Celestiq
Τεχνολογία

Η αμερικανική Cadillac αποκαλύπτει νέο ηλεκτρικό σεντάν αξίας 300.000 (Εικόνες)

"Η Celestiq έχει φθάσει, φέρνοντας στην ζωή την αγνότερη έκφραση σχεδιασμού και καινοτομίας της Cadillac. Μία αντιπροσωπευτική δήλωση της πραγματικής ναυαρχίδας της Cadillac," δημοσίευσε στο Twitter η αμερικανική εταιρεία το πρωί της Παρασκευής, αποκαλύπτοντας παράλληλα τις νέες εικόνες του νέου υπερπολυτελούς ηλεκτρικού σεντάν μοντέλου αξίας 300.000 δολαρίων. 

Το Celestiq είναι η πρώτη σημαντική προσπάθεια της Cadillac να ανακτήσει το παλιό της σλόγκαν "πρότυπο για τον κόσμο" με ένα χειροποίητο πολυτελές σεντάν, εξοπλισμένο με ηλεκτρικό σύστημα ισχύος και μετάδοσης τεσσάρων τροχών και αυτονομίας 500 χιλιομέτρων. Το σύστημα αυτό δεν είναι ένα κανονικό σύστημα που συναντάμε σε τυπικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το Celestiq διαθέτει υπερσύγχρονες τεχνολογίες, όπως σύστημα βοήθειας οδήγησης που επιτρέπει τον οδηγό να ταξιδεύει χωρίς να κινεί τα χέρια του.

Υψηλοί Στόχοι

"Αυτά τα οχήματα εκπροσωπούσαν την κορυφή της πολυτέλειας στις αντίστοιχες εποχές τους και βοήθησαν την Cadillac να γίνει το πρότυπο για τον κόσμο," είπε ο Tony Roma, υπεύθυνος μηχανικός του μοντέλου Celestiq. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το αυτοκίνητο Celestiq είναι και αυτό σεντάν, επειδή ο συγκεκριμένος σχηματισμός προσφέρει την πιο πιο πολυτελή εμπειρία. Το μοντέλο δείχνει από που προέρχεται και τι εκφράζει," πρόσθεσε ο Tony Roma στην δήλωσή του. 

Η αμερικανική κατασκευαστική Celestiq σκοπεύει να παράξει μόνο 500 Celestiq αμάξια κάθε χρόνο στην υποδομή της αξίας 81 εκατομμυρίων που βρίσκεται στο Διεθνές Κέντρο Τεχνολογίας της GM (Global Technology Center) στη πόλη Γουόρεν του Μίσιγκαν.

Έγινε επίσης γνωστό, πως το υπερπολυτελή σεντάν, το οποίο μόλις κυκλοφορήσει στην αγορά θα αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά και ακριβότερα ηλεκτρικά οχήματα, είναι προγραμματισμένο να μπει σε γραμμή παραγωγής μέχρι τα τέλη του επόμενους έτους.

Από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έγινε γνωστό κανένα χαρακτηριστικό του αυτοκίνητου, όπως η αυτονομία του, οι επιδόσεις του κλπ. 

Ο Ανταγωνισμός

Με το Celestiq, η Cadillac φαίνεται να φαντάζεται ένα νέο μέλλον για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων. Ωστόσο, τα τελευταία έτη έχουμε δει αρκετές καινοτόμες νέες κυκλοφορίες στον χώρο της αυτοκίνησης, ειδικά στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων. Βέβαια, η Cadillac - όπως πάντα - φαίνεται να έχει συμμετάσχει σε αυτήν την τάση με τον δικό της μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας κάτι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Πώς άλλωστε θα αποτελέσει ξανά το "πρότυπο του κόσμου" εάν δεν είναι πρωτότυπη; 

GALLERY

Celestiq
Celestiq
Celestiq
Celestiq
Celestiq
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...