Ο σχεδιαστής μοτοσυκλετών Anton Brousseau χρησιμοποίησε την εμπειρία που έχει για να δημιουργήσει ένα τελείως καινούριο είδος μοτοσυκλέτας: την Moto Sapien. Αυτή η μηχανή σκοπεύει να ενσωματώνει τεχνολογία διεπαφής, η οποία θα φέρει τον οδηγό σε ολοκληρωτική επαφή με την μοτοσυκλέτα.
Ας τα Πάρουμε Ένα Ένα
Ας ξεκινήσουμε με το τι θέλει να καταφέρει η Moto Sapien. Όπως υπαινίσσεται και η ονομασία, η Moto Sapien θέλει να καταφέρει την "απρόσκοπτη ένωση ανθρώπου και μηχανήματος", σύμφωνα με τον σχεδιαστή της. Η μέθοδος ελέγχου της μοτοσυκλέτας σκοπεύεται να είναι ένας άμεσος σύνδεσμος μεταξύ του ανθρώπινου εγκεφάλου και του ενσωματωμένου υπολογιστή της Moto Sapien, ο οποίος θα διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη.
Αυτή η εξαιρετικά στενή σύνδεση μεταξύ των δύο στοιχείων έχει ως στόχο να δώσει στον αναβάτη μία ξεχωριστή αίσθηση σύνδεσης με την μηχανή. Ο σχεδιαστής της θέλει να φτάσει στο σημείο ο αναβάτης να νιώθει την επαφή ελαστικών-δρόμου, σαν να νιώθει ότι ακουμπάει κάτι με τα δάχτυλά του.
Η Moto Sapien Έχει Σχεδιαστεί με Εμπειρία
Ο Brousseau, ο κύριος σχεδιαστής της μηχανής, έχει ένα τεράστιο βιογραφικό που περιλαμβάνει χρόνια εμπειρίας στον συγκεκριμένο κλάδο. Εκτός από την συνδρομή του σε μηχανές της KTM, έχει επίσης σχεδιάσει και μία άλλη φουτουριστική ιδέα μοτοσυκλέτα γνωστή ως Hydra, η οποία λειτουργούσε με υδρογόνο.
Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε ο σχεδιασμός είναι ο ορισμός του φουτουρισμού. Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά για πολλούς η Moto Sapien μοιάζει σαν να έχει βγει από έναν μελλοντικό μετα-αποκαλυπτικό κόσμο.
Η Μηχανή Απέχει Από την Πραγματικότητα
Ευτυχώς ή δυστυχώς, αυτήν την στιγμή πολλά στοιχεία της Moto Sapien φαίνονται να μην συμβαδίζουν με την τεχνολογική εξέλιξη του σήμερα. Αυτό συνέβη και με την Hydra, η οποία συνάντησε πολλά πρακτικά εμπόδια. Η Moto Sapien στην ουσία απαιτεί τεχνολογία, η οποία δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως ακόμη. Πόσο μάλλον να έχει δοκιμαστεί,τελειοποιηθεί και εγκριθεί.
Ως αποτέλεσμα, η ολοκλήρωση της Moto Sapien είναι απίθανο να συμβεί κατά την διάρκεια της ζωής των σημερινών οδηγών.
Η τεχνολογία διεπαφής ανθρώπου και μηχανήματος έχει κάνει μόλις τώρα τα πρώτα της βήματα σε ιατρικές εφαρμογές. Για παράδειγμα, η ανάπτυξη τεχνητών και πρόσθετων μερών του σώματος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτήν την τεχνολογία, δίνοντας έτσι έναν σπουδαίο λόγο για την συνέχιση της ανάπτυξής της.