Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με το περιστατικό στον Έβρο.
Οι Τούρκοι στρατιώτες ήταν τρεις που τοποθέτησαν την σημαία! Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, κινήθηκαν άμεσα οι Ελληνικές ΕΔ, καθώς η 16η Μεραρχία παρακολουθούσε την δραστηριότητα των Τούρκων στρατιωτών. Οι Τούρκοι σύμφωνα με τον δημοσιογράφο ήταν λοκαρισμένοι από τους Έλληνες.
TI ANAΦΕΡΟΥΝ ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
Την ίδια στιγμή, σε μία περίεργη δήλωση προχώρησαν κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς χαρακτήρισαν ήσσονος σημασία το περιστατικό με την τουρκική σημαία, που υψώθηκε σε νησίδα μέσα στον ποταμό Έβρο, στο Διδυμότειχο.
Στο σημείο η δικαιοδοσία αλλάζει ανάλογα με το φούσκωμα του ποταμού Έβρου, αναφέρουν οι πηγές του υπουργείου, ενώ το ποιος ύψωσε τη σημαία στη νησίδα παραμένει άγνωστο.
Σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου, υπήρξαν οι απαραίτητες επικοινωνίες με την τουρκική πλευρά και η σημαία κατέβηκε.
Το μήνυμα του Υπουργείου πάντως είναι λίγο μπερδεμένο. Ναι μεν όπως αναφέρουν οι κύκλοι του Υπουργείου παραμένει άγνωστο το ποιος σήκωσε την σημαία, αλλά επικοινώνησε με την τουρκική πλευρά.
Αφού είναι άγνωστος ο δράστης γιατί υπήρχε επικοινωνία με τους Τούρκους; Γιατί κάποιοι θέλουν να πέσουν οι τόνοι;
Όπως ανέφερε το Evros-news.gr, μία τουρκική σημαία τοποθετήθηκε σε νησίδα ελληνικής κυριαρχίας η οποία βρίσκεται μέσα στον ποταμό Έβρο στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου.
Πρόκειται για τη νησίδα «Λούλου» ή «Λουλού», στην οποία κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε την ύπαρξη της τουρκικής σημαίας, τη φωτογράφισε με τη χρήση τηλεφακού και ενημέρωσε το Evros-news.gr αποστέλλοντας και το φωτογραφικό ντοκουμέντο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών στον ποταμό Έβρο, η συγκεκριμένη νησίδα συγκοινωνεί με το τουρκικό έδαφος και μπορεί κάποιος να κινηθεί πεζός από την τουρκική πλευρά πάνω σε αυτήν, ωστόσο πρόκειται για έδαφος-μέρος αλυσίδας νησίδων ελληνικής κυριαρχίας.
Άλλωστε το ίδιο συμβαίνει και με κάποιες νησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και μπορεί αν θέλει κάποιος από την ελληνική πλευρά να έχει πρόσβαση σε αυτές χωρίς να χρειάζεται να περάσει τα νερά του ποταμού.