμη τουρκική παρουσία και εποπτεία στο Συριακό έδαφος. Ζητά και άλλα. Βέβαια, αυτή τη φορά, είπε στους Ευρωπαίους ότι αν δεν θέλετε να τα φτιάξω εγώ, αν δεν θέλετε να δώσετε σε εμένα τα λεφτά, πηγαίνετε να τα φτιάξετε εσείς. Ήταν έτοιμος να δώσει τελεσίγραφο και να φύγει, αλλά οι ευρωπαίοι τον συγκράτησαν.

Οπωσδήποτε έχουν ψαλιδιστεί λίγο τα φτερά της αλαζονείας του, γιατί τον τελευταίο καιρό έχει φάει πολύ ξύλο και από τις δύο υπερδυνάμεις. Ο Πούτιν αφού του πούλησε όπλα 3 δις στη συνέχεια τον ισοπέδωσε στο Ιντλίμπ και μετά τον άφησε να περιμένει ως κλητήρα, επί μισή ώρα, έξω από το γραφείο του στο Κρεμλίνο. Επίσης, οι Αμερικανοί ήταν αρνητικοί σε όλα τα αιτήματά του. Το ίδιο και η Ατλαντική Συμμαχία που του έκοψε τη φόρα και του είπε ότι δεν πρόκειται να τον στηρίξει σε καθολικό πόλεμο εναντίον της Συρίας. Ο Ερντογάν έμπλεξε – όπως έγινε γνωστό – χθες οι Αμερικανοί προειδοποίησαν για μια ακόμη φορά, ότι θα επιβάλλουν κυρώσεις αν η Άγκυρα δεν παραιτηθεί από τους S-400. O καλός γείτονας, ο κος Ερντογάν θα χάσει και χρήματα και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει ούτε τη στήριξη της Ρωσίας, ούτε τη στήριξη των Αμερικανών. Κοινώς η αλαζονεία και η πολυπραγμοσύνη του, τα έκαναν σαλάτα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ