Τεχνολογία

Οδηγείτε για αρκετή ώρα με ένδειξη του ρεζερβουάρ αναμμένη; Σταματήστε αμέσως!

Σίγουρα έχετε πιάσει τον εαυτό σας να οδηγεί με αναμμένη την ένδειξη του ρεζερβουάρ, τουλάχιστον μία φορά, είτε από αμέλεια, είτε γιατί δεν καταφέρατε να βρείτε την επιθυμητή τιμή βενζίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα για το όχημά σας θα είναι το ίδιο, και δυστυχώς δεν είναι καλό.

Αρχικά να πούμε ότι οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να οδηγούμε με λιγότερο από το 25% των καυσίμων.

Έτσι όταν εσείς πέφτετε κάτω απ’ το εν λόγω ποσοστό, ο κινητήρας σας λειτουργεί με «αναθυμιάσεις» και κατάλοιπα διαφόρων καυσίμων που κατά καιρούς έχετε βάλει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη στον καταλύτη, το οποίο συμβαίνει συχνά και κοστίζει ακριβά.

Υπάρχουν όμως και ακόμη πιο συνηθέστερες βλάβες. Όπως αναφέρει το carandmotor.gr, η αντλία καυσίμου βρίσκεται εντός του ρεζερβουάρ εμβαπτισμένη στο καύσιμο για λόγους λίπανσης και ψύξης.

Το στόμιο που τραβάει καύσιμο βρίσκεται για ευνόητους λόγους χαμηλά και σε περίπτωση που η στάθμη του καυσίμου βρίσκεται εκεί, υπάρχει κίνδυνος να ρουφήξει κάποιο σκουπιδάκι και γενικότερα βρωμιά ή υπολείμματα με μικροσκοπικά σωματίδια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην ίδια την αντλία ή το φίλτρο καυσίμου.

Η κατανάλωση υπολειμμάτων καυσίμου όμως δεν είναι το μόνο πρόβλημα που δημιουργεί η χαμηλή στάθμη στο ρεζερβουάρ. Όπως προαναφέραμε, το καύσιμο παίζει λιπαντικό και ψυκτικό ρόλο στην εμβαπτισμένη μέσα στο ρεζερβουάρ αντλία. Εάν λοιπόν οδηγούμε με ελάχιστο καύσιμο, το μεγαλύτερο τμήμα της δεν θα βρέχεται από το καύσιμο με αποτέλεσμα να αναπτύσσει μεγαλύτερη από το επιτρεπτό θερμοκρασία λειτουργίας.

Το αποτέλεσμα θα είναι να παρουσιάσει πρόωρη φθορά, με το κόστος επισκευής ή αντικατάστασής της να είναι υπολογίσιμο λόγω εργατοωρών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...